ITC

STUDIU – Forma paharelor influenteaza comportamentul consumatorilor de bauturi, au constatat cercetatori britanici

Oamenii beau mai incet atunci cand bautura este servita in pahare drepte decat atunci cand este servita in recipiente curbate, sugereaza o cercetare realizata in Marea Britanie.

Oameni de stiinta de la Centrul de Control si Cercetare a Tutunului din cadrul Universitatii din Bristol sugereaza de asemenea in studiul lor ca marcajele de volum de pe pahare ii incurajeaza pe oameni sa bea mai lent, relateaza sambata Huffington Post.

“Cercetarile noastre sugereaza ca mici modificari, cum ar fi forma paharului si marcajele de volum, ii pot ajuta pe oameni sa emita judecati mai precise cu privire la cantitatea de bautura consumata si speram ca acestia vor folosi aceste informatii pentru a bea intr-un ritm mai lent”, a subliniat dr. Angela Attwood, participanta la studiu, intr-o declaratie scrisa.

In cadrul cercetarii, 80 de barbati si 80 de femei, fara istoric de probleme cu alcoolul, au fost impartiti in doua grupuri. Membrii unui grup au primit bere in pahare curbate cu marcaje de un sfert, o jumatate si trei sferturi. Celalalt grup a primit bere in pahare curbate fara marcaje.

Sursa: Agerpres