Sanatate

“Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet”

Speriaţi de numărul tot mai mare de persoane care se tratează după ureche sau după infromatiile culese de pe intrenet medicii au hotărât să conştientizeze populaţia asupra riscurilor astfel de Drept urmare Colegiul Medicilor a lansat, campania “Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet”, care are că scop informarea şi conştientizarea populaţiei asupra riscurilor la care se expune atunci când informaţiile culese de pe internet iau locul consultaţiilor medicale de specialitate.

Potrivit medicilor pacienţii care apelează la surse de informare neconvenţionale riscă întârzierea unui diagnostic corect sau ratarea acestuia şi ajung la medic într-o etapă avansată a bolii, fapt care poate reduce semnificativ şansă de vindecare şi pentru care nimeni nu poate fi tras la răspundere.

Medicii spun că tot mai mulţi pacienţi aleg să caute informaţii medicale, sfaturi terapeutice de pe internet sau reţele de socializare şi subliniază că, spre deosebire de medici, cel care da informaţia pe internet sau pe reţelele de socializare este cel mai adesea un anonim sau un neidentificabil, situat oriunde în lume şi care nu îşi asumă nicio răspundere pentru informaţia sau sfaturile pe care le oferă.

“Mergeţi la medic pentru orice problema de sănătate! Aveţi încredere în medicul dumneavoastră! Urmaţi sfaturile şi indicaţiile medicale! Nu întârziaţi în suferinţă dumneavoastră apelând la mijloace alternative! Nu va asumaţi riscuri care va pot afecta iremediabil sănătatea! Nu există boli, ci bolnavi”, atenţionează medicii

 

sursa:aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *