Actualitate

Studenţii condamnă violenţele de la miting

Studenţii condamnă violenţele de vineri din Piaţa Victoriei şi spun că agresivitatea verbală nu poate reprezenta o justificare pentru intervenţia brutală a jandarmilor, ei condamnând şi lipsa de reacţie a autorităţilor în faţa agitatorilor.

„Agresivitatea verbală a unor participanţi nu poate constitui în niciun caz o justificare pentru intervenţia brutală a forţelor de ordine. De asemenea, lipsa de reacţie a autorităţilor statului român în faţa agitatorilor care au provocat iniţial violenţele ne aduce aminte de modul în care acestea au acţionat în data de 13 iunie 1990. Facem un apel la calm. În anul Centenar, România ar trebui să celebreze un veac de existenţă. Să marcăm momentele de frumoasă amintire, respectiv greutăţile care au marcat poporul român în acest răstimp. Nu putem privi spre viitor într-o societate mai divizată, poate, ca niciodată. Discursul public a ajuns în aceste zile la un nivel intolerabil de jos, indiferent de opţiunile politice ale cetăţenilor. Avem speranţa că putem reuşi să ne regăsim decenţa şi să revenim la o atmosferă de normalitate”, precizează reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

Aceştia mai solicită autorităţilor să ancheteze evenimentele petrecute în cursul zilei de vineri.

„Este inacceptabil ca forţele de ordine să se îndrepte cu o asemenea violenţă împotriva propriilor cetăţeni. Este inacceptabil ca acestea să îşi dea concursul pentru a crea un sentiment de spaimă şi frică generalizată. Suntem alături de persoanele care au necesitat îngrijirile medicilor în urma incidentelor care au avut loc aseară

De asemenea, şi studenţii de la SNSPA dezaprobă violenţele din Piaţa Victoriei.

„Comunitatea academică a SNSPA condamnă cu fermitate violenţele de stradă, indiferent din partea cui vin, şi provocările mai mult sau mai puţin coordonate, menite să creeze un climat de ură şi distrugere. Facem un apel la calm şi înţelegere, la respectarea legii, a principiilor democratice şi constituţionale şi ne exprimăm speranţa că drepturile cetăţenilor sunt respectate”, spun reprezentanţii SNSPA, printr-o informare de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *