Portal eMaramures.ro - PAGINA START
Cauta in:


12.10.2015 13:04:41
Euro - 4,4156 lei

Dolar SUA - 3,8752 lei

Lira - 5,9493 lei

Aur (gr.) - 145,2307 lei


Foto soare si noriVezi VIDEO     
 13 octombrie

Max:     7 /  12  grade Celsius
Min:       -3 /  6 grade Celsius
 

Vreme racoroasa, dar si schimbatoare se anunta maine in intreg Maramuresul. Meteorologii arata soarele va fi scump la vedere, iar norii vor fi prezenti pe tot parcursul zilei. Vantul va sufla in general slab, iar maximele termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent. La pranz sunt asteptate 12 grade in Baia Mare, 11 grade vor fi in Targu Lapus si Seini, in Sighetu Marmatiei nu vor fi decat 9 grade Celsius, in timp ce la Cavnic si Borsa mercurul din termometre va arata la pranz cel mult 7 grade Celsius.

Baia Mare: In urmatoarele doua zile in Baia Mare vremea va fi schimbatoare dar si usor mai calda. Meteorologii arata ca miercuri perioadele cu soare vor alterna cu cele cu nori. Ziua de joi incepe cu soare, insa pe parcursul zilei norii vor fi tot mai numerosi si este posibil sa cada o ploaie scurta. Vantul va sufla in general slab, iar maximele termice in crestere usoara pot ajunge spre sfarsitul intervalului la 15 grade. Ceva mai cald va fi si noaptea cand minimele urca pana la 10 grade.

Sighetu Marmatiei: Vreme ceva mai calda si in general frumoasa se anunta in urmatoarele doua zile in Sighetu Marmatiei. Meteorologii arata ca in zona miercuri nu se va arata prea mult sorele, iar norii vor sta mai toata ziua pe cer. Joi insa va fi soare, iar norii vor lua trecator locul acestia. Vantul va sufla slab, iar maximele termice pot ajunge la sfarsitul intervalului la cel mult 10 grade Celsius. Minimele termice in crestere pot ajunge pana la 6 grade Celsius.

Borsa: 
Usor mai calda si schimbatoare se anunta vremea in urmatoarele doua zile la Borsa. Meteorologii spun ca in zona miercuri va fi si soare, dar vor fi si nori, in timp ce joi norii vor acoperi cerul pe tot parcursul zilei, insa ploile lipsesc din prognoza. Vantul va sufla in general slab, iar maximele termice in crestere pot ajunge la pranz pana la 10 grade Celsius. Noptile raman insa reci cu temperaturi minime de cel mult 4 grade Celsius.

Cavnic: In Cavnic se anunta vreme schimbatoare , dar ceva mai calda in urmatoarele doua zile. Prognozele spun ca miercuri vor fi perioade cu soare, dar si perioade cu nori. Joi insa soarele se va arata foare rar, iar norii vor fi destul de numerosi. Ploile insa lipsesc din prognoza. Maximele termice pot ajunge la 11 grade, in timp ce minimele nu vor depasi 6 grade Celsius.

Targu Lapus: Si in Targu Lapus se anunta vreme ceva mai calda in urmatoarele doua zile. Meteorologii spun ca in zona miercuri vor fi perioade cu soare, dar si perioade in care norii vor lua locul acestuia. Joi insa soarele va sta mai mult dupa norii, care vor fi tot mai numerosi si vor acoperi cerul mai toata ziua. Din fericire insa ei nu aduc ploi. Maximele termice vor cunoaste o crestere usoara si in aceasta zona si ajung la sfarsitul intervalului la 14 grade Celsius, in timp ce noaptea minimele in crestere si ele se opresc la valoare de 8 grade Celsius.

Seini: Vreme schimbatoare se anunta in Seini in urmatoarele doua zile. Potrivit prognozelor miercuri locuitorii din zona vor avea parte de innorari variabile, in timp ce joi va iesi soarele, insa pe parcursul zilei norii vor fi tot mai numerosi si nu este exclus ca acestia sa mai lase o ploaie scurta. Maximele termice in crestere pot ajunge pana la 15 grade, in timp ce noaptea minimele usor mai ridicate si ele ajung pana la 10 grade Celsius.
Comunitate
EXAMEN PE CALCULATOR - PERMIS AUTO - INTREBARI DE MECANICA - Din 1 august, pentru obtinerea permisului de conducere se da examen pe calculator
14:29:54 30 iulie 2008  | autor:  I.O.

examen permis pe calculatorIncepand cu 1 august, proba teoretica pentru obtinerea permisului de conducere pe calculator va fi sustinuta pe calculator si in Baia Mare. Proba teoretica se va desfasura pe 10 calculatoare, iar candidatii nu trebuie decat sa bifeze cu degetul pe ecran calculatorului raspunsul corect. In noile chestionare auto pentru categoria B sunt incluse si intrebari de mecanica. Sistemul de testare online este functional in cateva judete ale tarii, inclusiv in Satu Mare. 

Vezi mai jos, in Comentarii, intrebari si raspunsuri de mecanica pentru examenul auto.

Examinarea in sistem informatic se face utilizand aplicatia de tipul "touch screen” (atingerea cu degetul a ecranului), pentru inregistrarea raspunsurilor alese de candidat. Evaluarea raspunsurilor si acordarea calificativului se aduce la cunostinta candidatului in timp real, prin afisare, pe monitorul statiei de lucru.

Subprefectul Stefan Gönczi a declarat ca "examinarea teoretica pe calculator este una dintre masurile solicitate de conducerea MIRA pentru asigurarea transparentei serviciului public fata de cetateni. Aceasta noua modalitate de examinare elimina toate suspiciunile cu privire la posibila colaborare dintre candidat si examinator. Informatizarea activitatii de examinare teoretica ofera o baza de analiza cu privire la actualitatea testelor, calitatea pregatirii candidatilor si exigenta examinatorilor la proba practica".

Programari pentru examenul auto la serviciul permise din Baia Mare
Pentru programarea la examen in vederea obtinerii unui permis de conducere, candidatii trebuie sa se prezinte la sediul serviciului, situat in municipiul Baia Mare, pe str. Scolii nr. 1 in zilele de luni-joi, intre orele 08.30 - 16.30, respectiv vineri - 08.30 - 13.30. Candidatii trebuie sa aiba dosarul personal, cu actele necesare pentru obtinerea carnetului de conducere.

Candidatul declaratat ”Respins” se poate reprograma la un nou examen dupa cel putin 15 zile de la data sustinerii examenului, dar nu mai tarziu de un an de zile de la absolvirea cursurilor scolii de soferi, in caz contrar urmand sa efectueze un nou curs de pregatire.

Desfasurarea examinarii pe calculator
Testul teoretic se compune dintr-un test de acomodare, format din 3 intrebari, cu raspunsuri optionale si testul propriu – zis, format din numarul de intrebari si raspunsuri optionale specific fiecarei categorii, pentru care candidatul solicita obtinerea permisului de conducere.

Fiecare intrebare contine 3 variante de raspunsuri optionale, dintre care se pot alege raspunsul/urile corecte. Fiecare test poate contine, intrebari cu unul, doua sau trei raspunsuri corecte, iar pentru validarea acestora trebuie atinsa tasta corespunzatoare variantei/variantelor corecte.

Aplicatia ofera urmatoarele optiuni:
- TRIMITE RASPUNSUL, daca se apreciaza ca raspunsul selectat este corect;
- ANULAREA unui raspuns dat initial, considerat gresit, prin atingerea tastei ANULEAZA, si selectarea altuia, inainte de a trimite raspunsul;
- AMANAREA raspunsului la una sau mai multe intrebari, prin atingerea tastei RASPUND MAI TARZIU;
- RESPINGEREA candidatului care raspunde gresit la mai mult de: patru intrebari la chestionarul pentru cat. B, C sau D; trei intrebari la chestionarul pentru grupa A (A, A1, A2 ) sau doua intrebari la chestionarul pentru categoria E, ori care a parasit sala de examen, inainte de finalizarea testului propriu-zis, indiferent de motivul, rezultatul sau timpul care s-a scurs de la inceputul testului;
- INTRERUPEREA continuarii examenului, in CAZ DE FRAUDA, EROARE COD BARE, STATIE DEFECTA.
Orice intrerupere pe motive tehnice conduce la reluarea testului.

Candidatii in vederea obtinerii permisului de conducere sunt informati ca, pe parcursul examinarii teoretice, camera atasata la statia de examinare preia 3 fotografii ale candidatilor in timpul examenului. Aceste fotografii sunt stocate, pentru verificari ulterioare. Fotografiile se pastreaza pentru maximum 1 an de la data examinarii.

Chestionarele pentru proba teoretica au timp de rezolvare diferit
Pentru permisele din categoriile A, A1 si A2, solutionarea unui chestionar specific categoriei A, cu 20 de intrebari, in timp de 20 min.;
Pentru permisele din categoriile B, B1, solutionarea unui chestionar specific categoriei B, cu 26 de intrebari, in timp de 30 min.;
Pentru permisele din categoriile C, C1, Tr, solutionarea unui chestionar specific categoriei C, cu 26 de intrebari, in timp de 30 min.;
Pentru permisele din categoriile D, D1, Tb sau Tv, solutionarea unui chestionar specific categoriei D, cu 26 de intrebari, in timp de 30 min.;
Pentru permisele din categoriile BE, C1E, CE, D1E si DE, solutionarea unui chestionar specific categoriei E cu 11 de intrebari, in timp de 15 min.

Citeste si:

CHESTIONARE EXAMEN AUTO – PROMOVABILITATE – Rezultate dezastruoase ale maramuresenilor la examenul auto pe calculator
7 august 2008

 
Versiunea pentru tiparire
Trimite stirea pe email
Trimite stirea pe Yahoo! Messenger
Adauga comentariu


1

Publicat la: 31 iulie 2008 ora: 15:45:54 de catre: vasi
F dur noul sistem de testare. Intrebari care nu au legatura cu circulatie si raspunsuri pe care nimeni nu le-a invatat in timpul orelor de curs pentru ca asa ceva nu se invata la scoala de soferi. Spre exemplu:1. Ce temperatura medie are antigelul in masina?2.Cum se numeste procesul prin care scoti cheia din contact iar masina motorul continua sa functioneze? 3. Care este cauza unei apasari mai greoaie a pedalei de frana? Acestea sunt doar 3 din intrebarile aflate intr-un singur chestionar. Notiunile de mecanica nu sunt predate aproape deloc la scoala de soferi pt categoria B. Nu zic ca aceste lucruri nu ar trebui cunoscute de catre soferi, dar cei care au elaborat chestionarele trebuiau sa dea o pedioada de timp in care elevii sa poata sa invete aceste lucruri, nu sa fac trecerea asa repede si asa brusc. din 54 de oameni sa ia doar 4, si aia cu 22 de puncte. majoritatea celor pregatiti au cazut cu 21 de puncte din cauza acestor intrebari de mecanica...

2

Publicat la: 31 iulie 2008 ora: 16:48:55 de catre: Kriszta Jakab
este un dezastru ce e la examinarile pt permis auto, dezordinea si aglomeratia nu se poate suporta, jandarmi stand si nu fac nimica. iar intrebarile sunt schimbate, sunt atatea intrebari schimbate incat sa pici examenul, mai ales alea de mecanica.

3

Publicat la: 5 august 2008 ora: 10:38:50 de catre: dl
Alte intrebari de mecanica : A.Care sunt cauzele care duc la supraincalzirea motorului?1.termostatul defect2.cureaua de .... transmitere a apei3.temperaturile ridicate din mediul inconjuratorB.In ce situatii creste consumul de carburant ?C.Cum procedati la coborarea din panta in cazul in care aveti atasata o remorca ?1.Cuplati in viteza a 2-a2.Cuplati in viteza a 2-a si ......3. apasati in mod constant pe franaLa aceste intrebari si la urmatoarele : 1. Ce temperatura medie are antigelul in masina?2.Cum se numeste procesul prin care scoti cheia din contact iar masina motorul continua sa functioneze?astept si eu un raspuns avizat. Poate asa o sa ne ajutam noi, ca instructorii de la scolile de soferi ... lasa mult de dorit.In plus, imaginile postate in chestionar sunt minuscule, facute parca cu telefonul mobil sau au fost micsorate la dimensiunea 3X3 fara sa se mai uite cineva daca ele sunt si clare. Mai bine un desen sau o imagine grafica realizata profesionist.

4

Publicat la: 5 august 2008 ora: 15:36:19 de catre: anonim
Mi se pare ca e o bataie de joc ce se intampla la examinare,in primul rand ca s-au schimbat intrebarile si au introdus si intrebari de mecanica.....pe langa toate acestea mai sunt si imaginile alea minuscule (domnule) care nu se intelege nimic ce vor sa insemne......deci e posibil asa ceva?....si acum nici macar nu mai stim din ce carti sa invatam........la cursuri nu ni s-a predat mecanica .....

5

Publicat la: 5 august 2008 ora: 16:26:31 de catre: yo
pai nu tre sa inveti dupa o anumita carte,tre sa stii legile dupa care se circula pe drumurile noastre. :) mecanica s-a facut in scoala de soferi,sau cel putin era trecuta in programa.ca s-a neglijat,e alta poveste. kiar si la proba practica,prima ora era dedicata cunoasterii automobilului si aparaturii de bord,deci ar fi normal sa stii la ce temperatura fierbe apa,in caz de supraincalzire sa opresti inainte de a distruge motorul.la fel de normal,e sa stii daca franele nu functioneaza normal,inainte de a opri in copac sau in fundul celui dinainte.ca sa conduci masina in sigurantza,trebuie sa stii cum functioneaza,nu doar sa tii de volan si sa calci acceleratia.

6

Publicat la: 5 august 2008 ora: 22:25:56 de catre: kobra
este un haos bataie de joc legea junglei ce legatura are mecanica cu cat. b

7

Publicat la: 5 august 2008 ora: 23:21:00 de catre: yo
pai,cand cumperi o masina de spalat,mai intai citesti instructiunile de utilizare,sa stii cum se foloseste. cam asa e si cu un autoturism...ba mai mult,e mult mai periculos daca nu-l stapanesti,decat o masina de spalat sau un robot de bucatarie...si de cand exista scoala de soferi,exista si ore de mecanica,prim ajutor,kiar si la categoria B...ca nu prea se punea accent pe asta,nu prea erau intrebari in chestionar,e alta poveste...acum,sunt.si repet,mi se pare foarte normal,daca vrei sa folosesti o scula,sa stii cum functioneaza.macar,in linii mari,sa realizezi daca apare o defectiune...acu,poate ma injuri,dar dupa ce vei ramane cu masina,in varf de munte,pe un drum necirculat,intr-o noapte geroasa de iarna,poate kiar in noaptea de revelion,imi vei da dreptate.

8

Publicat la: 6 august 2008 ora: 00:32:43 de catre: sterilu
In primul rin dezastru la adresa examenului am facut inainte de examenul pe calculator 24 de puncte dar am picat la condus am fost la examenul pe calculator si am facut 18 nu pot sami explic ce se intimpla dar va asigur ca nu e usor de loc.In primul rind ce nu imi place mie la examen ca pozele nu sunt clare de loc si nu se stie ce semn de circulatie iti arata. Eu am facut la bulan da de ii bine dar e naspa nici nu vezi cet arata in al doilea rind mecanica sa nici nu vorbim niste intrebari ca te miri de unde leo scos da nu asta conteaza tinerii sa invete ani intregi pentru un permis ca asa de naspa e examenul asta ca toata lumea sa se gindeasca inainte de examen ca nu e usor.Pai mult suces la examenul mindru ce ne este pregatit pe calculatoare.Eu is din Satu Mare dar peste tot ii asa examenul ca la noi.

9

Publicat la: 6 august 2008 ora: 15:35:17 de catre: dl
Mai sus gasiti cateva intrebari de mecanica. Cine stie sa raspunda si nu sa faca gargara despre nevoia de a cunoaste elemente de mecanica . Daca nu au fost predate, nici explicate fie la cursul teoretic fie la partea practica de unde sa stii raspunsurile ? Asa ca userul ”YO” sa ne lumineze si pe noi si sa ne dea niste raspunsuri la intrebarile de mecanica pe care le-am gasit in chestionare cei care am dat examen si ne-am gandit ca ar fi bine sa le cunoastem rezolvarea corecta, desigur cu ajutorul celor care stiu. Daca trebuie sa fim instruiti la scolile de soferi si despre notiunile de mecanica, atunci instructorii sa-si faca treaba.

10

Publicat la: 6 august 2008 ora: 18:08:38 de catre: yo
in primul rand,programa scolara pt cat b prevede 15 ore de cunoasterea automobilului, 20 de ore de legislatie rutiera si 5 ore de prim ajutor.daca cel care v-a predat la scoala,a neglijat cunoasterea automobilului, bazandu-se pe faptul ca oricum nu prea erau intrebari de mecanica in vekile chestionare.. .asta e...cereti socoteala lui.

11

Publicat la: 6 august 2008 ora: 19:18:07 de catre: elena
o sa fie mai greu examenul in luna septembrie?

12

Publicat la: 6 august 2008 ora: 19:22:10 de catre: yo
vad ca doar prima parte a raspunsului meu a aparut,deci revin cu episodul 2 :) legat de intrebari,banuiesc ca ai mai multe raspunsuri,nu era greu sa bifezi pe cel corect,cel putin la intrebarile de mecanica,pt ca la circulatie,am auzit si eu ca intradevar pozele sunt de toata jena si se vor skimba.deci:1-temperatura medie a antigelului...ar trebui presupus,ca se refera la motorul in functiune,nu dupa ce a stat masina in parcare o noapte,la -20 de grade.marea majoritatea masinilor,au un termometru la bord,daca ati condus masina,ati fi observat cam la cate grade sta acul.cam intre 90-100 grade,la majoritatea masinilor,pe la 98 grade porneste ventilatorul.sunt si masini sport,care lucreaza peste 100 grade,dar intrebarea nu la astea se refera.2-Cum se numeste procesul prin care scoti cheia din contact iar masina motorul continua sa functioneze? fie n-ai scos keia care trebuia,fie contactul e defect,dar banuiesc ca intrebarea se refera la autoaprindere (detonatie).adica,din cauza unei benzine cu cifra octanica mult mai mica,un motor supraincalzit,bujii necorespunzatoare sau cu depuneri mari,amestecul se aprinde fara sa mai fie nevoie de scanteia bujiei.3- Care este cauza unei apasari mai greoaie a pedalei de frana? in mod normal,intrebarea se refera la franele servoasistate,cu care sunt dotate majoritatea masinilor de azi.cand acest servo nu functioneaza,pedala se apasa mult mai greu si franarea nu mai e eficienta.cauza,e fie membrana de la servo distrusa,furtunul de vacum rupt,supapa de la acest furtun defecta.motoarele diesel,sunt dotate in plus cu o pompa de vacum,care poate fi defecta.exista si masini no-name (gen peugeot),care au un abs mai ciudat,cu o pompa de mare presiune,acctionata electric.daca aceasta pompa nu mai functioneaza,adio frana.mai exista si citroen-uri,cu suspensie hidropneumatica,la care acelasi lichid (LHM) actioneaza si frana,si susppensia,dar banuiesc ca intrebarea din kestionar se refera doar la primul caz,servo defect.4-.Care sunt cauzele care duc la supraincalzirea motorului? in primul rand,tebuie vazut daca exista antigel in sistem,pt ca e foarte posibil sa avem scurgeri,un furtun spart etc.si e cel mai simplu de verificat.posibil sa fie si cureaua de ventilator rupta,la masinile la care pompa de apa e actionata de aceasta curea (de ex dacia),pt ca sunt si masini la care pompa de apa e actionata de cureaua de distributie.la astea din urma,nu se pune problema supraincalzirii,pt ca daca se rupe,motorul nu mai functioneaza.la fel,un termostat blocat pe inkis duce la supraincalzire,la fel si ventilatorul,la masinile la care racirea e asigurata de un ventilator electric.mai poate fi si un carton uitat din iarna in fatza radiatorului,garnitura de kiuloasa arsa,un radiator f veki colmatat etc.5-In ce situatii creste consumul de carburant? in primul rand,din cauza piesei dintre volan si scaun.:) o bujie care nu functioneaza,poate dubla consumul.la fel,un motor rece,consuma mult mai mult decat la regim termic normal,deci iarna,la drumuri scurte,cand motorul n-apuca sa se incalzeasca,sau un termostat lipsa sau blocat pe deskis,maresc mult consumul.la fel,un filtru de aer inbaksit.plus inca 100 de motive,supape arse,taketzi nereglati,uzura exagerata a motorului,aprindere dereglata,la motoarele cu injectie un senzor sau debitmetru defect etc,dar astea din urma nu fac subiectul kestionarului,deci trebuie bifate una sau mai multe de la inceput.6-.Cum procedati la coborarea din panta in cazul in care aveti atasata o remorca? o panta de regula se coboara in viteza cu care s-a si urcat acea panta. se foloseste frana de motor,apasand exagerat pedala de frana,lichidul se poate supraincalzi,fierbe si sa ramaneti fara frana.legat de remorca,la cat B,nu se pot atasa decat remorci ushoare,cu o axa (sau axa dubla) .acestea pot fi cu,sau fara,dispozitiv de franare.in talonul masinii e specificata greutatea maxima pt fiecare caz in parte. cam astea au fost toate intrebarile de mecanica,pe care le-am observat mai sus.bafta la reexaminare! :)

13

Publicat la: 6 august 2008 ora: 19:36:07 de catre: dl
Am intrebat in dreapta si in stanga si am aflat ca intrebarile de mecanica (cele care se gasesc in chestionarele de la Politie) sunt ”predate” pentru cei care doresc sa obtina categoria C si urm. Cum sunt predate ? O lista de intrebari si raspunsurile corecte! Atat! ”YO” stie vre-o scoala de soferi din Baia Mare care respecta programa mentionata mai sus ? Sau ”YO” este cumva instructor auto? Oricare ar fi raspunsurile , il solicitam sa ne ofere macar raspunsurile corecte la intrebarile de mai sus din chestionare. Asa, din bunatatea de care da dovada din comentariile postate pana acum .

14

Publicat la: 6 august 2008 ora: 20:40:42 de catre: yo
nu nu sunt instructor auto. si instructorul auto face de regula conducere,nu e obligatoriu ca tot el sa faca si orele de teorie.si nici n-ar avea timp,el merge cu cursantii pe traseu,la sala altcineva se ocupa de pregatirea teoretica. intradevar,pana acum,intrebari de mecanica se gaseau doar in chestionarele pt profesionisti si tractoriisti,pe o foaie suplimentara,dar cum am spus,la scoala pt b,existau si pana acum 15 ore dedicate cunoasterii autoturismului.dar cum in chestionarele de la politie nu erau intrebari de mecanica,s-a cam neglijat predarea mecanicii si s-a insistat pe legislatie.acum au fost incluse,poate tocmai din cauza faptului ca s-a constatat ca multe accidente s-au produs din cauza ca soferii nu cunosteau deloc masina pe care o conduceau.dar din moment ce in programa scolara figurau acele 15 ore de mecanica,politia avea tot dreptul sa le includa in chestionar...tot ce li se poate reprosa,eventual,e ca n-au anuntat din timp aceasta intentie,ca elevii sa poata sa se pregateasca.dar,si asa ar fi fost critici,pt ca sunt multi care au facut scoala cu ani in urma,"pe stil veki",si abia acum s-au hotarat sa (mai) dea examen. cum si pana acum erau pe net chestionare online,f posibil sa apara curand (daca n-au aparut deja) si chestionarele noi,cu mecanica.ar fi f bine,sa stiti si voi cam la ce sa va asteptati, pt ca pot intradevar fi f confuze, daca nu e spacificat la ce fel de masina se refera.dar banuiesc ca au ramas la vekile dacii 1300,nu pot avea pretentia sa puteti diagnostica corect,dupa ureke,un lamborghini.:) pana una alta,dati de zor clickuri pe google,poate gasiti chestionare noi,sa nu va prinda reexaminarea neregatiti :)

15

Publicat la: 6 august 2008 ora: 21:35:52 de catre: toteu
eu la intrebarea 6-.Cum procedati la coborarea din panta in cazul in care aveti atasata o remorca? nu stiu care este raspunsul corect.Variantele de raspuns sunt a) cuplezi in treapta a 2 de viteza b) opresti des c)cuplezi intr-o treapta inferioara de viteza si franezi din cand in cand

16

Publicat la: 6 august 2008 ora: 21:47:58 de catre: dl
Aspectele mentionate pana acum sunt pertinente si de bun gust. Ma gandeam ca poate ne da cineva si o mana de ajutor in rezolvarea intrebarilor de mecanica. Pentru cei care vor consulta aceasta pagina.Multumim lui ”YO” pentru ajutor! Insa poate ne ajuta pana la sfarsit ... cu raspunsurile la intrebarile de mecanica postate mai sus ... fapt pentru care ii multumim anticipat, toti aspirantii la permisul auto .

17

Publicat la: 6 august 2008 ora: 22:12:32 de catre: dl
Multumiri, peste multumiri pentru ajutor.Indraznesc sa mai continui cu exemple de intrebari daca mai aflu si de la alti ” nefericiti” care ca si mine au luat 21 puncte deoarece au avut 3 intrebari de mecanica la care au raspuns gresit (doar la orele de condus am ajuns fata in fata cu ce este la bord, iar atunci cand am intrebat instructorul cand imi explica componentele bordului mi-a raspuns: ”in ultima ora”)Imaginile au fost jenante : o intersectie, un semafor de genul celui care se afla la Meda si vrei sa virezi spre ITM, cu un semafor minuscul cu o sageata spre dreapta pe profil cocotata intr-o imagine de 3X3 realizata in dreptul unui copac, incat nici nu stiai bine daca se reflecta lumina prin frunze, sau este verde la semafor.Total neprofesionist realizate - mai bine grafica pe calculator, sau imagini scanate sau un simulator, ceva mai ”performant” cum le place sa spuna.Inca o data, multumiri pentru YO !!!

18

Publicat la: 6 august 2008 ora: 23:10:07 de catre: yo
eu v-am dat raspunsuri la probleme de mecanica, dar nu va pot garanta care raspuns e corect si in chestionarul de la politie. v-am dat o sumedenie de raspunsuri,toate corecte,pt cazul ca vreti sa faceti contestatie.e f ushor de demonstrat,ca ceea ce e corect in chestionarul lor nu e universal valabil,in toate cazurile,pt orice automobil. :) ca intrebarea e confuza si fiecare poate intelege ce vrea. legat de panta si remorca,repet,nu stiu ce au trecut militienii ca fiind corect,dar: ca ai sau nu remorca,nu are relevantza.doar ca fiind mai incarcat,e normal sa circuli mai incet si mai atent.dar asta nu doar in panta.am mai spus,de regula o panta se coboara in treapta de viteza in care s-a si urcat acea panta.daca panta e abrupta si poti s-o urci doar in viteza a 2-a,normal s-o cobori tot in a 2-a,dar cum in intrebare nu se specifica nimic,o panta (rampa) poate avea si o inclinatie de 1 grad,tot panta se keama,deci e absurd sa te tarasti pe ea in viteza a 2-a.aia cu opritul des,iar e aiurea,ar fi hilar ca toate masinile cu remorca,sa coboare gutinul oprind la fiecare 10 m....sau 10 secunde,pt ca nu specifica cam cat de des.aia cu opritul des,vine de la circulatia vehicolelor lente,cu gabarit depasit,carora se recomanda sa intre in parcari,oridecateori au posibilitatea,pt a lasa celelalte masini,adunate in coloana in spatele lor, sa treaca,sa nu incurce circulatia.(carnatzul prostului) .deci,singura varianta care pare corecta,e ultima,nu cobori o panta abrupta in cea mai mare treapta de viteza.(e drept,poate fi si a 2-a,in unele cazuri,cand panta e f abrupta,e iarna si zapada etc) la fel si cu franarea,daca frana de motor nu-i suficienta,franezi din cand in cand,sa mai reduci viteza si supraturarea motorului,dar nu franezi NICIODATA continu,pt a nu se supraincalzi franele.daca panta e lunga si abrupta,risti sa nu mai ajungi viu la baza.:)

19

Publicat la: 6 august 2008 ora: 23:56:18 de catre: yo
legat de frana care se apasa greu,mi-a scapat o varianta,pistonasele blocate...daca apare in chestionar,e cea mai corecta,deoarece e valabila la toate variantele.si daca tot am ajuns aici,mai e si varianta cu pedala moale...apare mult mai des,mai ales la dacii: aer in instalatie,lipsa lichidului de frana(normal,daca nu e lichid,e aer in locul lui,dar pt militieni s-ar putea sa nu fie acelasi lucru :) ) ,garnituri sau supape defecte,uzate in pompa centrala de frana.

20

Publicat la: 7 august 2008 ora: 02:14:32 de catre: Wannabe
Eu nu am nimic impotriva intrebarilor de mecanica. Dar cu o conditie... sa ai de unde sa le inveti. Asa ce facem? Ne bazam pe cei 7 ani de acasa? Nicio carte actuala nu trateaza intrebari de mecanica.

21

Publicat la: 7 august 2008 ora: 08:04:54 de catre: dl
DEMERS DIN 24.07.2008 IN JUDETUL BIHOR , EXAMENUL PENTRU OBTINEREA PERMISULUI DE CONDUCERE AUTOVEHICULE –PROBA TEORETICA SE SUSTINE PRIN MIJLOACE INFORMATIZATE.PE LANGA AVANTAJELE CLARE A ACESTUI MOD DE A EXAMINA (STATISTICI SI EVIDENTE CLARE),SE CONSTATA DEFICIENTE ENORME ENORME ENORME:ASTFEL :- AU FOST INTRODUSE IN ACELASI LOC INTREBARI DIN PROGRAMA DE PREGATIRE LA CATEGORIILE B ,C ,D ;-INTREBARILE SI RASPUNSURILE DIN CADRUL CATEGORIEI B NU AU SUPORT BIBLIOGRAFIC PUBLIC CONFORM INTREBARILOR DIN PROGRAM ,CEEA CE FACE CA ABSOLVENTII DE SCOLI DE SOFERI SA AIBE LACUNE LA MODULUL DE PREGATIRE =CONTROLUL SI INTRETINEREA AUTOVEHICULELOR.DIN TEMATICA DE PREGATIRE.- ACEST MODUL DE PREGATIRE SE REFERA LA CONTROL SI INTRETINERE AUTOVEHICUL SI NU LA MODUL DE DIAGNOSTICARE SI REMEDIERE A DEFECTIUNILOR LA ANSAMBLELE SI SUBANSAMBLELE AUTOVEHICULUI ,CUNOSTIINTE PE CARE AR TREBUI SA LE AIBE SPECIALISTI IN DOMENIU ,CU PREGATIRE CEL PUTIN POSTLICEALA(MAISTRI AUTO,INGINERI AUTO ETC…)- PRIN MODUL IN CARE PROGRAMUL DE EXAMINARE ESTE CONCEPUT,LA EXAMINATI, LE-AU REVENIT SI NU DE PUTINE ORI INTREBARI DIN ACEST MODUL IN NUMAR FOARTE MARE CEEA CE A DUS BINEINTELES LA MULTE REZULTATE CU CALIFICATIVUL RESPINS.- O ALTA CONSTATARE, DACA VIN MAI MULTE INTREBARI DIN ACEST MODUL, SUNT MAI PUTINE INTREBARI DIN MODULUL LEGISLATIE RUTIERA, ORI IN CADRUL SCOLII LA CATEGORIA B SE PUNE ACCENT PE INVATAREA CORECTA A LEGISLATIEI RUTIERE PENTRU APLICARE EI IN PRACTICA SI NU SE URMARESTE CA FIECARE CONDUCATOR AUTO SA FIE SI INGINER IN CONSTRUCTIA SI EXPLOATAREA AUTOVEHICULELOR SAU ESTE POSIBIL SA PRIMEASCA 26 DE INTREBARI DE PRIM AJUTOR SI ATUNCI ESTE NECESAR SA PRIMEASCA CETATEANUL RESPECTIV SI,,DIPLOMA DE ASISTENT MEDICAL DE PRIMA URGENTA’’.- DE EXEMPLU:LA UN EXAMINAT AU REVENIT 22 DE INTREBARI DIN MODULUL =CONTROLUL SI INTRETINEREA AUTOVEHICULELOR SI NUMAI 4 DE LEGISLATIE SAU LA O DOMNISOARA DE 18 ANI SI 3 LUNI ,A AVUT INTREBARE REFERITOARE LA CAPETELE DE BARA DIN CADRUL MECANISMULUI DE DIRECTIE ,NOTIUNE INEXISTENTA IN PROGRAMA SCOLARA (ORDINUL M.E.C.NR.3680.2004).- PROBABIL SE URMARESTE CA SA FIE EXCLUSE DE LA CONDUCEREA AUTOTURISMELOR ,IN SPECIAL,DOAMNELE SI DOMNISOARELE .CACI ORICAT DE MULT AR INVATA TEORETIC SI PRACTIC ,NU CRED CA VOR STII ROLUL SUPAPEI RELEU A FRANEI DE AJUTOR DIN COMPUNEREA INSTALATIEI DE FRANARE LA AUTOCAMIOANE-INTREBARILE SI RAPUNSURILE DIN MODULUL CONTROLUL SI INTRETINEREA AUTOVEHICULELOR AU O BIBLIOGRAFIE DESUETA BAZANDU-SE PE AUTOVEHICULE DIN FAMILIA ROMAN ,CARE LA ORA ACTUALA SUNT FOLOSITE INTR-UN PROCENT DIN CE IN CE MAI MIC.ANALIZAND LEGISLATIA IN VIGOARE, ORDINUL M.A.I.NR 1497 ACEST SISTEM DE EXAMINARE NU ESTE LEGAL,NU A FOST ADUS LA CUNOSTIINTA CELOR INTERESATI IN MOD PUBLIC( A SE VEDEA PUBLICARE IN MONITORUL OFICIAL) SI DIN TIMP , NU ARE SUPORT JURIDIC SI DACA CETATENII EXAMINATI LA MOMENTUL ACTUAL ,ATACA IN JUSTITIE MODUL DE APLICARE IN PRACTICA AL ACESTUI ORDIN DE CATRE UNITATILE ABILITATE, INSTANTA VA DA CASTIG DE CAUZA CETATENILOR SI NU NUMAI DAUNE MATERIALE - 5 RON DAR MAI ALES PENTRU DAUNE MORALE,PENTRU ACEASTA BATAIE DE JOC DIN PARTEA ACESTOR SERVICII COMUNITARE.CETATEANUL PLATESTE PRESTATIA DE EXAMINARE SI STATUL ESTE OBLIGAT SA PRESTEZE ACEST SERVICIU IN MOD LEGAL,CORECT SI IN DEPLINA EGALITATE DE DREPTURI PENTRU CETATENI.PRIN PUNEREA IN APLICAREA EXAMENULUI PRIN MIJLOACE INFORMATIZATE ,AU FOST LEZATI SI CETATENI ROMANI DE ALTA NATIONALITATE ,CARE NU POT SUSTINE EXAMEN IN LIMBA MATERNA, DEOARECE SEFUL SERVICIULUI COMUNITAR A PRECIZAT CA NU ARE MODULDE EXAMINARE IN ALTA LIMBA, DECAT CEA ROMANA SI DECI ,CONFORM PREVEDERILOR LEGII CIRCULATIEI RUTIERE ,ACEASTA NU ESTE RESPECTATA DE REPREZENTANTII STATULUI ( ASE VEDEA DIRECTIA DE EVIDENTA PERMISE SI ETC…). AU FOST MODIFICATE SI CRITERIILE DE PENALIZARE A ABATERILOR COMISE DE CANDIDATI, IN TIMPUL EXAMINARII PRACTICE ,FARA CA SCOLILE DE PREGATIRE A CONDUCATORILOR AUTO DE STAT SAU PRIVATE SA FIE INFORMATE DIN TIMP PENTRU A PUTEA SA PREGATEASCA CANDIDATII PE NOUA GRILA DE PUNCTARE A GRESELILOR (A SE VEDEA ANEXA 3/ORDIN M.A.I.1497/09.11.2006PREZENTUL DEMERS ESTE PENTRU OPRIREA TEMPORARA A ACESTUI MOD DE EXAMINARE A CETATENILOR , PANA CAND PROGRAMUL DE EXAMINARE VA FI COMPLET SI ADAPTAT PROGRAMEI DE INVATAMANT APROBATE PRIN ORDINUL M.E.C.NR.3680.2004 SI METODOLOGIA DE EXAMINARE VA FI IN CONCORDANTA CU PREVEDERILE LEGALE ACTUALE, O.U.G.195/2002 MODIFICATA, SI H.G.1391/2006(REGULAMENT DE APLICARE A O.U.G.195) SAU DACA EXISTA NORME NOI PANA CAND ACESTEA VOR FACUTE PUBLICE PENTRU CETATENII INTERESATI.PREZENTUL TEXT ESTE TRIMIS INSTITUTIILOR DE STAT ABILITATE ,SUPERIOARE SERVICULUI PERMISE AL JUDETULUI BIHOR,PREFECTURII BIHOR ,MASS-MEDIA LOCALE SI NATIONALE,CU INCREDEREA CA PRIN EL VOM SESIZA PE CEI IN DREPT SA VERIFICE SI SA REMEDIEZE ILEGALITATILE ACTUALE..SEMNEAZAUN CETATEAN DIN ORADEA ,JUD.BIHOR CARE LUCREAZA IN DOMENIU SI CARE ASEMENEA ,ABERATII SI DEZORDINE IN MODUL DE EXAMINARE, NU A TRAIT NICIODATA IN ULTIMII 25 DE ANI.

22

Publicat la: 7 august 2008 ora: 09:26:59 de catre: TOTEU
Si eu am pus tot ultima varianta si nu este corecta.

23

Publicat la: 7 august 2008 ora: 14:23:43 de catre: mv
Si la Brasov e aceeasi situatie. Ieri am dat a 2-a oara pe calculator. Am dat si pt A si pt B. Prima data am cazut la sala la A si la traseu la B. In chestionarul pt A am avut 3 intrebari: 1. la demarare cum trebuie sa procedezi ca sa consumi cat mai putin carburant? 2. cum tb sa folosesti vitezele ca sa poluezi cat mai putin, iar a 3-a era legata tot de consumul de carburant, dar nu-mi mai amintesc formularea, iar la B am avut intrebare de mecanica: ce rol are ambreiajul? Ieri

24

Publicat la: 7 august 2008 ora: 14:45:41 de catre: mv
Si la Brasov e acceasi situatie. Intrebari la categoria A: 1. cum trebuie sa demarezi astfel incat sa ai un consum cat mai mult de carburant? 2. cum trebuie sa folosesti vitezele pentru a polua cat mai putin? (Din pacate nu-mi mai amintesc variantele) 3. ce inseamna conducere ecologica? (asta a picat si la B) - variante: a) sa folosesti combustibil bio..., b) sa utilizezi bicicleta si c) modul de a conduce astfel incat sa obtii un consum redus ce combustibil si sa poluezi cat mai putin. O prietena a avut de raspuns la intrebarea: din ce cauza explodeaza cauciucurile? Ea a bifat "din cauza uzurii moderate", dar se pare ca n-a fost buna. O alta varianta era "din cauza presiunii scazute din pneuri". Intrebarea cu fenomenul care se produce dupa ce scoti cheia din contact, iar motorul continua sa functioneze mi-a picat si mie si am aflat ulterior ca e vorba de autoaprindere. De asemenea, exista intrebarea: ce rol are ambreiajul? E o mare bataie de joc. Tocmai a fost pe realitatea o stire despre noul sistem de examinare, insa n-am aflat nimic concret. Politia da vina pe scoli ca nu ii pregatesc pe elevi, insa nu spune ca au fost introduse notiuni noi, pe care nu ai de unde sa le iei, iar in final toti se mira de cat de mic e procentul de promovabilitate. M-am interesat personal la politie despre acest subie, dar aceasta se ascunde in spatele Ordinului MAI 1497/2006, insa, dupa parerea mea, legea are lacune mari. Poate ar trebui sa facem ceva in sensul asta. Macar o petitie catre Ministerul Internelor si Reformei Administrative cu copie catre toate televiziunile si cotidianele nationale, pentru ca se pare ca se face un experiment pe banii, timpul si nervii nostri. Practic examenul a devenit o loterie.

25

Publicat la: 7 august 2008 ora: 16:30:58 de catre: yo
iaca ce am gasit,in brasov: http://www.instructorautobrasov.blogspot.com/ legat de conducerea ecologica,logic, raspunsul e C, sa consumi cat mai putin combustibil,deci sa poluezi mai putin.pt asta sa nu demarezi "sportiv" sau "in tromba",ci lin,sa accelerezi progresiv,sa schimbi vitezele la timp,sa n supraturezi motorul (nici subturat,nu e sanatos) un motor se simte cel mai bine,in jurul turatiei la care are cuplul (momentul) maxim,e trecut in talon.(a nu se confunda cu PUTEREA maxima! ) legat de cauciucuri,ele nu explodeaza din cauza uzurii moderate,nici din cauza presiunii scazute.eventual din cauza uzurii avansate,si din multe alte cauze,gropile din carosabil,de exemplu :) dar cauciucurile tubeless,nu prea explodeaza,asta e unul din marile lor avantaje,ci se dezumfla progresiv.explozia e caracterisica cauciucurilor cu camera. in rest,ca e bataie de joc,sunt de acord.au aruncat pe piatza prea repede un produs netestat si neverificat. poze de toata jena,intrebari de mecanica pt tractoristi in chestionare pt cat B, multe chestionare cu raspunsuri gresite etc.dar tot e bine,puteau baga si intrebari despre vapoare sau navete spatiale,nu? :D problemele cred ca se vor rezolva pe parcurs,intrebarea e,ce se va intampla cu cei ce au picat examenul din cauza prostiei celor ce au aprobat asemenea chestionare? cum majoritatea militienilor,nu stiu sa scrie si sa citeasca,cred ca au fost in extaz la noua metoda,unde tre sa pui numa dejetu...:)
ex

26

Publicat la: 7 august 2008 ora: 19:47:54 de catre: wv
problema e faptul ca ordinul min educatiei spune clar ce trebuie parcurs la cursul de cunoastere autovehicule pt categ B Aici e vorba de 5 ore unde trebuie parcurse 4 teme simple Intradevar la cursul de legislatie nu s-a pus accent pe treaba asta deoarece nu intalneam intrebari de genul asta in teste Repet 0rdinul 3680/2004 prevede 4 teme simple de cunastere a autovehiculeleor Problema se pare ca este faptul ca examinatorii depasesc cadrul legal prevazut de acest ordin cu intrebarile lor mai mult decat tehnice .Acest serviciu de examinare nu poate face absolut nici o davada ca fondul lor de intrebari este adaptat conform programei prevazute de acest ordin 3680/2004. deci pe scurt la scoala inveti dupa programa regulamentara iar la ex esti intrebat de alte cele ....Sfatul meu este simplu :actionati in judecata pt ca nici macar nu s-au obosit sa ceara macar o parere de la MIn Educatiei cu privire la fondul problemei N-au nici o dovada ca intrebarile sunt adapatate conform programei dupa care se lucreaza in scoli Ca atare la scoala inveti despre mere si la examen te intreaba si de pere Solutia repet in instanta

27

Publicat la: 7 august 2008 ora: 21:49:30 de catre: kobra
uite un prieten avea 12 intrebari de mecanica din 26 daca ai o scula din 2007 ce poti lucra la ea??? in plus cand cumperi o masina de la reprezentanta primesti instuctiuni de folosire. Ai o scula pe injectii poti lucra ca si la cea veche pe carburator??? o cucoana nu poate schimba o roata de rezerva. in tarile din u.e. nu este haosul cu mecanica...numai romanul este inventiv a pus coada la cireasa.

28

Publicat la: 8 august 2008 ora: 09:20:39 de catre: coxtel
Am deja categoria B,si sapt viitoare vreau sa dau examenul pt categoria A...si dupa ce am citit ce ati scris mai sus...ma apuc de invatat si mecanica...prostia mea ca nu mi-am facut dosarul si pentru C,ca vad ca tot aia e...intrebarile sunt la fel.Bafta la toata lumea...
...

29

Publicat la: 8 august 2008 ora: 12:08:46 de catre: legolas
Comunistii astia care ne conduc is nebuni de legat... se joaca cu legile, asa cum au ei chef, nenorocitii dreaq. Probabil se va cadea pe capete din cauza acestor lepre ce ne folosesc drept cobai. Eu zic ca ar trebui actionati in judecata de un nr cat mai mare de persoane care fac scoala de soferi si probabil ca eu voi face acest lucru. Huoo, muriti ba cu minsterele voastre... trist ca si romanul nu-si apara drepturile si se lasa kkt de bolsevicii astia nenorociti.

30

Publicat la: 8 august 2008 ora: 14:29:15 de catre: bogdan
astia sunt prosti sau se fac,de unde dracu sa stiu eu ca tre sa invat mecanica daca in cartea de legislatia pentru categoria B nu scrie nimic despre asa ceva,pt categoria C si D ce dracu te intreaba despre avioane?

31

Publicat la: 8 august 2008 ora: 14:35:20 de catre: ratiu
intrebari/raspunsuri pt ex mecanica cat B:

32

Publicat la: 8 august 2008 ora: 14:39:41 de catre: ratiu
intreb/rasp mecanica cat.B:1.Care din cauze determina scaderea puterii motorului?Rasp.:toba de espement este infundata.2.Care este cea mai mare frecventa cauza care duce la arderea garniturii chiuloasei?Rasp.:infundarea filtrului de aer.3care sunt cazele care provoaca funct. motorului Diesel cu fum negru excesiv?R:SPARGEREA CONDENSATORULUI

33

Publicat la: 8 august 2008 ora: 15:41:06 de catre: 00
e bataie de joc sa invete ie nici ie nu cred ca stiu daca le dai lor ex pica toti

34

Publicat la: 8 august 2008 ora: 16:52:23 de catre: yo
mey,tu faci mishto de noi,sau chiar astea erau raspunsurile considerate corecte?

35

Publicat la: 9 august 2008 ora: 19:42:23 de catre: ratiu
astea chiar sunt intrebari de mecanica ce au aparut la ex

36

Publicat la: 9 august 2008 ora: 19:43:47 de catre: ratiu
astea sunt raspunsurile considerate corecte.am luat de la profeionisti cateva intrebari

37

Publicat la: 9 august 2008 ora: 22:45:58 de catre: eu
in legatura cu intrebarea cum procedezi in cazul coborarii unei pante dk ai atasata o remorca cred ca rasp corect e ala cu apasarea franei in mod constant . mie asa mia sp instuctorul auto

38

Publicat la: 10 august 2008 ora: 17:26:22 de catre: ww
e naspa rau de tot

39

Publicat la: 10 august 2008 ora: 18:35:15 de catre: dydi
de unde as putea sa fac rost de cursurile de mecanik...am examen peste putin timp si nimeni nu-mi zice nimic...k nu jtie de unde...k nu le au ...nimeni nu-mi explica...numai in Romania e posibil asa cv....dak poate cv sa-mi zica cv despre pls l id dydi.dydi :-<

40

Publicat la: 11 august 2008 ora: 16:22:57 de catre: TOTEU
la intrebarea cu remorca raspunsul nu este: cuplezi intr-o treapta inferioara de viteza si franezi din cand in cand pe asta l-am pus si eu si a fost gresit.

41

Publicat la: 11 august 2008 ora: 17:24:40 de catre: Ada
Io zic sa ne batem si noi joc de ei. Cei care au fost la examen posteaza intrebarile din mecanica, unul mai destept raspunde (sau gasim raspunsurile pe net) si le invatam pe de rost. Dupa ce ne luam examenele, dam o bere la cei de la eMaramures si gata. Dar eu am o intrebare pentru cei care au dat inainte la sala si a doua oara pe calculator (si eu sunt in situatia asta, ca am picat la oras): CUM SUNT, IN GENERAL, INTREBARILE, COMPARATIV CU CHESTIONARELE DIN VECHIUL SISTEM DE EXAMINARE?!

42

Publicat la: 11 august 2008 ora: 17:28:30 de catre: Ada
Cu tot respectu' domnule Yo, dar eu nu reusesc sa delusesc raspunsurile! Spune si tu mai simplu, ca la copii tampiti! Chestiunile de subtilitate le-om invata cand ne vom lovi de probleme si ne vom angaja mecanic personal!

43

Publicat la: 11 august 2008 ora: 17:29:26 de catre: Ada
Deci, pana la urma, ce temperatura are antigelu? Ca de antimenumorut nu ne intereseaza!

44

Publicat la: 11 august 2008 ora: 19:43:19 de catre: yo
mentionez,nu am chestionarele de la politie,nu stiu ce intrebari de mecanica exista si care sunt variantele de raspunsuri.nici care sunt raspunsurile considerate corecte de ei,pt ca am vazut niste variante de m-am crucit....:( un exemplu,ar fi cel cu coboratul pantei,franand continuu,care e o aberatie...daca panta e suficient de abrupta si de lunga,sigur ramai fara frane,din cauza ca se supraincalzesc.din acest motiv,in multe locuri,in varf,exista celebrele panouri cu"ATENTIE! COBORARE PERICULOASA.FOLOSITI FRANA DE MOTOR! " legat de antigel,daca n-ati specificat variantele de raspuns din chestionar,nici eu nu va pot da un raspuns "scurt".de aia,am specificat intre 90-100 grqde.asta e valabil si la celalalte intrebari.vezi la cea cu pedala care se apasa mai greu,daca nu stiu variantele trecute in chestionar,normal ca am descris o gramada de motive,din cauza carora pedala merge greu.

45

Publicat la: 11 august 2008 ora: 22:49:50 de catre: yo
se pare ca intrebarile de mecanica pt cat b,sunt o enigma totala...deci,va recomand sa va inspirati din intrebarile de mecanica pt categoria C. http://www.legislatiarutiera.ro/ChestionareC+D.html o prezentare sumara a mecanicii autoturismelor: http://www.mecanica.hostmax.us/Mecanica/CursMecanica.html +blogul prezentat mai sus...poate va ajuta. bafta, mila si pomana! :)

46

Publicat la: 12 august 2008 ora: 00:50:49 de catre: cocu
nush ce sa mai fac....totii va plangeti ...va cred...e dezastru....ce sa facem??nimeni nu ne baga in seama!!!

47

Publicat la: 12 august 2008 ora: 16:08:15 de catre: onyxx
multi din militeni daca i-ai pune sa mai dea testu o data pt permis cred k isi iau skutere

48

Publicat la: 12 august 2008 ora: 17:42:43 de catre: Psyche
dati`va foc!!cel mai greu sistem!!!au mai bagat si intrebari din mecanica is 3000de intrebari aku si in fiecare chestionar 50%din el is intrebari din mecanica!!si pt categoria B!ce iti trebuie tie o data ce nu ai voie sa umbli la masina la motor!!sau dak se strica masina si mai ai si un BMW ultimul model nu kred k te apuci sa il repari u!fim seriosi!!de ce sau mai inventat servisurile??? MESAJ PT. POLITIA ROMANA DATI`VA FOC KU SISTEMULT VOSTRU

49

Publicat la: 12 august 2008 ora: 19:28:52 de catre: Alex
Si eu am maine examen, (pff) norocul meu ii faptul ca dau si la profesionisti si am mai invatat mecanica putin. Despre sistem ce pot sa zic, ii aiurea rau de tot. Acuma cum ti norocul si ce iti pica chestionarul, un preten de-al meu a dat ultima tura inainte sa se bage pe calculator si a cazut, a dat pe calc si a luat. A zis ca-i destul de usor :). Va urez bafta tuturor!

50

Publicat la: 12 august 2008 ora: 20:45:16 de catre: yo
mey psyhe...de unde ai scos tu ca sunt 3000 de intrebari de mecanica? mie mi se pare normal sa fie,pt ca trebuie sa ai notiuni elementare,sa stii daca masina pe care o conduci,e ok,sau nu.prea multe accidente au fost din cauza unor prosti,care habar n-aveau de masina pe care o conduceau.prostul din cavnic,de care s-a vorbit mult pe acest site,e o dovada clara...daca avea habar,nu murea o fata de 18 ani,din prostia lui.la urma urmei,nu vi se cere sa stiti sa folositi elsawin,esitronic,vagcom,etc...tre sa stiti daca un cauciuc e uzat sau nu,daca frana e sau nu eficienta...daca temperatura creste,sa stiti de ce,inainte sa distrugeti motorul,care e al vostru,ati dat bani pe el...nu vi se cere sa reparati motorul pe marginea santului,ci doar sa identificati la timp problemele,sa stiti ca trebuie sa mergeti la service.si asta,va mai si scuteste de o groaza de bani,uneori...ia mergeti voi pe o autostrada in germania,cu un ciuruc.patrula suna la remorcari,va ridica rabla,o duce la service,aia o repara...si va inmaneaza factura.nu cred ca va doriti sa treceti prin asta...:D e mult mai rentabil,sa puneti mana pe carte,daca nu stiti,prostia costa uneori a dracului de mult.

51

Publicat la: 12 august 2008 ora: 22:46:44 de catre: soarecu
dak esti asa destept spune-mi si mie la cate grade fierbe apa in masina de spalat? :)nu te mai da asa destept ba.....ce treaba are mecanica cu legislatia? nu e posibil asa ceva...dak vrei sa stii mecanica, faci de profesionisti...pentru categ B nu trebuie asa ceva.niste tampiti.........

52

Publicat la: 13 august 2008 ora: 01:23:13 de catre: cryss
"Taim in Romania! ...si asta ne ocupa tot timpul" incheiat citatu'

53

Publicat la: 13 august 2008 ora: 13:01:11 de catre: onyxx
eu mine dau de b si le pun k la loto k alta sansa nu am

54

Publicat la: 13 august 2008 ora: 14:56:30 de catre: tania din brasov
am dat examen de 2 ori si nu am luat,asi dori sa stiu la toate examenele se vorbeste si se face galagie,cind se dadea pe chestionare se stia ca se intra toti odata,se explica odata la toti ce are de scris si de facut apoi era liniste de mormint.nu se vorbea,nu se intra care cum dorea si vorbea care cum il taia capul.dar acum pe calculator e mai rau,in priumul rind stilul de intrare in examen,se intra pe rind care cum ajunge si cind doreste.cum ai intrat incepe sa explice la fiecare pe rind ce are de facut,dar nu se tine cont ca ceilalti care au intrat mai inainte trebuie sa se concentreze la intrebatile care te lasa rece.pe noi cursantii ne obliga sa ne inghidem telefoanele mobile sa nu deranjam,dar dl.care ne supravegheaza are telefonul deschis si vb.fara jena cu voce tare in sala de examen.dupa parerea mea eu zic ca asta nu se numeste examen.daca este o sala de examen pai faceti domnilor in asa fel sa fie liniste intr-o sala de examen,si intrebarile cine lea facut....lea reformulat in asa fel ca nici intr-un chestionar nu se gaseste termenii care se gasesc acum,si cu partea mecanica la fel,la scoala nici nu sa discutat de parte mecanica.nu stiu dar m-am descurajat de tot acasa fac chestionare merge bine si cind ajung acolo nu mai merge nimic.

55

Publicat la: 13 august 2008 ora: 16:50:45 de catre: andre
are cineva vreun exemplu de chestionar de politie???pt ca ...sincer printre noi elevii ,cei care urmeaza sa dam examen este o mare panica si mult mister...ce vom face oare???

56

Publicat la: 13 august 2008 ora: 17:20:36 de catre: 31aura
offf...sapt care vine si eu dau ex.si sunt in plop cu mecanica. eu cred ca astea le inveti in timp,de unde sa le stii dinnainte ,daca nu ti le spune nimeni.va tin pumnii la toti care aveti examen inaintea mea SUCCES

57

Publicat la: 13 august 2008 ora: 18:04:11 de catre: yo
in masina de spalat,apa fierbe in jur de 100 grade celsius...depinde de presiunea atmosferica.daca reuseai sa faci si tu macar 4 clase,stiai.:) si nu ma dau destept,ca tine,nu e cazul,eu sunt...:) nu vad de ce te deranjeaza,ca am incercat sa-i ajut pe altii? doar pt ca nu te ajuta mintea sa pricepi,te oftici....kiar si la masina de spalat,inainte sa-ti speli izmenele second-hand,trebuie sa citesti manualul de utilizare,sa stii cum functioneaza.de ce crezi ca la un autoturism,n-ar trebui? andre,legat de kestionare,nu cred sa gasesti deocamdata,dar poti sa te inspiri din intrebarile de mecanica pt cat C,am dat mai sus niste linkuri.

58

Publicat la: 13 august 2008 ora: 18:49:37 de catre: legolas
Nu ti-ai dat seama ca n-am scapat de comunism inca? Desi astia is niste comunisti mai mici...da o sa plateasca leprele.

59

Publicat la: 14 august 2008 ora: 11:41:38 de catre: alyssya
nu e atat de greu pe cat se vb aici. eu am dat marti sala si nu e cine stie ce. intrebarile sunt din cartea galbena (aia k 825 grile). intrebare tehnica am avut doar una si era ceva k ambalarea mororului. daca ai citit si facut chestionare la greu nu se poate sa nu iei. bafta tuturor!!!

60

Publicat la: 14 august 2008 ora: 12:41:56 de catre: mv (tot din bv)
si eu am dat tot de 2 ori si am constatat acelasi lucru: foarte mult zgomot. Prima data am fost doar 2 persoane in sala de examen, iar zgomotul venea de afara, din sala in care ti se verifica dosarul si primesti codul de bare, asa ca l-am rugat pe supraveghetor sa inchida usa si a fost foarte bine. A 2-a oara, insa, a fost asa cum ai povestit si tu: a explicat fiecaruia ce intra in sala ce trebuie sa faca + alte comentarii pe langa cu glas tare, bineinteles. Ar trebui sa iei atitudine si sa le spui ca nu te poti concentra din cauza zgomotului, pentru ca eu asa voi face, altfel o sa continue bataia de joc.

61

Publicat la: 14 august 2008 ora: 15:22:59 de catre: eu
cea mai mare tampenie pe care am vazuto vreodata!!!!! vrea ca sa imi arate cineva si mie unde plm se gasesc notiuni de mecanica si ecologie in decret si regulament!!!!!!!!astia sunt tampiti.......dupa ce iau mita la greu mai fac si tampenii.....weyyyyy astia de la politia rutiera:dati-va foccccccccc

62

Publicat la: 14 august 2008 ora: 16:00:30 de catre: tania din brasov
asi dori sa stiu daca toate comentariile astea ce le facem noi le citeste si cei de la politie.sau macar cineva din cadrele de politie pentru a lua niste masuri.cu siguranta data viitoare voi face observatii celor de acolo care ne supravegheaza pentru a face ceva cu linistea.doresc la toti care au examen mult succes si mult noroc