Actualitate

SUICID – NASTASE – Evolutia postoperatorie a fostului premier Adrian Nastase e foarte buna

Evolutia postoperatorie a lui Adrian Nastase este foarte buna, in parametri normali, nu a facut febra, nu a avut dureri, a declarat, vineri, seful Clinicii de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca, profesorul Ioan Lascar. “Evolutia postoperatorie este foarte buna, in parametri normali, este un trend evolutiv favorabil, nu a avut dureri, nu a avut febra. Preocuparea noastra este de a trata leziunile produse prin impuscare”, a spus profesorul Ioan Lascar.

El a adaugat Adrian Nastase este in continuare monitorizat in sectia de Terapie Intensiva.
Profesorul Ioan Lascar a mai spus ca Adrian Nastase a fost evaluat de o echipa interdisciplinara, formata din chirurgul plastician, chirurgul cardiovascular, psihiatru, chirurgul de chirurgie generala si specialistul ATI.

Ce s-a realizat in cursul interventiei chirurgicale are trend evolutiv extrem de favorabil. Putem califica parametrii generali si evolutia locala ca fiind foarte buni”, a mai spus Lascar.

Managerul Spitalului de Urgenta Floreasca, profesor dr. Radu Macovei, a tinut sa precizeze ca “nimeni nu organizeaza conferinte de presa in spital in afara celor stabilite de catre conducerea unitatii sanitare” si a anuntat ca declaratiile sunt sub forma unor comunicate de presa sustinute de catre profesorul Ioan Lascar sau purtatorul de cuvant al spitalului.

Fostul premier implineste, vineri, 62 de ani. Familia lui Adrian Nastase a ajuns, vineri dimineata, la Spitalul Floreasca.

Fiul cel mare al fostului premier Adrian Nastase, Andrei Nastase, anunta ca vineri va citi la Spitalul Floreasca scrisoarea lasata de tatal sau, despre care spune ca este “un fel de testament public”.

Voi citi maine, de ziua tatalui meu, la spitalul unde este internat, scrisoarea lasata de dansul….«un fel de testament public»… Doresc sa mi se alature toti cei care, trecand peste ratiuni politice, pot asculta testamentul celui care, pentru mine, este, inainte, tatal si nu politicianul Adrian Nastase. Cred ca tata are acum, mai mult ca niciodata, nevoia sa stie ca nu este singur. Sa simta de aceasta zi a lui cand, cu ajutorul lui Dumnezeu, va putea implini 62 de ani de viata ca inca sunt oameni care-l privesc ca noi…”, a scris Andrei Nastase pe Facebook.

Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, miercuri seara, la locuinta sa din strada Zambaccian, dupa ce fusese condamnat definitiv la doi ani de detentie in dosarul “Trofeul calitatii”.

Nastase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat joi dimineata. El a fost norocos, pentru ca nu i-au fost afectate structuri anatomice vitale, a declarat, dupa operatie, seful Clinicii de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascar.

Seful echipei care l-a operat pe Nastase, medicul Serban Bradisteanu, a spus, dupa operatie, ca pacientul se afla sub tratament si consiliere psihiatrica la Spitalul Floreasca si prezinta risc de infarct.

El a subliniat ca medicii sunt ingrijorati in special de afectiunea cardiaca a lui Adrian Nastase. Intrebat daca aceasta ii poate pune viata in pericol lui Adrian Nastase, Bradiseanu a afirmat ca este de mirare ca pacientul nu a suferit pana acum un infarct, in situatia in care el are stenoze pe coronare.

Bradisteanu a mai spus ca, in acest moment, nu ar propune o interventie chirurgicala legata de problemele cardiace. Medicul a adaugat ca Adrian Nastase sufera de mai multe afectiuni, el enumerand afectiuni tirodiene, diabet, dislipidemie si hipertensiune.
El a mai spus ca, daca lucrurile se vor desfasura normal in ceea ce priveste plaga, Nastase s-ar putea recupera in circa o saptamana sau zece zile.

Intrebat daca in aceasta perioada de recuperare Nastase ar putea fi transferat la un spital penitenciar, Bradisteanu a spus ca nu el decide asupra acestui lucru si ca pacientul se afla sub supravegherea politiei.

El a aratat ca Nastase nu a fost pacientul sau, ca l-a tratat totusi in urma cu doi-trei ani si ca din toate documentele medicale a reiesit ca inclusiv coronarografiile au fost facute in strainatate, iar un medic din Romania il trata.

Bradisteanu a precizat ca operatia a constat in deschiderea traiectului produs de proiectil, eliminarea detritusurilor tisulare din acesta, lavajul si drenajul acestora. Potrivit acestuia, nu au existat leziuni pe organe vitale, el caracterizand operatia ca fiind una simpla.

Interventia chirurgicala, care a durat aproximativ 60 de minute, a vizat, in principal, indepartarea tesuturilor distruse pe traseul glontului, o parte a acestora fiind foarte aproape pe laringe si de glanda tiroida.

Adrian Nastase a avut patru plagi in urma tentativei de sinucidere de miercuri seara, potrivit unor surse medicale.

Glontul cu care fostul premier a vrut sa se sinucida a intrat in corpul acestuia prin partea stanga, zona muschiului sternocleidomastoidian, a trecut pe langa cartilagiul tiroidian, apoi a ricosat sub clavicula si a iesit prin dreapta, prin muschiul deltoid.

Sursa: Mediafax