Portal eMaramures.ro - PAGINA START
Cauta in:


23.10.2015 13:15:11
Euro - 4,4259 lei

Dolar SUA - 3,9835 lei

Lira - 6,1339 lei

Aur (gr.) - 150,0930 lei


Foto soare si nori 27 octombrie

Max:     9 / 14 grade Celsius
Min:      -5/ 0  grade Celsius
 

Maine in intreg Maramuresul se anunta vreme in general frumoasa. Potrivit prognozelor in toate zonele ziua incepe cu cer senin si soare, insa treptat pe parcursul zilei se aduna norii, astfel ca dupa amiaza cerul va partial noros, iar vantul va sufla slab. Temperaturile maxime vor fi usor mai ridicate decat cele din intervalul precedent, astfel ca la pranz se vor inregistra 14 grade in Baia Mare, Sighetu Marmatiei si Seini, 12 grade sunt asteptate in Targu Lapus, la Cavnic maximele termice se opresc la 10 grade, in timp ce la Borsa mercurul din termometre nu va arata mai mult de 9 grade Celsius.

Baia Mare: Se anunta vreme in general frumoasa, dar si ceva mai calda in urmatoarele doua zile in Baia Mare. Meteorologii spun ca miercuri cerul va fi predominant insorit, in timp ce joi va fi soare, insa locul acestuia va fi luat din cand in cand de nori. Maximele termice usor mai ridicate se vor situa in jurul valorii de 16 grade Celsius. Noaptea insa va fi rece cu minime care nu depasesc 0 grade.

Sighetu Marmatiei: In urmatoarele doua zile in Sighetu Marmatiei se anunta vreme in general frumoasa si usor mai calda decat in intrevalul precedent. Prognozelele spun ca miercuri in zona va iesi soarele, insa mai cu seama dupa amiaza este posibil sa se adune si ceva nori. Joi cerul va fi partial insorit, iar vantul va sufla in general slab. Maximele termice pot ajunge la cel mult 16 grade Celsius, in timp ce noaptea minimele coboara pana la-1 grad.

Borsa: In Borsa se anunta vreme in general in general frumoasa in urmatoarele doua zile. Meteorologii spun ca miercuri va fi soare, doar ca pe parcursul dupa amiezii locul acestuia va fi luat de nori. Joi va fi si soare, dar vor fi si nori, iar vantul va sufla slab. Spre finalul intervalului maximele termice ajung la 12 grade Celsius. Pe parcursul noptilor va fi insa rece, cu minime care coboara pana la -4, -5 grade Celsius.

Cavnic: In Cavnic se anunta vreme in general frumoasa in urmatoarele doua zile. Meteorologii spun ca in prima parte a zilei de miercuri va fi soare, insa treptat pe parcursul zilei norii vor lua locul acestuia. Joi cerul va fi partial insorit, iar vantul va sufla in general slab. Maximele termice in crestere usoara ajung pana la 12 grade Celsius, in timp ce noaptea minimele nu vor depasi 0 grade Celsius.

Targu Lapus:
Si in Targu Lapus vremea va fi frumoasa in urmatoarele doua zile. Meteorologii spun ca in zona miercuri va fi soare, insa dupa amiaza norii vor fi ceva mai numerosi, iar cerul partial noros. Ziua de joi va fi insa una frumoasa cu cer mai mult senin si cativa nori trecatori. Temperaturile maxime nu vor depasi 13 grade Celsius. Noaptea minimele coboara pana la 0 grade Celsius.

Seini: Vreme in general frumoasa se anunta in urmatoarele doua zile si in Seini. Spun meteorologii ca in zona miercuri va fi cer senin si soare, iar norii vor doar razleti. Joi cerul va fi doar partial insorit, iar vantul va sufla slab. La pranz maximele termice se vor situa in jurul valorii de 16 grade Celsius, iar noaptea minimele nu vor depasi 3.4 grade Celsius.
Comunitate
IMPRUMUT RECORD - Primarul a propus si consiliul local a votat "de indata" indatorarea orasului Baia Mare cu 100 de milioane de lei (VIDEO)
17:09:25 30 ianuarie 2013  | autor:  Anca Popescu Glodan, Meda Muntean

 Foto: Catalin Chereches, primar Baia Mare (c) baiamare.ro
 Foto: CL Baia Mare (c) eMaramures.ro
Vezi VIDEO
In plina austeritate financiara, care a obligat la prudenta pana si pe cele mai puternice economii occidentale, primarul Catalin Chereches si consilierii locali au decis sa angajeze in numele orasului Baia Mare un imprumut bancar record, in valoare de 100 de milioane de lei noi (o mie de miliarde lei vechi, adica aproximativ 23 milioane euro). Suma va reprezenta cea mai mare datorie din istoria recenta a orasului si va impovara bugetul pentru o perioada de pana la 20 de ani. O prima initiativa de a "strecura" prin consiliul local aceasta masura a fost in ajunul Craciunului. In timp ce baimarenii erau ocupati cu pregatirile de sarbatori, consilierii l-au imputernicit pe primar sa angajeze linia de credit (HCL 487/20.12.2012). Si al doilea vot, prin care s-au adus modificari listei cu obiectivele ce urmeaza a fi finantate, s-a dat precipitat, prin HCL nr. 3 in 21 ianuarie 2013. Decizia a fost luata cu mare graba, intr-o sedinta a Consiliului Local Baia Mare convocata "de indata", procedura permisa de lege doar in situatii de forta majora sau maxima urgenta.

Astfel, a fost evitata orice dezbatere publica pe aceasta tema in ciuda importantei sale si impactului asupra locuitorilor orasului in urmatorii 20 de ani. Din cei 23 de consilieri baimareni, 17 au fost prezenti la sedinta forului administrativ din 21 ianuarie a.c. si toti s-au exprimat ”pentru” contractarea creditului si lista de obiective finantabile. Hotararea a fost luata exact in ziua excluderii din PNL a primarului Catalin Chereches. Convocarea sedintei si ordinea de zi nu au fost comunicate presei, iar hotararea nu a fost mediatizata. Primaria s-a multumit sa o publice pe site-ul propriu, ca pe un act banal, pana si acest lucru fiind facut cu cateva zile intarziere.

Nici in zilele urmatoare luarii deciziei nu s-a vorbit public despre cel mai mare credit din istoria municipiului Baia Mare. Prima dezbatere a fost provocata de Televiziunea eMaramures in emisiunea Dezbaterea zilei realizata de Romeo Dobocan in data de 29 ianuarie 2013. Invitati au fost viceprimarul Dumitru Matei si consilierul local Dan Grumaz. La intrebarile noastre, viceprimarul Dumitru Matei a confirmat ca s-a aprobat contractarea creditului, iar in perioada urmatoare se va alege institutia bancara.

”Anul acesta s-a aprobat sa contractam un imprumut. Urmeaza sa se faca licitatia si sa vedem pe urma care va fi suma pe care o sa ne-o aprobe, pentru ca nu inseamna ca ceea ce am aprobat noi in consiliu se va si accepta la Comisia Nationala care avizeaza gradul de indatorare al Romaniei, pentru ca tot ce contracteaza primariile, consiliile judetene intra in datoria publica a Romaniei si acolo este o limita pana la care se poate contracta”, a explicat viceprimarul Baii Mari. 

Doar 500.000 de lei din cele 100 de milioane vor fi folositi ca aport la realizarea unui obiectiv economic major pentru oras: construirea unui parc industrial (finantarea propriu-zisa a acestui proiect, estimat la 112.694.420 lei, urmand sa se faca din alte surse, daca se vor gasi).

Celelalte 99,5 milioane lei se vor "topi" mai degraba in lucrari de reparatii si intretinere. Astfel, vor fi termoizolate 14 blocuri cu toate ca acestea se afla in proprietate privata, vor fi reparate 2 poduri peste raul Sasar, vor fi reabilitate Parcul Mara, Campul Tineretului, Piata Revolutiei si Targul de animale, va fi modernizat Colegiul ”Gheorghe Sincai”.

Suma de 8 milioane de lei se va duce pentru renovarea blocurilor devastate de pe strazile Melodiei 4 si Horea 46B, iar 500.000 de lei se vor folosi pentru documentatia necesara construirii unui complex de locuinte sociale.

Pe lista de prioritati figureaza si cumpararea unui nou sediu pentru Primaria Baia Mare (cladirea Remin, estimata la 4,5 milioane lei) si amenajarea unui skate park (pentru care se aloca din linia de credit 1,5 milioane lei).

Cel mai mare cuantum dintre cele 16 pozitii care alcatuiesc Anexa 1 a HCL 3/2013 ii revine reabilitarii drumului de centura, Baia Mare fiind printre putinele orase din tara care realizeaza din bugetul propriu si pe datorie un astfel de obiectiv (cheltuiala estimata la 35.051.220 lei, din care 22.000.000 lei din credit).

”Noi avem mai multe obiective de investitii, in special pentru finantarea proiectelor europene. In special cofinantarea si finantarea proiectelor, pentru ca la proiectele europene ca sa primesti banii, intai trebuie sa platesti si dupa cateva luni de zile primesti banii de la Uniunea Europeana”, a spus viceprimarul Dumitru Matei, desi din Anexa 1 reiese ca doar 15% din credit va avea aceasta destinatie.

In prezent, bugetul Baii Mari este grevat de inca doua imprumuturi directe, asta fara a lua in calcul creditele contractate de societatile publice aflate in subordine: unul luat in 2005 cu scadenta in 2023 si altul in 2009 cu scadenta in 2019. ”Un imprumut s-a contractat in 2005, de 50 de milioane de lei, din care s-au rambursat pana acum 15 milioane. Atunci s-au cumparat 20 de autobuze pentru Urbis, iar ca lucrare mare s-a reparat strada Margeanului. De asemenea, s-au facut si alte reparatii capitale de strazi. Apoi, am mai avut un imprumut aprobat si contractat in 2009, din care s-au tras numai 12 milioane si mai sunt de rambursat 9,8 milioane de lei pana in anul 2019. Aici, in fiecare luna se platesc ratele si dobanzile aferente imprumutului. Alte datorii care sa fie la scadenta si sa nu le plateasca, Primaria Baia Mare nu are. Nici la 31 decembrie 2012 nu a avut nicio datorie scadenta si sa nu o achite, acum suntem cu platile exact dupa graficul pe care ni l-am programat”, a mai spus Dumitru Matei.

Cu titlu informativ, in ultimii doi ani, adica de la preluarea mandatului de primar de catre Catalin Chereches, Primaria Baia Mare a cheltuit pe sarbatori (primavara, vara, toamna, iarna baimareana) si iluminatul ornamental cu aceste ocazii peste 5 milioane de lei noi (50 de miliarde lei vechi). 

Pe langa cele 30 de milioane euro imprumutate de Primaria Baia Mare, maramuresenii isi vor „rotunji” datoria publica printr-un credit de 20 milioane de euro aprobat azi, 30 ianuarie 2013, de catre Consiliul Judetean Maramures. Detalii puteti citi in articolul:  ACTUALIZARE - CREDIT - Consiliul Judetean Maramures se va imprumuta de la banci cu 20 de milioane de euro (VIDEO), cu mentiunea ca in acest caz cel putin a existat o dezbatere publica reala si dispute politice in urma carora suma a fost diminuata de mai multe ori pana s-a ajuns la valoarea finala.

LISTA obiectivelor finantate din linia de credit de 100 milioane de lei:
1. Realizare Parc Industrial - SEPA
HCL 266 din 25 iunie 2009
Valoare totala estimata 112.694.420 lei
Valoare alocata 500.000 lei

2. Cresterea eficientei energetice la blocurile de locuinte
14 blocuri
Valoare totala estimata 13.613.920 lei
Valoare alocata 5.000.000 lei

3. Componenta locala finantare proiecte U.E.
Valoare totala estimata 10.000.000 lei
Valoare alocata 15.000.000 lei

4. Reabilitare - Colegiul National "Gheorghe Sincai"
HCL 296 din 30 august 2012
Valoare totala estimata 12.170.060 lei
Valoare alocata 10.000.000 lei

5. Piata Revolutiei - Reabilitare
Valoare totala estimata 20.998.580 lei
Valoare alocata 15.000.000 lei

6. Piata Agroalimentara Obor - Reabilitare
HCL 297 din 30 august 2012
Valoare totala estimata 6.476.490 lei
Valoare alocata 5.000.000 lei

7. Drum centura - Reabilitare
HCL 109 din 30 martie 2012
Valoare totala estimata 35.051.220 lei
Valoare alocata 22.000.000 lei

8. SkatePark
HCL 88 din 14 martie 2012
Valoare totala estimata 1.910.450 lei
Valoare alocata 1.500.000 lei

9. R.K. Pod peste riul Sasar strada Culturii
HCL 356 din 31 august 2008
Valoare totala estimata 3.787.800 lei
Valoare alocata 3.000.000 lei

10. R.K. Pod peste riul Sasar bulevardul Republicii
HCL 354 din 31 august 2008
Valoare totala estimata 2.142.720 lei
Valoare alocata 2.000.000 lei

11. Parc Mara - Reabilitare
HCL 329 din 14 septimbrie 2012
Valoare totala estimata 7.406.415 lei
Valoare alocata 7.000.000 lei

12. Campul Tineretului - Reabilitare
HCL 328 din 14 septembrie 2012
Valoare totala estimata 5.406.675 lei
Valoare alocata 5.000.000 lei

13. Bloc de locuinte strada Horea 46B - Reabilitare
Valoare totala estimata 7.568.620 lei
Valoare alocata 5.000.000 lei

14. Bloc de locuinte strada Melodiei 4 - Reabilitare
Valoare totala estimata 3.572.850 lei
Valoare alocata 3.000.000 lei

15. Complex de locuinte sociale
Valoare totala estimata 20.497.200 lei
Valoare alocata 500.000 lei

16. Achizitie cladire Remin
Valoare totala estimata 4.500.000 lei
Valoare alocata 500.000 lei

TOTAL
Valoare totala estimata 267.797.420 lei
Valoare alocata 100.000.000 lei 

Va puteti exprima parerea prin comentarii folosind formularul de mai jos sau prin vot in sondajul De acord ca orasul Baia Mare sa se imprumute cu 100 de milioane de lei?


 
Versiunea pentru tiparire
Trimite stirea pe email
Trimite stirea pe Yahoo! Messenger
Adauga comentariu


1

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 00:20:12 de catre: diugu
prietene kake, intr-un fel e bine in altul e rau.da nu te juca cu focul, mai ales ca acum nu mai esti mare uslas. daca toate aceste "reabilitari" se vor face exact ca si pe podul viilor sau ca la "site" e belea mare.

2

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 00:47:01 de catre: gripa
aceasta posibila datorie este pentru generatia urmatoare sa plateasca. daca ar fi pentru a crea locuri de munca, inteleg. dar numai ca sa avem ce risipi, numai merci, nu sunt de acord.

3

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 01:46:30 de catre: pensionaru'
Nu va este rusine primar consilieri sa impovarati mnunicipiul cu asa mari sume de bani si fara sens merge la explicatii TV unul care pleaca il doare nicaieri,, vai de capul nostru baimareni cata ipocrizie si abuz in serviciu ,,,,.. deci sa plece pana nu este tarziu sa va fie inca odata RUSINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 07:24:39 de catre: sebi
daca toti acesti bani se vor reflecta in biruri viitoare majorate, eu ma mut din orasul asta....ca doar nu credeti c-o sa-i dea primarul inapoi. Vad un interes deosebit pentru locuinte sociale si tiganie, al caror comfort se va realiza tot din banii nostri...ca multumire, anticipez ca odata instalati mai bine, aceasta etnie isi va inzeci eforturile de a ne da in cap pe la coltul strazii, atat noua cat si copiilor nostri fara 'osebire. fain!

5

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 07:51:27 de catre: Baimarian
Chiar eram interesat ce suma se va aloca pt interesul economic al orasului...OK am aflat.Se pare ca tot interesul economic al catorva persoane din politichia urbei conteaza, iar pentru asta platim NOI cetatenii baimareni 20 de ani.Se asigura lucrari pt cateva firme ..RUSINE!!!!Oameni buni cand ne vom trezi odata????

6

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 09:25:05 de catre: baimarean
Chiar nimeni nu vede ca fara investitii devenim un orasel uitat de lume. Lipsa de perspectiva a lasat orasul plin de spatii goale, inclusiv in plin centru, ceea ce ne spune mult despre viata acestui oras. Fara posibilitatea de a te angaja, cu niste fabrici care le dau angajatilor 600-700 de lei / luna, omul de rand chiar nu are nici un viitor. Nici macar o facultate nu mai are acest oras, devenind un colector de bani din taxele de studii, pentru Cluj si Arad. Daca nu ne trezim, orasul se va stinge. Si asa regionalizarea ne va pune la punct si ne va arata cine suntem, exact dupa realizari. De aici va fi doar un pas pana se va inchide un aeroport, va disparea un punct de lucru de-a unei universitati , etc . Totul a inceput cu disparitia unor multinationale, care de aici acopereau zona de nord. Au plecat, nimeni nu i-a oprit, au creat locuri de munca in alta parte, baimarenii devenind someri. O simpla cautare pe google la investitii in: Satu Mare, Dej sau Zalau ne pune la punct si ne arata ca suntem la pamant si fata de cei pe care ii consideram mai amarati decat noi, ce sa mai vorbim de marile orase?

7

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 09:32:03 de catre: SONY
MULTI ne mandrim cand ne vin cunostinte in BAIA-MARE si ne lauda ca avem un oras frumos, curat, iar la sarbatorile de iarna, BAIA-MARE A ARATAT MAGNIFIC, SUPERB, ce sa mai vorbim si astea COSTA ,si ne place sa ne mandrim cu astea asa ca ii spun lui CATALIN ,ca o sa aiba TOT SPRIJINUL LOCUITORILOR municipiului cu toate proiectele pe care le va propune pentru BAIA-MARE ,SUCCES CATALIN ! MULTE orase ar vrea sa aiba asa un primar sa se ia la lupta cu cacarau...............

8

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 09:37:04 de catre: baimarean
Foarte bine cind se face ceva pentru oras. Este frumos, este ingrijit,curat. Au remarcat schimbarea si cei care au revenit in oras dupa 3,4 ani,au remarcat si turisti straini ca avem o urbe frumoasa. Totusi m-am uitat putin peste preturi si mi se par ,, umflate ,, rau de tot. Blocul de pe str Horea, de exemplu ,reabilitare 5.ooo.ooo lei. De banii astia se poate darima si reconstrui eventual. Sunt multe lucruri ciudate pe lumea asta ,din pacate si in orasul nostru.!?!?!?!?

9

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 10:03:23 de catre: ipop
Ca sa faci ceva proiecte (implementare) ai nevoie de bani, bani nu avem cheltuim tote resursele financiare pentru imaginea primarului (concerte, artificii, sclipiciuri...etc)

10

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 10:13:24 de catre: eu
Da, se vede ca esti SONI. Sintem un oras mort, imbalsamat frumos, la asta Kake se pricepe, cu creditul asta ne pune in formol si tot frumosi o sa fim urmatorii 20 de ani. O sa vina lumea sa se minuneze. Cat de frumoasa e prostia umana si cat de diabolica manipularea ei.

11

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 10:25:59 de catre: Zoli
un oras asa de mare cu impozite mari si datorii ? decat sa ma indatorez mai bine paine cu margarina , delicatesele ce ni se pun pe tava se pare ca vor fi atribuite unor firme care vor face lucrari de calitate , ca de obicei.

12

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 10:28:14 de catre: sonica
cati someri vor fi angajati si platiti din acesti bani ?

13

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 10:30:31 de catre: Andrei
Primarul asta merita batut si apoi scos afara din orasul asta, ca ne ingroapa in datorii doar de dragul de a aparea el in fata cu asa zise realizari!!!

14

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 10:43:29 de catre: Andrei
Extraordinar ce ne face asta !!! L-am votat si acuma isi bate joc de noi. Nu mai pupi tu altu primarie la ce prostii faci. Cum sa iei credit de 23 mil.euro? pe timp de criza. Da consilierii aia toti au votat fara sa intrebe daca il putem platii, toti au fost in unanimitate de accord? Bai primare, skate park de 15 MILIARDE iti trebuie? aia ii prioritatea orasului? Cu sarbatorile tale ne-ai terminat, ai cheltuit 50 de MILIARDE !!!! ca sa ce? ca sa se cante si sa arda niste becuri pe strada ! Asta ne trebuie noua baimarenilor? Daca zici ca ai facut studii economice si alte 'nspe mii de scoli, cred ca nu ai fost la ora de cheltuieli publice si ce inseamna cheltuirea banului public. Omule, fa drumul de centura daca vrei sa faci ceva, dar nu da banii pe toate prostiile si nu din credite !!! Esti sub orice critica, la fel si consilierii locali care tac si stau in banca lor pe post de marionete. Domnilor sunteti in scaune acum, dar vor trece 4 ani si veti da ochii cu baimarenii, nici un buna ziua nu o sa meritati !!! Rusine primarului !!!

15

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 10:44:42 de catre: the baimarean
trebuie precizat si subliniat ca masurile revolutzionare propuse de catre cel mai iubit dintre baimareni, ma refer la unicul si mirabolantul nostru primar - ctitor de anvergura si personalitate exceptionala, presupune contractarea celui mai mare credit din istoria orasului. acesta este, sunt convins, un aspect ingrijorator pentru baimarenii ce stiu ce inseamna sa contactezi un asemenea credit cand se garanteaza cu veniturile lor si a copiilor lor. de fapt un sondaj pe emaramures arata ca mai mult de 70% din baimareni nu vor sa se lase prostiti de megalomaniile lui chereches. hai sa zicem ca o sa contactam pana la urma imprumutul, putem sa avem incredere ca kake o sa-l foloseasca pe destinatiile planificate? sa nu uitam cum banii imprumutatii pentru soseaua de centura s au dus indirect pe sarbatorile Munky Funky. oare cati din banii astia o sa ajunga la prieteni?

16

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 10:51:34 de catre: the baimarean
de ce investitii vorbim d-le ?.spuneti-mi care din investitiile astea vor contribui la creerea de noi locuri de munca ,ca asta ne doare pe noi nu paranoia unui descreierat. aprox 5 milioane euro se duc ptr construirea cartiere sociale ptr concitadinii nostri romi.d-voastra in ce oras traiti?

17

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 10:52:07 de catre: noi
CaChe este pentru noi / Nicu Ceausescu 2. Va amintiti ce urmeaza, nu? 20 de ani de foame, taxe si pe aer, cureaua stransa pana ajunge burta la spate. Credeti ca el va mai fi aici, la Primarie, sa-i spargem capul cu pietre? Na! Isi face bibicul rezervare prin Insule imediat ce valiza-i plina.

18

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 10:55:45 de catre: xulescu
de ce trebuie reabilitate podurile de pe culturii si republicii? Cel de pe culturii, cel putin, a fost reabilitat in urma cu cativa ani.

19

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 11:46:11 de catre: nicolae
din proictul primarului rezulta ca vor fi reabilitate termic 14 blocuri de locuinte,dar noi cei care am executat izolare pe cont propriu cum ramine ? deci pentru unii muma, pentru altii ciuma. d-le primar va credeti buricul pamintului, dar fiti atent ca s-ar putea sa sfirsiti rau pentru baimareni.A T E N T I E! SA AUZIM DE BINE.!

20

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 11:46:11 de catre: Paul
zic ce profitabila investitie ar fi o crescatorie de porci la Baia Mare, se vede ca furaje sunt destule (tarite) ce nu coasta nimic --apropo la comentariile anterioare, sper ca oameni sanatosi nu le iau in considerare

21

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 11:46:54 de catre: baimareni
De ce nu se fac locuri de munca? haideti sa le facem case la toti tiganii, sa reabilitam tot la 2 ani blocurile alea, faceti o treaba minunata!

22

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 12:15:35 de catre: Ioan Caprioara
Inteleg utilitatea unui imprumut folosit la realizarea unor INVESTITII SUSTENABILE care sa functioneaze ca o e eventuala plasa de siguranta in aceste vremuri tulburi. Nu pot sa nu remarc cum toate investitiile (mai putin soseaua de centura desi si aceea nu este finantata integral) se duc spre lucruri care sar in ochi, parcuri si blocuri vopsite frumos, locuinte sociale. Paine si circ pentru gloata,pentru prosti si pentru a va asigura masa de votanti la urmatoarele alegeri. Ce nu pot sa inteleg insa este inconstienta unora din simulacrul ce se numeste Consiliu Local si mai ales a unui primar incompetent.Sau ma rog, o fi constientizand rezultatele actiunilor, dar asta inseamna ca se stie deja cine va executa lucrarile, se stiu comisioane si altele. Miza jocului de dupa perdele sunt vreo 5 milioane de euro . Ma adresez putinilor consilieri locali si de imagine, celor care vor urmari comentariile de la aceasta stire. Stiti cum ati fost la faza asta ? Exact ca aia care beau pe datorie, sau mai bine, Ca Cocalarul care are Q7 nou luat in leasing, dar care nu are bani de un plin de benzina si care sta intr-o garsoniera mai ieftina decat masina. Sunteti ca o nevasta batuta care incerca sa-si mascheze cu fard ieftin vanataile, dand vina pe treapta aceea nenorocita pentru a nu stiu catea oara. Nu sunt de acord sa va jucati cu viitorul meu si al copiilor mei, asa ca voi face tot ce imi sta in putere pentru a opri asta. Voi incepe cu a nu va mai da niciun ban (lauti-mi boii de la bicicleta!) si apoi, cu putin noroc, de la anul va voi lasa sa va mancati intre voi, sacalilor.

23

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 12:31:47 de catre: PETRU
daca investitia ar fi pe fonduri europene atunci mai treaca mearga dar daca sunt pe banii nostrii atunci CONTRA total . Primarul asta cred ca are o obsesie pt. tigani altfel nu-mi explic sau i se trage de la sms lui Pise cu COCA si INA .
lol

24

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 12:35:28 de catre: pop
*cati someri vor fi angajati? *pentru cine se face acel parc (e vro multinationala ce vrea sa investeasca in BM sau trebuie dat de lucru la ceva firma de constructii?) *de ce se reabiliteraza blocuri private? de ce nu blocul meu? *de ce locuinte sociale? de ce eu a trebuit sa ma leg la un credit la care voi plati toata viata si altii nu? *de ce trebuie imprumut pentru proiecte europene? banii din impozitele ce le-am platit unde se duc? *de ce nu se cauta investitori in BM? *de ce nu se investeste in productie e energie regenerabila? *de ce se achizitioneaza cladirea remin cu o gramada de bani si nu blocul meu cu aceeasi suma? *de ce trebuie 100000000000000000 pentru mai nimic?
lol

25

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 12:39:12 de catre: pop
hai sa ne imprumutam sa le facem la tigani case.
lol

26

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 12:42:12 de catre: pop
Hai sa le facem case la astia mah ca is amarati ca noi ne imprumutam si la banca pentru casele noastre. Si pe deasupra le dam si ajutor social, asigurare medicala, exonerare de la taxe, alocatie la ciurda de puradei SAMD, masini pentru spart la dispozitie, fier vechi din garduri facute de noi (nu de primarie si capace de canal SAMD2.

27

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 13:04:34 de catre: the
Daca am avea un ciurii burii care nu ar face nimic ,ar fi mai bine ? Toti ati devenit intre timp mari specialisti , dar uitati faptul ca pentru a dezvolta urbea, ori primesti bani de la guvern , ori ai bani pusi deoparte , ceea ce e exclus in cazul nostru , sau te imprumuti , te dezvolti si dai banutii inapoi . Pe conceptul vostru nimeni nu si-ar scoate un credit pentru absolut nimic , nu masina in leasing , nu credit de consum , nu apartament cu rate bancare . Sunt de acord ca pe multi i-au terminat bancile dar ....asta e viata . Oricum ceea ce face azi cu 1 leu , daca e bine facut , maine va valora 2 . Si sa va decideti odata, ba il atacati pe om ca nu mai puteti sa traiti pe Melodiei sau pe Paltinisului , ba va plangeti ca ne costa mutarea lor . Asta e .Nici unul de pe aici nu recunoaste ca a fost o greseala a fostei administratii .Va legati de hutute, dar toate locurile de joaca sunt pline . Era mai bine inainte cand nu era absolut nimic ? Va legati de concerte ,dar orasul a fost plin ochi, de sarbatoarea lui ,Manky Funky' ( cum ii ziceti ), iar eu sa fi fost proprietar de hotel, motel , pensiune , restaurant ,taximetrist, etc ( cei care si-au scos parleala in cele 7-10 zile, pe tot anul ), ii trimiteam o scrisoare de multumire . E simplu sa bati din falci ca nimic nu e bine ,dar sa va uitati mai bine , in fata unor firme din oras , de figuri , care nu sunt in stare sa-si completeze 2 placi de gresie distrusa , sau sa va uitati cati tarani in orasul asta parcheaza cu rotile din fata pe spatiul verde , dintre trotuar si drum . Despre ce vorbim ? Toti pierdem daca orasul moare .Ne umflam in pene si ne consideram un oras liberal dar, zero investitii aduse de liberali in crearea de locuri de munca ,comparativ cu micul Boc care a adus Clujul , dupa perioada Funar , acolo unde ii este locul .Va plangeti ca ne costa milioane construirea de cartiere sociale dar avem alta solutie ? Pai daca mai continua extinderea Piritei , Ferneziu , Craica , etc am fi ajuns oras de boschetari . Marii lideri , cu bani ,si-ar fi cumparat Hummer-uri blindate , dar baimareanul de rand ce solutie ar fi avut ?

28

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 13:08:52 de catre: baimarean
avem nevoie de imprumutul asta, voi care habar nu aveti ce inseamna economia va rog sa nu mai scrieti niste lucruri timpite, fara investitii in infrastructura nu va veni nici un investitor in zona....nu putem sa ateptam banii veniti din bucuresti.....daca verificati majoritatea oraselor din vest traiesc din credite bancare,.....stiti care tara are cele mai mari datorii din lume????....SUA ...din cate stiu eu este si cea mai puternica,,,deci sa poate trai cu credite bancare.....

29

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 13:17:35 de catre: Ciprian Porumbescu
putin ma preocupa soarta acestui oras , soarta copiilor care va fi , indatorare la maxim , sclavie , investitii, asfalt de mantuiala ? sa va fie rusine de ceea ce nu faceti .

30

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 13:23:48 de catre: mierla
Mai Ioane , eu cred ca nu locuim in acelasi oras. Viitorul tau si al copiiilor tai ? Pai de asta nu se gaseste un loc de munca in oras , ca tu ai viitor ? De asta e gol orasul , si ii cauta CAS-ul pe oameni cu scrisori ? Muta-te la tara , acolo sigur o sa ai un viitor , iar in multe locuri vei gasi cate un primar care consuma mai mult cersand salar pentru aparatul administrativ decat salariile dupa care umbla .Si daca de asa mult bine , te gandesti ca la anul sa o mierlesti , ce-ti mai pasa ?

31

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 13:56:15 de catre: mara
pt centura au mai fost alocate fonduri , dar ele s-au dus pe circ si piine . Reabilitare blocuri pt tigani - oare astia nu ar trebui pusi sa si munceasca????? Sa reabiliteze parcurile cu ajutorul lor ! DE CE NE IMPOVARATI???????????

32

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 14:08:35 de catre: Adi
Din acest credit minim 50% ar trebui investiti in proiecte ce aduc plus valoare, locuri de munca,pentru acest oras. Atunci sar plati mai usor si ratele pentru credit.

33

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 14:09:40 de catre: Vasile
Ar fi interesant de stiut cate locuri de munca s-au infiintat si cate s-au desfiintat in Baia Mare de cand este primar acest june.

34

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 14:11:31 de catre: adi
BAAAAAAAAAAA voi faceti pe bani mei case la tigani? i intretineti pe toti hotii, contrabandisti, toti astia de se ocupa cu groguri si alte minuni, TOTAL IMPOTRIVA cum sa investesti atatia bani in blocul ala de pe Horea????????? Faceti in mama dracului locuri de munca in BAIA MARE ca toti pleaca la cluj si in strainattate ca nu avem unde lucra in orasul nostru, i clar ca banii o sa mearga la firme deja stiute de papagali astia din consiliu local. ORGANIZATI REFERENDUL IN ORAS SA VEDEM DACA POPULATIA ESTE DE ACORD CU O ASEMENEA PROSTIE.

35

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 14:15:22 de catre: the baimarean
concret, ce a facut kake mai mult decat ciurii burii? poti sa -mi faci o analiza rezultate /cheltuieli ?ce am castigat noi ca kake a dat aproape 2 milioane euro la showbiz? da-mi te rog un exemplu de investitie pe credite care o sa aduca bani in oras, pentru baimareni nu pentru Nelu Coman si alti prieteni ai lui Kake.cat de tampiti tre sa fim sa cumparam din impozite Centrala Minelor sa poata vorbi kake de la balcon sau sa dam catre 5 milioane euro ptr romi sa -si poate spune kake in presa centrala "parintele spiritual al romilor".

36

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 14:19:52 de catre: the baimarean
d-le, SUA printeaza bani. ptr tampeniile lui kake o sa scoti d-ta bani din buzunar. fii sigur ca nu o sa acopere ma-sa gaurile din buget.cartiere sociale , reabilitare blocuri, centrala minelor nu e infrastructura. doar drumul de centura, ptr care s-a mai luat un credit tocat de kake si prieteni.

37

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 14:34:11 de catre: Văsălie Dâncu
Vad ca transpira din greu gagicile din primarie si de pe facebook la sondaj. Au reusit sa adune 200 de voturi de dragul lui Fat-Frumos. Ce le pasa lor de credit daca junele le zambeste gales si pervers : http://www.emaramures.ro/Polls/ViewPoll.aspx?ID=55

38

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 15:22:59 de catre: graurul batran
Uite , eu sunt de acord sa-l ataci si sa-l faci varza, dar cu o conditie : sa faci o recapitulare a tuturor tampeniilor facute de ceilalti. Daca ajunge sa spuna ca va bate cu piciorul tot orasul, ca sa-si faca o imagine, as completa eu, ca sa vada cat de tarani suntem si cum arata cartierele, iti cam dai seama de ce aparat administrativ dispune. In n'spe ani Barbul & Co. nu a vazut ca toate trotuarele sunt pline de masini si ca nu poti sa circuli cu un copil pe trotuar,deoarece trebuie sa faci slalom si chiar sa cobori in strada ? ! Eu inca il astept pe primar pe toata strada Bilascu, mai ales in zona CAS-ului, la pas, poate ne arata cum ar trebui sa circulam, sau langa Trezorerie, Casa Armatei sa vada cum intra taranul cu masina in mocirla , mai rau decat si-ar baga badea caruta in curte. La fel in fata tuturor gradinitelor si a scolilor. Apropo de Barbul, poate faci o plimbare prin parcul Mara, sa vezi cum arata o mare investitie de milioane, receptionata acum cativa ani de marele manager. De asta sincer si mie imi este frica, ca se va pastra reteta, si cu banii se vor face niste mizerii care peste ani o sa devina gunoaie. Dar hai sa recunoastem, totul in orasul asta a fost facut dupa ureche , fara viziune. Sa nu-mi spui ca iti place locul in care s-a amplasat Mall-ul si cum arata circulatia in zona ? In afara faptului ca o doamna asculta ciripitul pasarelelor pe Valea Loarei, in propriul castel, orasul a cam luat-o ! Tot el o fi de vina ?

39

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 15:55:46 de catre: the
Vezi ce nu intelegi, ca banii sunt o marfa iar orice profesoras de economie te poate invata ca din 10 dolari printati, unul are acoperire, restul de 9 sunt vrajeala. Bancile SUA au stiut lucrul asta si de asta doar 2 banci au murit in timpul recesiunii. Restul si-au dat prime grase cu aceasta ocazie. Si investitiile sunt relative, azi e ok maine bluff. Altii au facut parcuri industriale si au grad de ocupare sub 20 %. Noi nu avem si cica este cerere. Turismul trebuie reinventat. Daca crezi ca vine unul de la 500 km sa se cazeze mai scump la pensiunea ta decat ar face-o la Busteni, Sinaia sau Azuga, sa manance scump, iar plictiseala sa-l termine in doua zile, iar gresesti. E vina primarului ca orice patron sau firma baimareana, dupa ce s-a ridicat putin, a tulit-o la Bucale ? Uita-te la Bacau, 3 milionari din top 300 isi au sediul afacerii tot acolo ! Uita-te la noi, toti au tulit-o ! Au luat doar, nimic inapoi in investitii pentru firmele lor aici. Aici doar au cumparat pe nimic si au vandut scump. E vina lui ?

40

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 15:56:05 de catre: the baimarean
barbul si kake sunt pe o mana. in urma auditului de 150000 euro facut de prietenii lui kake, barbul a obtzinut punctaj excelent, aproape maxim cica baiatul aplica principiile managementului performantzei. d-na Minodora Barbul, sotia lui barbul este sefa proiectului International School of Transylvania - kake a pus la dispozitie cladirea.Stiti d-voastra de vreun concurs ptr ocupare post ocupat de d-na ?Nu credeti ca ar fi trebuit sa fie in conditiile in care si primaria, statul sunt investite?Nu misca nimic in primarie fara voia lui kake, degeaba incercati sa gasiti tzapi ispasitori. kake curge in valuri de sus. mult de tot. din pacate am picat din lac in putz cu baiatul asta

41

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 16:00:23 de catre: ariciu...pogoniciu
Sigur, nu este vorba de lista unor obiective care vor fi finantate cu un credit de o mie de miliarde de lei vechi ci pur si simplu de comisioane, firme de casa, de furt cu acte in regula; cand citesti pe banda rulanta cuvantul reabilitare adica reparare, repunere in stare de functionare, gandul ma duce la un oras calamitat ....Solutia ar fi unitatea baimarenilor prin neplata taxelor si impozitelor in masa si apoi sa vedem din ce bani restitui creditul pentru reabilitari blocuri la tigani, anveloparea blocurilor cu dedicatie, 3 borduri, 2 strazi carpite, 4 panselute, 3 copaci, 5 stalpisori decorativi, 2 metri patrati de gazon si-o fantana arteziana ....despre parcul industrial sunteti si mai penibili, cei cateva sute de oameni care vor ramane pe drumuri dupa vanzarea Ramira vor poposi intr-o "hala " noua la produs volane manual pentru " marele concern american " TRW pe 600 de lei net ......pentru cei care n-ati stiut, americanii au abolit sclavia pe teritoriul lor, nu si pe al nostru, nu-i asa d-le antreprenor ....consilier ....om de afaceri ....? Ala cu postarea de la nr 7 , nu mai vorbi in numele locuitorilor baimareni dar poti sa-l pupi in fund pe primar de cate ori doresti cu acelasi entuziasm si bucurie cu care te-ai manifestat.

42

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 16:53:53 de catre: norica
Sa vina si pe Progresului , deoarece domnilor patroni locatari le este lene sa-si bage masinile in curte, e mai bine sa ne frecam hainele de ele. Mai nou a aparut si o firma, probabil de paza, care ne sfideaza, parcand masinile direct pe trotuar. Oras de tarani necivilizati.

43

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 17:50:17 de catre: cristi
asa va trebuie celor care l-ati votat.primarul femeilor si a batranilor ca pe astia-i duce el de nas.femeile care gandesc cu clitorisul, ca vezi doamne avem primar tanar si frumos. iar consilierii aia a lui peste credeti ca au atata sange in organ sa se opuna???????sa fim seriosi.

44

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 18:25:50 de catre: Andrei
100 de milioane credit va indatora mult comunitatea din Baia Mare. Ii recomand primarului sa acceseze un credit mai mic, pt investitii care sa genereze profit. Proiectele lui Chereches vor ingropa acest oras.Somerii si oamenii nevoiasi atat vor avea spectacolele org de Chereches

45

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 19:08:15 de catre: PSD
Pot sa stiu si eu din partea carui partid este consilier local Dan Grumaz?Acest habarnist, ingamfat, increzut s.a.s.m.d

46

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 20:12:19 de catre: INSPECTOR
Domnule primar Catalin Chereches, din acest imprumut o sa se plateasca si salariile restante ale angajatilor de la RAMIRA?

47

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 20:49:44 de catre: the
Ma distreaza comentariile tale dar mai ales lamentarile suculente , dar majoritatea va dati cu fundul de pamant parca ar cheltui din podul parintilor vostrii .Poate ati auzit de b-dul Liviu Rebreanu din Bucuresti , un bulevard ca toate bulevardele din capitala .. Uite , baietii din capitala toaca 77 de milioane de lei pentru reabilitarea a 3 km de bulevard , nu-l construiesc , il carpesc doar pe banii astia .De ce nu te apuci sa le plangi bucurestenilor de mila ? Asa am fost noi fraieri si cu renuntarea la sistemul centralizat de incalzire , fara sa ne gandim ca ne costa bransamentele , instalatia , centrala si ce e mai rau ca durata de viata a unei microcentrale e de 8-10 ani si ca anual o sa platim : ISCIR , verificari , etc . Uite , aia pe care ii credem prosti, si acum primesc subventii de 50 % la gigacalorie si platesc apa calda la jumate pret . Pe an ,statul ii scuteste de vreo 2000 lei / familie , iar daca inmultim cu vreo 20 de ani o sa ne surprinda ca in banii de acum iese o suma care ne poate pune pe ganduri : 40000 lei, iar daca mai punem si cumpararea a 3 microcentrale (min 6000 lei in 20 de ani ), e noaptea mintii (e un raport in banii de acum ) . Mai indrazneste careva sa faca pe desteptul ? Astia 2000 de lei /an economisiti ,care dupa parerea mea ne diferentiaza in rau , sunt bani de un concediu pentru multe familii .Sa stam sa ne plangem de mila si sa asteptam sa ne cada acoperisul in cap ? In administratie , dupa parerea mea e ca in afaceri : indraznesti , risti , esti intreprinzator sau te duci la munca , iti astepti amaratul de salar si te uiti cu jind la vecinul patron cum se dezvolta cu firma , isi face casa , isi schimba masina ,merge in concedii exotice , etc .Asa suntem noi fata de Cluj, ei inainte noi tat pi loc .

48

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 21:03:48 de catre: showman
Cred ca ai avut un lapsus la nick name si ti-ai pus numele de graur batran.....daca tot ai vrut o ciorba sau un comentariu bun, gaina se potriveste mai bine.....N-am fost fan Catalin, dar acest om incearca sa puna putina ordine in oras.....Stai linistita gaina, pana clocesti si scoti la plimbare puii de crevedia, masinile din primavara se salta din nou.....

49

Publicat la: 31 ianuarie 2013 ora: 22:25:22 de catre: Unul
Daca ar avea curaj, primarul ar solicita referendum pe tema creditului si a dimensiunii lui. Atunci sa-l vedem cum mai e sprijinit de 87%. Dar nu are barbatie.

50

Publicat la: 1 februarie 2013 ora: 08:21:22 de catre: Horica fara frica
Daca e vorba de atata banet ma bag si eu in seama... Proiectele sunt bune, per total, si ma refer mai ales la podurile peste Sasar care sunt si vor fi mereu o problema delicata in urbe, dar intrebarea e DE LA CINE ATATA BANET? sa nu ne trezim ca vine unu' peste vreo 20 de ani sau mai putin?! si zice : pai v-am dat imprumut 23 de milioane de euroi si nu i-ati rambursat... deci orasu asta e AL MEU!...ca in America, ce mai..., ce chestie, dom'le, politicienii astia ne vand deja pe orase intregi , comune, sate, etc., cam asta ar fi explicatia...

51

Publicat la: 1 februarie 2013 ora: 08:33:26 de catre: baimareanul
la care doamna te referi? la madam angela craciun cumva??

52

Publicat la: 1 februarie 2013 ora: 08:43:37 de catre: motanul Felix
Ar fi foarte interesant sa faca cineva un calcul pentru a arata cati bani sau sifonat incepand din 1990 ca sa arate orasul in halul in care arata. Pe obiective, cat s-a tocat pe parcul Mara si cat a tinut , drumuri , bordurile care deja sunt distruse si trebuie schimbate, plantari de copaci care au disparut intre timp, panselute, cat am cheltuit cu Campul Tineretului, diverse achizitii facute aiurea, etc . Asa ar fi corect.

53

Publicat la: 1 februarie 2013 ora: 09:49:15 de catre: gygy
Ma intreb cand se va asfalta la loc Podul Viilor si se vor reface trotuarele, macar asa ceva ar avea sens. Este de foarte mult prost gust ce s-a facut acolo, nefolosibil nici de pietoni, nici de soferi.

54

Publicat la: 1 februarie 2013 ora: 09:56:35 de catre: unul
Dar spune, omule, ce ar trebui sa faca dupa caputul tau ? Nimic . Gandire tipic de terchea berchea, nu facem nimic din cauza ca: ba e criza, ba e greu, nu merita sa ne stresam, ba vorbim de generare de profit cand in viata noastra nu am investit in nimic, iar multi nu sunt in stare sa intretina ce au primit moca, de la altii. Un investitor serios care vine se uita si la cat e de gospodar primarul , in ce mizerie va traii el sau subalternii lui, daca are familie,la ce scoala ii va merge copilul, unde isi va petrece timpul liber, daca merita sa-si faca casa, daca zona are viitor ,etc .Lasati-l pe om sa-si faca treaba si pe urma sa tragem concluzii. Daca vreti in locul lui un papagal care sa mearga la serviciu pentru salariu si in rest sa nu faca nimic, spuneti.

55

Publicat la: 1 februarie 2013 ora: 10:06:48 de catre: eu
Pai se vede aici cam cati baimareni il mai sustin: http://www.emaramures.ro/Polls/ViewPoll.aspx?ID=55 P.S. Banuiesc ca „minunatii„ 30% care au spus DA fac parte din gasca lui, aia care l-au si votat, restul voturilor fiind ale USL Baia Mare.

56

Publicat la: 1 februarie 2013 ora: 10:17:14 de catre: citizen
va rugam sa votati da. aveti mila de mine, nu am mai fost in dubai de anul trecut. am o firma de constructii, primarul ia imprumutul si eu castig licitatia. banii intra in contul meu, angajez cateva firmulite ale primarului si altor trepadusi si le virez si la ei comisioanele. mai angajam si ceva sclavi la care le dam 500 lei pe luna, dar noi ramanem cu grosul, totul va fi bine. in final fraierii baimareni vor restitui banii cu dobanda aferenta pana la moarte, prin taxe si impozite majorate. va multumesc anticipat pentru votul favorabil :-)))

57

Publicat la: 1 februarie 2013 ora: 10:18:12 de catre: administrator
Eu cred ca baimarenii l-au ales pentru a ridica orasul, iar in acest caz ar trebui sa-l lasam sa-si faca treaba. El e administratorul. Cum ar fi daca fiecare administrator (patron) si-ar intreba femeia de serviciu, daca e oportun sa ia un credit, tinand cont de situatia economica mondiala, sau daca e momentul sa vopseasca gardul de la intrare in incinta, daca trebuie sau nu zugraviti peretii vechi, scorojiti, sa schimbe sau nu vesela veche de aluminiu de la cantina ( fost comunista ), daca merita sa se asocieze cu o firma straina, etc . Oricum daca patronul va da chix , femeia de serviciu isi va pierde slujba. Dar si daca administratorul doarme, sansele sa ramana salariatii fara serviciu, sunt la fel.

58

Publicat la: 1 februarie 2013 ora: 10:35:50 de catre: Ion
Sa investesti bani in ceva care sa aduca profit Ok. Dar sa faci blocuri pt tigani sa de inmulteasca la caldurica nu-s de acord.Reabilitare termica ,mie imi da primaria bani pe investitie? NU. Ati iluminat orasul de sarbatori, dar pe bani aceia puteati sa luminati trecerile de pietoni pt siguranta pietonilor..... ETC . Multe lipsuri, consilieri numai pe interes personal.17 consilieri pentru, normal aceia sant inpreuna, restul care au lipsit sant inporiva cred. Pareri multe contra si pro, noi comentam pe net, si ei fac ce vor. Acuma trebui sa iasa lumea in strada , nu cand o sa fie pre tarziu

59

Publicat la: 1 februarie 2013 ora: 11:05:29 de catre: the baimarean
chiar asta e, noi nu ne permitem sa "creem" bani fara acoperire. interesant, argumentul tau imi sustine punctul de vedere ca pentru amarati "nimic nu e pe gratis" si totusi o dai inainte ca ce smecher e printzishorul. daca tot vorbim de sistemul american pot sa-ti mai spun ca pushlamale la costum cum este kake al tau ,"empty suits "(costume goale) asha li se zicea, au prostit oamenii sa se indatoreze mai mult decat au putut ei cara si acum sunt pe drumuri. intreaba -i pe profesorasii de economiei. nu-l victimiza pa kake ptr ce a fost inainte, nu despre asta discutam.el poarta raspunderea pentru milioanele de euro tocate pana acum pe bairamuri, prieteni, licitatii trucate sau pe fatza ptr favoriti .individul este de o nesimtzire, tupeu fara seaman si este numai vina noastra ca baga orasul in fundatura.turism, firme corect.da e recesiune d-le de ce sa ne purtam ca si niste schizofreni sa tocam banii pe cultul personalitatii unui bugetar milionar. de ce sa nu concentram putinul care il avem pe infrastructura si in functie de oportunitati ptr creeare locuri de munca si sa patram taxarea la minim.ce nevoie avem ACUM de celelalte tampenii - centrala minelor, cartiere sociale ptr romi, parcuri, reabilitari blocuri pe Horea, Melodiei?

60

Publicat la: 1 februarie 2013 ora: 11:25:16 de catre: the baimarean
s-a vazut barbatia lui kake cand au crescut consilierii taxele cu maximul posibil. a absentat de la sedintza, s-a facut ca ploua .kake organizeza dezbateri publice doar ptr chestii "serioase" cum ar fi stema orasului, sa legitimeze prietenii ce vor castiga licitatia.cel mai mare credit din istoria orasului e votat pe shestache.asa se face. best practices: "cum se le-o tragi la prosti in asa fel incat prostii sa-ti multumeasca " autor: bugetar milionar din tata bugetar milionar.

61

Publicat la: 1 februarie 2013 ora: 11:44:15 de catre: the baimarean
clujul a beneficiat din plin in perioada de boom, printre altele si pentru ca a avut sustinere politica.traim alte vremuri. trezeste-te am trecut din boom in bust. ce sustinere avem noi cu un primar cu tulburari de personalitate care se plange in camapania electorala ca nu stiu cine ce i-a facut lui tac-su. ce ne pasa noua de problemele lui personale. sa fie sanatos.da ne doare la buzunar si o sa ne doara in continuare ca individul e un paria in politica-cine in toate mintzile o sa -l ia in serios?ce tot vrei sa ne spui aici, ca e bine sa agatzam creditul chiar daca e pentru tampenii si prieteni?fii mai explicit. istoria e plina de idioti bolnavi la cap ce si-au distrus comunitatile indobitocite de promisiuni si grandomanii.ce nu ai inteles ?s-a schimbat paradigma. incearca sa obtii un credit de la banca ?crezi ca mai poti prosti ca inainte ?de ce ar fi diferit ptr un oras ?wake up, man! sau daca esti aici sa-i gasesti justificari la munky funky si esti baimarean poate ar trebui sa te gandesti ca intr un fel sau altul si tu o sa platesti pana la urma. chiar tzi se merita?

62

Publicat la: 1 februarie 2013 ora: 11:47:13 de catre: the baimarean
nu-i greu de aflat. ptr asta trebuie facut un audit de catre Curtea de Conturi si nu de catre prietenii lui kake. ar fi si mai interesant un audit facut pe activitatea primariei in ultimii doi ani.

63

Publicat la: 1 februarie 2013 ora: 17:25:04 de catre: aitilop
Bade, da' de ce crezi ca m-ar interesa ce fac bucurestenii (prost)? Pe principiul "capra vecinului"? Iar cu calculele esti la pamint. iscir si verificari se fac la 2 ani, microcentralele au durata de viata/randament mai mare de 10 ani si...ai apa calda cind vrei, nu cind are chef vreun putzoi sa "dea drumul". Da' tu vrei si confort si subventii. Vorbesti de patroni si afaceri, dar esti rapid la intins mina. Daca inca astepti ca "statul" sa-ti dea si sa-ti faca, ai gresit vremurile...cu citeva zeci de ani!

64

Publicat la: 1 februarie 2013 ora: 21:45:08 de catre: STEKO
Ariciu Pogoniciu si The Baimarean au dreptate, restul e vrajeala, se vor planta 3 panselute si cheltui banii (in cazul in care vor fi primiti )pe studii, aprobari , poduri care dupa reparatie arata mai rau ca dupa razboi, tigani ,si folos propriu .Dar daca tu si altii ca tine sint de acord cu asta ar fi bine sa mergeti ca giranti, ca sa dovediti lui KAKE &CO ca aveti incredere in ei, poate altii sint interesati in ce buzunare ,,poposesc "banii platiti cu titlu de taxe si impozite ...

65

Publicat la: 2 februarie 2013 ora: 11:51:56 de catre: de.
Sunt stabilit in strainatate si am revenit in tara dupa o absenta destul de mare, astfel incat cu scuzele de rigoare o sa-mi dau si eu parerea. In primul rand orasul mi se pare mai curat, dar cum scria unul de pe aici, nu mi-a placut nici mie lipsa de civilizatie. E adevarat ca vad totul cu alti ochi, dar e imposibil sa nu remarci de exemplu un necivilizat cu un 4 X 4 cu numar de Bucuresti, parcat in plin spatiu verde amenajat, in fata Spitalului Municipal. In Germania un astfel de individ ar fi platit intretinerea zonei pe tot anul. Acum intre noi fie vorba, trebuie sa vina primarul sa te civilizeze ? Trebuie sa vina primarul sa-ti spuna sa cumperi un sac de ciment si unul de var sa-ti varuiesti fatada casei ? Pai daca ai bani de vicii, de concediu si de masina, sigur ai 100 de lei sa-ti cumperi materiale si sa-ti repari fatada. Tine de civilizatie si de faptul ca esti sau nu gospodar. La fel e si in fata blocului, trebuie sa vina o firma sa-ti faca curatenie sau sa planteze un pom ? Locatarii si spiritul civic unde sunt ? Peste tot am vazut bancute distruse iar lucrul asta spune mult despre lipsa de civilizatie. Credit poti sa iei cand oamenii respecta investitiile facute si cand slujbasii pusi in serviciul comunitatii administreaza totul cu mare grija si responsabilitate. Daca grija lor e propriul buzunar, banii sunt ca si aruncati pe apa sambetei.
jos

66

Publicat la: 2 februarie 2013 ora: 11:58:13 de catre: criss
Suma de 8 milioane de lei se va duce pentru renovarea blocurilor devastate de pe strazile Melodiei 4 si Horea 46B, iar 500.000 de lei se vor folosi pentru documentatia necesara construirii unui complex de locuinte sociale. Atata renovare si locuinte pt tigani astia jur lasati drak sa mearga dincolo astia unde stau numa strica , tot le faceti case sa steie si ei bine si la caldurica pe bani omului de rand care lucra , sa vedeti vara cum stau toti burtosi la soare si mananca seminte nu le place lucru numa sa steie si sa pice din cer tot, poate numa eu vad astea nush

67

Publicat la: 3 februarie 2013 ora: 06:44:05 de catre: the
Din cate vad, tu ai impresia ca unii dintre noi nu mai putem de grija romilor si a bunastarii lor. Total gresit. Diferenta dintre noi este ca unii suntem constienti de disconfortul pe care il produc anumiti indivizi din randul lor , certati cu normele de convietuire iar unii chiar certati cu legea. Sa nu generalizam, multi romani se comporta exact la fel si merita acelasi tratament. Sa luam un exemplu si te rog sa te pui in situatia primarului si sa-mi dai o solutie , desigur , legala si de bun simt. Ceva de genul sa li se dea un sut in fund si sa fie evacuati , tine de ev mediu, iar o astfel de abordare nu poate fi luata in calcul de nici o autoritate. Sa luam de exemplu blocul de pe Melodiei 4 . Ce vina are primarul ca un fost CL a dat blocul unor asistati sociali , dupa ce zona a inceput sa aiba o fata mai umana . Stii ca blocul era in acte un al 2 -lea Incubator de Afaceri ? Niste domni , au schimbat asa fara referendum , sau fara sa intrebe locuitorii din zona ,destinatia initiala a cladirii. Acum pune-te in locul celor care locuiesc in vecini , nu trebuie sa iesi in balcon ca sa te fumega cu niste cauciucuri puse in soba, iar daca mai punem galagia , muzica , scandalurile , poate incepi sa-ti faci o parere . Bietii oameni nici nu mai indraznesc sa se planga cuiva, de frica sa nu se trezeasca cu vreun geam spart sau sa le fie terorizati pruncii . Tu cum ai rezolva problema ? Reabilitarea blocului a aparut in HG de vreo 2 ani , dar vorba primarului , banii nu au fost alocati niciodata . Ai avea o alta solutie legala decat cea gasita de primar , astfel incat sa impaci toate partile , sa civilizezi orasul , respectiv sa le aduci ordine si liniste unor cetateni care au tot dreptul ? Sunt punctele :13 , 14 si 15 .

68

Publicat la: 3 februarie 2013 ora: 07:29:39 de catre: calcul
Ne plangem permanent, dar spiritul nostru civic este zero . Nici propriul interes nu ne anima. Am vazut ca la sondajul de opinie sunt doar 300 pentru" DA ". In mod normal peste 1000 ar trebui sa spuna " Da "la punctul 1 : Parc industrial = locuri de munca .La punctul 2 ar trebui sa fie iar cateva sute, mai ales ca in zonele impricinate le face primaria un dram de bine ( la unii chiar nu era cazul deoarece in zona respectiva nu stau cei mai amarati oameni ai urbei, si corect ar fi sa-si achite factura, la sfarsit ).La punctul 4 doar profesorii ar face 33 % din 300, iar daca mai punem personalul auxiliar, elevii sau parintii lor ar trebui doar ei sa fie peste 1000.La punctul 5 , doar comerciantii din zona sunt peste 100, iar daca ii mai punem si pe locatarii din zona a caror valoare pe imobil o sa le creasca, ar mai fi macar 100. Sute de prunci, amatori de Skate Park. Locuitorii din cart V. Alecsandrii, iar de ordinul sutelor. Cateva sute in jurul parcului Mara, ajuns deplorabil intre timp, ultrasii primarului, beneficiarii de contracte, pensionarii, ar trebui sa completeze diferenta .

69

Publicat la: 3 februarie 2013 ora: 17:58:18 de catre: RX-8
DA! DA! DA! .. Sa ne imprumutam cu 1.000.000.000 EURO. Da voi astia care o tot dati inainte cu investitiile , voi ce investitii ati facut in ultimii 3 ani ? Sa luam banii si dupa noi potopul !

70

Publicat la: 3 februarie 2013 ora: 20:30:58 de catre: pop
cind calculele iti dau si tie un profit frumos de la kake normal ca gindesti si te exprimi in acest mod infractorule !piei satana cu kake cu tot !

71

Publicat la: 3 februarie 2013 ora: 21:05:55 de catre: Unul
Faci o mare greseala sa compari primarul cu un administrator de srl. Administratorul SRL-ului nu foloseste banii femeii de serviciu, ci ai asociatilor. Daca tot e sa compari, intelege ca baimarenii sunt asociati la "Primaria SRL", primarul nu este asociat unic si administrator. Iar ca asociat am tot dreptul sa il intreb ce face cu resursele "firmei" si sa aprob sau dezaprob o actiune a administratorului. Si daca creditul ne duce la faliment, la cel alt srl sa mergem, precum femeia de serviciu? Iar eu, ca cetatean nu ma consider o simpla femeie de serviciu. Poate tu, dar eu nu. Si am tot dreptul sa-i spun primarului cand consider ca greseste. Ia, fa te rog un calcul numai la izolarea termica a celor 14 blocuri, raportat la cat costa o izolare acuma, cate apartamente se pot renova si cate sunt in realitate in cele 14 blocuri. Iar dupa aceea mai discutam.

72

Publicat la: 3 februarie 2013 ora: 21:47:35 de catre: the baimarean
bun venit pe forum d-le "the". s-a mai discutat aici despre proiectele si ingineriile sociale initziate de kake pe banii baimarenilor (chiar daca impotriva vointzei acestora dupa cum reiese din sondaje).pana acum kake si-a batut joc cu impunitate de resursele si oportunitatzile unui un oras intreg. citez din niste postari mai vechi, sper sa va convinga de impostura si incompetentza acestui individ. Romii sunt aici cu noi sa stea, ca vrem, ca nu vrem cu toata mandria noastra. Ba acum sunt si mai central si mai multi intr-un loc. O bomba cu ceas.Sper ca nu va inchipuiti ca s-a rezolvat problema romilor doar fiindca un mascaraci ii muta dintr-un loc in altul cu surle si trambitze in campania electorala.Nu uita ca a facut acelasi lucru si anghel cand i-a adus pe Horea si s-au gasit si atunci destepti sa-l laude. Kake face exact acelasi lucru pe banii baimarenilor si se pare ca lumea e la fel de exaltata.nu se face absolut nimic daca nu este o strategie consecventa de integrare, independenta de interesele politice -asta presupune schimbare de comportament-(pedeapsa ptr descurajare +rasplata ptr comportament pozitiv+educatie).e mai complex de atat presupune si schimbare in legislatie sa ne putem aroga prerogativele parintilor. Da pentru asta oricat de falosi suntem ne trebuie bani si noi deocamdata suntem rupti in fund chiar daca kake si alti smecheri ce conduc orasul se scalda in bani. Initial se vorbea de trei cartiere, asa cum f corect i-a sugerat Soros cand kake ii cerea bani.Da se pare ca domnul respectiv nu arunca banii cand vede ca are de a face cu un demagog populist si fudul pe deasupra care nu intelege ca nu poate construi ziduri cum vor muschi sai ...daca poti fi smecher pe banii prostimii si nu exista nici o consecintza ptr invartelile tale de ce sa nu o faci?le mai faci si cate un bine pe banii lor si iti mananca din palma.ideea este d-le "the" ca nu e momentul acum sa reabilitam noi nimic ptr concitadinii nostri romi din banii mei sau ai tai .din alte surse da ,se putea ,da chereches a facut-o de kake cand a dat cu piciorul la fonduri importante fiindca nu a stiut sa fie diplomat.

73

Publicat la: 4 februarie 2013 ora: 10:25:50 de catre: o parere
Zilele trecute am urmarit o emisiune TV in care un cunoscut consilier local din Tautii Magheraus ne avertiza ca orasul invecinat risca sa piarda un investitor serios , (care doreste sa investeasca in zona , respectiv sa de-a de lucru la vreo 5000 de muncitori ), dar are o cerinta de bun simt si anume sa aiba drum si utilitati la poarta . In locul primarului Chereches, as sari in ajutorul lor deoarece o mare parte din angajati o sa fie baimareni. Oricum gurile rele spun ca cel putin 600 de baimareni au cv-urile depuse la cate o fabrica din localitatea invecinata, ceea ce spune mult despre perspectiva locurilor de munca in oras ..

74

Publicat la: 4 februarie 2013 ora: 20:39:31 de catre: nu-l stiu
dupa cum comentezi, baimareni sint femeile de servici, aici iti dau dreptate cita vreme o sa se comporte ca atare, dar eu cred ca situatia o sa se schimbe mai devreme sau mai tirziu, lumea nu mai e asa de proasta precum o cred unii, tu pari sa fii un administrator sau ai aspiratii sa devii, dar mai degraba pari un lingau al sistemului, o femeie de servici care contribuie cu bani intr-o firma se cheama asociata, si baimareni si restul Maramuresului nu sint femeile voastre de servici si nici nu o sa fie vreodata, sint asociati care e drept ca ati reusit sa-i mintiti si inselati cum vreti voi, asa ca domnule administrator ai mare grija cind o sa dai peste o femeie de servici ca mine, si ca mine mai sint multe altele care ne-am cam prins de figura si sar putea sa scot din tine administratorul ala odata pt. todeauna si cu ceva extra in plus... citez, copy paste: re unul 57 Publicat la: 1 februarie 2013 ora: 10:18:12 de catre: administrator Eu cred ca baimarenii l-au ales pentru a ridica orasul, iar in acest caz ar trebui sa-l lasam sa-si faca treaba. El e administratorul. Cum ar fi daca fiecare administrator (patron) si-ar intreba femeia de serviciu, daca e oportun sa ia un credit, tinand cont de situatia economica mondiala, sau daca e momentul sa vopseasca gardul de la intrare in incinta, daca trebuie sau nu zugraviti peretii vechi, scorojiti, sa schimbe sau nu vesela veche de aluminiu de la cantina ( fost comunista ), daca merita sa se asocieze cu o firma straina, etc . Oricum daca patronul va da chix , femeia de serviciu isi va pierde slujba. Dar si daca administratorul doarme, sansele sa ramana salariatii fara serviciu, sunt la fel.

