Comunitate

Ştrandul municipal ar putea renaşte! Vezi la cât se ridică investiţia pentru refacerea zonei

Corpul vechi al Colegiului de Arte, Grădiniţa numărul 8 de pe strada Horea, Colonia Pictorilor, dar şi Clubul Phoenix, investiţii aflate în derulare în municipiul Baia Mare ar putea fi date gata la 1 octombrie. Cel puţin asta doresc reprezentanţii municipiului Baia Mare, care pregătesc deja terenul pentru proiectele ce se doresc realizate anul viitor.

“Lansăm licitaţia pentru monitorizarea video a municipiului Baia Mare, reabilitarea Casei Iancu de Hunedoara, dar şi a Pieţei Revoluţiei şi a finalizării blocului de la intersecţia bulevardului Republicii cu stradă Vasile Alecsandri. Am finalizat proiectul tehnic, am ajuns la un numitor comun cu Ministerul de Interne şi suntem în măsură să lansăm licitaţia ştiind exact ce revine Ministerului de Interne şi ce revine din acel bloc municipiului Baia Mare. Este o pată care trebuie ştearsă de pe harta municipiului Baia Mare şi cu siguranţă că, anul viitor, vom demara aceste lucrări după ce vom avea licitaţia finalizată”, au precizat reprezentanţii municipalităţii.

Potrivit acestora au fost demarate lucrările de achiziţie publică pentru continuarea proiectului Câmpul Tineretului, find demarată şi procedura necesară în vederea realizării studiului de fezabilitate pentru ştrandul municipal.

”Vorbim de o zona şi o investiţie cu caracter turistic, care are două componente: una outdoor – cu bazinele care sunt acolo şi pe care le vor reconstrui acolo, respectiv o zona acoperită, pe două nivele cu tot ceea ce însemna zona de tratament. Vrem ca până la finalul lunii noiembrie studiul să fie gata. În plus am discutat cu cei de la ADR Nord Vest şi care au acceptat să-l introducem în lista de proiecte cu finanţare europeană.  Este o investiţie importantă de aproximativ 5 milioane de euro pe care ne dorim să o finalizăm în doi ani de zile ” au mai aratat reprezentanţii municipalităţii.

 

 

 

 

 

 

foto: arhiva

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *