Actualitate

SUCCESIUNE – Principesa Margareta devine “Regină”

După moartea Regelui Mihai, Principesa Margareta devine „Regina” Margareta. Conform Statutului Casei Regale modificat în urmă cu câțiva ani de Regele Mihai, Principesa Margareta preia șefia Casei Regale:

„Fiica mea cea mare, Principesa Margareta, va fi succesorul meu dinastic și Șef al Casei Regale a României, după moartea mea. În cazul în care Națiunea română și Parlamentul României vor considera potrivită folosirea monarhiei ca formă de guvernământ, solicit Parlamentului să renunțe la aplicarea legii salice, care nu corespunde nici drepturilor din Europa de astăzi, nici valorilor societății românești. Până când aceste lucruri se vor întâmpla, Principesa Margareta va rămâne, după moartea mea, Șeful Casei Regale a României și Custode al Coroanei României.”

Ce înseamnă legea salică?

Conform principiului legii salice, au dreptul de succesiune la tron doar descendenții de sex masculin pe linie masculină.

Linia de succesiune a Casei Regale

După cum a reieșit în rândurile anterioare, Principesa Margareta e prima în ordinea de succesiune. Ea este urmată de principesa Elena, Elisabeta Karina de Roumanie (fiica principesei Elena), principesa Sofia a României şi principesa Maria a României.

“Voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporului român”

În primul mesaj oficial dat publicității de Casa Regală, Principesa Margareta a afirmat că va continua să servească interesele fundamentale ale poporului român cu aceleași principii și sentimente ca ale Regelui Mihai.

sursă imagine: cotidianul.ro

Robert Bandi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *