Actualitate

STRADA DE 4 MILIOANE – Modernizarea strazii Granicerilor din Baia Mare va incepe in luna septembrie (VIDEO)

 Foto: Groapa strada Granicerilor Baia Mare
 Foto: lucrari pe strada Granicerilor Baia Mare

Vezi VIDEO
4 milioane de euro, din care cea mai mare parte provin dintr-o finantare nerambursabila, vor fi investiti in modernizarea strazii Granicerilor din Baia Mare. Conducerea administratiei publice locale spera ca lucrarile sa demareze in toamna si sa se finalizeze in doi ani. Primul pas pentru declansarea licitatiei a fost facut zilele acestea, proiectul asteptand avizul Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice.

Lucrarile la reabilitarea strazii Granicerilor, cel mai important proiect de infrastructura care va demara in acest an in Baia Mare, vor incepe, cel mai probabil, in luna septembrie. Primaria Baii Mari a facut deja primul pas pentru atribuirea contractului de executie. Proiectul a fost inscris in sistemul electronic si se asteapta avizul Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP).

”Cel mai probabil, depunerea ofertelor va fi de la inceputul lunii august si estimam ca tot in luna august sa finalizam procedura si pe la sfarsitul lunii sa semnam contractul. Vom putea incepe lucrarile din anul acesta. Durata de executie va fi de doi ani calendaristici, deci vom trece, din pacate, si peste doua ierni”, a precizat Vasile Barbul, city manager al Primariei Baia Mare.

Pe langa reabilitarea trotuarelor si a strazii Granicerilor – care va avea 14 metri latime si patru benzi de circulatie -, proiectul mai presupune amenajarea strazilor secundare, precum si a doua piste pentru biciclete si opt statii de autobuz, iar in afara partii carosabile vor fi amenajate 250 de noi locuri de parcare. De asemenea, vor fi create patru noi sensuri giratorii.

”Lucrarea presupune amenajarea intersectiilor strazii Granicerilor cu bulevardul Unirii – va fi un sens giratoriu -, amenajarea intersectiei cu strada Pasunii – tot cu sens giratoriu -, tot un sens giratoriu va fi la intersectia cu bulevardul Republicii si tot un sens giratoriu la intersectia cu strada Eminescu”, a mai declarat Barbul.

Proiectul reabilitarii strazii Granicerilor, care presupune modernizarea unei suprafete de infrastructura de peste 66.000 de metri patrati, este in valoare de 4 milioane de euro, cea mai mare parte a banilor provenind dintr-o finantare nerambursabila.
Sursa: Catalin Vischi