Actualitate

SUB LUPA – CE va definitiva raportul MCV dupa analiza celor 11 puncte din raspunsul Romaniei

Comisia Europeana va definitiva, miercuri, 18 iulie, textul raportului privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) pe Justitie referitor la Romania, dupa ce va fi analizat punct cu punct raspunsul Guvernului de la Bucuresti referitor la cele 11 probleme, a precizat Frederic Vincent, purtator de cuvant al Comisiei Europene.

Intrebat daca in raport vor fi incluse referiri si la votul din Parlamentul Romaniei referitor la legea de desfasurare a referendumului, oficialul CE a spus ca “evolutiile politice din Romania sunt urmarite si, daca sunt necesare adaptari ale textului in functie de acestea, vor fi facute”.

Frederic Vincent a confirmat si ca presedintele Jose Manuel Barroso a primit, luni, 16 iulie, raspunsul detaliat din partea premierului Victor Ponta referitor la cele 11 puncte ridicate de Comisia Europeana.

MCV a fost instituit in 2007, la momentul aderarii Romaniei la UE, ca instrument care sa asigure monitorizarea continuarii reformelor in domeniul justitiei si combaterii coruptiei. Anual, Comisia a prezentat un raport in luna iulie, care era precedat de un raport intermediar in februarie. In acest an, a fost prezentat raportul intermediar din februarie, iar miercuri, 18 iulie, urmeaza sa fie adoptat si dat publicitatii raportul anual. In aceste conditii, o eventuala decizie a CE de a adopta un nou raport in acest an ar fi o premiera.
Sursa: Mediafax