Afaceri - Economic

SUBVENTII NECUVENITE – APIA a demarat procedura de recuperare a debitelor de la 371 de fermieri maramureseni care au incasat plati necuvenite

Tarani la plug (c) eMM.roIn primele trei trimestre ale anului, Centrul Judetean APIA a constatat ca 371 de fermieri maramureseni au incasat plati necuvenite si a demarat procedura de recuperare a debitelor. Pana la sfarsitul acestei luni, peste 36.000 de fermieri din judet au solicitat subventii in agricultura, cu aproape 1.000 de persoane mai mult decat anul trecut.

371 de fermieri din Maramures vor fi nevoiti sa inapoieze banii primit sub forma de subventii de la APIA, dupa ce oficialii institutiei au constatat ca platile nu erau cuvenite. Procedura de recuperare a debitelor a fost deja demarata.

Pana la sfarsitul acestei luni, 36.557 de fermieri din judet au solicitat subventii in agricultura, cei mai multi solicitand prima anuala pentru suprafata agricola pe care o detin, dar si compensatii pentru zone defavorizate sau plati de agromediu pentru peste 120.000 de hectare de pajisti, practici agricole traditionale sau culturi verzi.

Comparativ cu anul trecut, in acest an numarul maramuresenilor care solicita subventii pentru agricultura a crescut cu 989 de persoane, iar suprafata pentru care se solicita plata unica totalizeaza 163.782 hectare.
Sursa: Catalin Vischi