Cultura

STUDII – Baimarenii se inghesuie la cursurile de limba japoneza organizate gratuit in cadrul Bibliotecii Judetene “Petre Dulfu”

Cercurile de limbi straine organizate de Biblioteca Judeteana se desfasoara cu numarul maxim acceptat de copii si adulti. Peste 120 de cursanti s-au inscris deja in aceasta serie la cursurile de limba japoneza. Cursurile au fost reluate din 28 septembrie si, potrivit orarului pus la punct de catre reprezentantii bibliotecii, copiii dar si adulti au posibilitatea de a lua parte si la cursuri de sah, limba germana, matematica dar si limba engleza.

Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” organizeaza cursuri gratuite pentru doritori inca din anul 2011, cu ocazia Anului european al Voluntariatului. Aceste cercuri au avut ca obiect de activitate fie o limba straina, fie o materie cuprinsa in programa scolara. Potrivit reprezentantilor bibliotecii, aceste cursuri ii ajuta pe elevi sa obtina note mai mari la scoala.

“Aceste cursuri sunt diverse si fiecare speram sa isi gaseasca locul in spatiul bibliotecii. Lunea incepe cursul de limba engleza organizat in colaborare cu Asociatia Team4Youth, continua cercul de limba italiana realizat in colaborare cu Asociatia Green Teen. Marti avem un cerc de sah si unul de limba germana pentru copii. Miercuri continuam cu un cerc de limba japoneza, un cerc cu traditie in biblioteca, realizat in colaborare cu profesor Anamaria Farcas”, a declarat Corina Span, sefa Sectiei de copii din cadrul Bibliotecii Judetene “Petre Dulfu”.

La acestea se mai adauga si cercuri after school sau de arta decorativa. “Sambata este dedicata, in special, cercului de matematica pentru clasele V-VIII. Acest cerc este coordonat de doamna profesor Maria Calis, dupa care continua un alt cerc de sah. Ne bucuram ca cercul de limba japoneza este coordonat de domnul profesor Ludovic Homlosi, are deosebit de multi cursanti. Capacitatea salii este de aproximativ 70-80 de locuri dar cursantii sunt inscrisi peste 120 la fiecare curs de limba japoneza si de limba germana. In rest, celelalte cursuri au ca locatie Sala <<Mircea Popa>> a Bibliotecii Judetene, cu o capacitate de 35 pana la 45 de locuri”, a mai adaugat Corina Span.

Pentru a participa la cursuri, atat adultii, cat si copiii trebuie sa fie inscrisi la Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu”. Cercurile sunt gratuite, biblioteca punand la dispozitia cursantilor chiar si fondul de carte necesar invatarii limbilor straine.

Sursa: Simona Vasiac