75

Publicat la: 4 februarie 2013 ora: 23:02:47 de catre: STEKO
Stie cineva citi bani sint 20 milioane Euro?Cu dobinzile aferente pe 20 de ani ?Fara locuri de munca, fara productie doar un retardat mintal se gindeste sa imprumute acesti bani, sau crede ca cetateanul normal (cel sarac care transpira din greu pt. 700 Lei) va plati ineptiile unui megaloman? Am fost acasa o saptamina si nu am vazut nimic (sau aproape nimic) pozitiv. Nu este in stare sa sa mentina nici ceea ce a gasit cit de cit, cum crede cineva ca va cheltui banii cu folos fara sa liciteze lucrari prietenilor, cunostintelor sau sa-si traga o buna parte din bani in buzunarele sale? Da e frumos si parfumat, idolul femeilor indobitocite de telenovele de doi bani si al citorva creduli (cretini). Cele mai scumpe autobuze din lume sint in Baia Mare, nu-mi dau seama cum un autobuz de 90-100 mii Euro ajunge in Baia Mare la aproape 300 mii Euro. Bani aruncati pe studii, aprobari si alte baliverne profitabile. Daca orasul are nevoie de 30 de autobuze face o licitatie si cumpara fara intermediari si alte magarii costisitoare (spagi). Poate crezi domnule KAKE ca poti prosti un oras intreg dar mai sint unii care iti vor ingreuna realizarea ideilor tale ,,marete "si a ta personala.

76

Publicat la: 5 februarie 2013 ora: 11:57:04 de catre: chibit
Sincer, nu va inteleg , daca tot il considerati un incompetent, aventurier si mic dictator, ar trebui sa fiti primii care-l sprijiniti in obiectivele lui fanteziste, pe ideea ca o sa-si rupa gatul si cetatenii il vor sanctiona. Sau va este frica ca o sa reuseasca si va fi apreciat ? Sau sa nu faca nimic si orasul sa moara incetul cu-ncetul ?

77

Publicat la: 5 februarie 2013 ora: 12:31:19 de catre: pandora
Poate tu te consideri o femeie de serviciu, dar majoritatea baimarenilor lucizi l-au sprijinit ca sa faca ceva pentru comunitate . Dealtfel a promis in campanie finalizarea majoritatii obiectivelor ce trebuie finantate. Doar nu ai crezut ca din ajutor de la stat sau din spuma marii ? Intotdeauna se va gasi unul caruia nu-i convine ce a promis omul, la Meda , de exemplu , ca nu-i pasa si nu locuieste acolo . Unui angajat la stat pe un salar bun nu o sa-i pese de parcul industrial si va considera ca e o investitie inoportuna. Nu acelasi lucru il va spune un somer. Unuia care are copilul la Eminescu nu-i va pasa de reabilitarea de la Sincai. Cuiva fara copii nu-i pasa deloc de scoala in general, dar poate ii pasa de un pod, pe care circula cu masina. Daca copilul tau ar fi amator de skate, poate ti-ar pasa. Personal mi se falfaie de locurile de joaca pentru copii, dar acest lucru nu ma impiedica sa nu vad bucuria celor mici si nu ma indreptateste sa-l injur zilnic pe primar ca investeste in leagane .Pe logica asta nu ar trebui sa faca absolut nimic, iar noi sa ne plangem ca suntem vesnic batuti de soarta si toti politicieni ne mint. Poate ca intr-o zi se va adeverii ceea ce ne dorim, si vom fi si fara si cu banii luati.

78

Publicat la: 5 februarie 2013 ora: 21:51:14 de catre: Bah
Taci tu si treci in cutie (cutia pandorei).

79

Publicat la: 5 februarie 2013 ora: 21:52:19 de catre: Bah
Si platesti tu ratele (soldul si dobanda) daca suntem de acord?

80

Publicat la: 5 februarie 2013 ora: 22:32:17 de catre: STEKO
Uite eu nu sint impotriva creditului, sint impotriva felului in care sa vor risipi banii .Nici pina acum nu s-au investit aprope nimic si nici de-acum incolo nu vor fi investitii .Daca ar avea obiective ar iesi in public si ar cere acordul baimarenilor, dar din pacate se lucreaza vesnic cu aceleasi firme (prost), aceiasi consilieri (habarnisti), aceiasi arhitecti (de pe vremea raposatului ) cu viziune in gri. Uita-te la drumuri, poduri, zone verzi sau ce vrei tu si spune-mi ce-ti place. Nu au fost in stare sa intrretina nici ceea ce au mostenit nu sa mai construiasca ceva!

81

Publicat la: 6 februarie 2013 ora: 01:18:07 de catre: nu-l stiu
pandora, nu incerca sa ma ametesti cu discursuri ieftine in care nici tu nu crezi, poate vrei doar sa manipulezi opinia unora mai slabi ca mine, eu sint plecat din tara de 12 ani din cauza sistemului corupt, am vazut ce se poate face in 25 de ani cu bani luati in imprumut, bani investiti in infrastructura, tara noastra no sa ajunga niciodata la astfel de realizari nici in 2500 de ani si nu din cauza politicienilor ci di cauza nepasarii rominilor, si aici sint probleme dar sa vezi cum se lupta oameni in strada cu slugile sitemului(politie) noi stim doar sa ne vaicarim si sa ne invidiem unul pe altul chiar daca sintem in c...t toti pina in git, ne meritam soarta, eu am investit mult in Rominia si continui sa cred ca rominul se va trezi odata si odata si o sasi dea seama ca are si drepturi si ca o sa stie sa si le ceara in gura mare sau cu forta daca trebuie, eu acum nu duc lipsa de nimic dar ma doare suferinta si sclavia la care e supus poporul romin... Acum vreo citva ani am vrut sa fac pe justitiarul si sami cumpar o pusca cu luneta si sa ma duc direct in Rominia sa elimin citi corupti mincinosi as fi putut incepind cu politicieni de sus, cineva trebuie sa le dea o lectie dura acestor lipitori, n-am facuto, dar poate cindva mi se va pune pata, daca nu mie altcuiva, curatenia trebuie sa inceapa de undeva si cumva, nu stiu daca intradevar esti o persoana sincera in ceea ce spui si care este nivelul tau social, este clar ca daca nu esti un desinformator sau o persoana care are interese oscure nu stii nimic ce inseamna sa investesti un ban luat imprumut de la banca si dobinzile care pot sa dubleze sau sa tripleze suma imprumutata pt a unge niste sarace garduri, eu, desi comentariul tau este formulat ca sa pari o persoana humilda mai degraba cred ca esti un sau o desinformadoare cu interesele tale, asa ca eu desconsider total comentariul tau, ciudat totusi nikul tau "Pandora"... Asa ca nu va bm-reni, nu va mai lasati pacaliti de tot felul de promisiuni mincinoase, cereti explicatii, informativa, aveti drepturi, sinteti asociati cu drepturi egale ca orice politic din Rominia, nu sinteti femeile de serviciu nici sclavii nimanui, ati fost mintiti prea mult timp avind incredere in ei, e timpul sa cereti socoteala pt. tot ce va afecteaza si incalca grav drepturile voastre, nu va mai lasati manipulati de nimeni si nimic, nimeni din afara nu o sa faca nimic pt voi ca sa schimbe situatia, FMI doar ne fura, din alte tari au fost dati afara, iesiti in strada si manifestativa nemultumirile fata de sistem, rupeti odata pt. todeauna vraja care va tine in amorteala de atitia ani, invatati sa spuneti NU si VREM... Pandora te citez : " dar majoritatea baimarenilor lucizi l-au sprijinit", manipulezi informatia pe stilul uslistilor, nu majoritatea baimarenilor lau sprijinit pe hotul ala de primar, lau sprijinit majoritatea celor prezenti la vot, care nu e totuna cu ceea ce tu manipulezi, ma crezi prost, nu stiu ce prezenta a fost la vot, caci lumea nu prea mai merge la vot,asa ca stiu sigur ca "lucizi" pe care tu asa ii numesti reprezinta un procentaj net inferior a majoritatii cu drept de vot a baimarenilo... toti corupti si imputiti care citesc acest comentariu sa stiti un lucru, ca eu am sa va sfidez mereu si de aici si cind ma duc acasa, feritiva de mine caci sint capabil sa maninic carne din voi fara sa clipesc, stiu ca sinteti multi si pretutindeni dar si eu am o foame imensa pe care am so transmit si copiilor mei si tuturor acelora pe care ii cunosc, stiu ca sinteti fara de scrupule dar eu sint tot asa in ceea ce va priveste, dar sint mult mult mai rau, voi ma-ti facut asa, si pe multi ii cresteti la fel, eu nu mai cred demult in justitia divina, cred in mine... Da, mie sufletul plin de ura si lacrimi in acelasi timp, as vrea ca tot rominul sa simta ceea ce simt eu, as vrea din tot sufletul ca tot rominul sa creada in el asa cum cred eu in mine,toata viata mea am crezut ca in afara de moarte toate problemele au o solutie, problema Rominiei este Coruptia desproportionata si descontrolata la toate nivelurile posibile, si solutia se afla la nivelul cel mai de jos, la baza piramidei, daca asta se intelege atunci mai avem o sansa, tirziu e drept, dar exista, ne-am furat prea mult timp caciula unul la altul si acum platim cu virf si indesat, am zis, nu ei sint de vina ca fura, noi pt ca permitem cu fiecare moment in care stam cu bratele incrucisate sau ne resemnam, incepeti prin nu a mai da mita la nimeni, ati gresit platiti, in timp la toti o sa ne iasa mai ieftin platind ca dind mita, oricare administratie din tara aia trebuie sa va respecte, nu o sa va cistigati niciodata respectul dind mita, daca nu va respecta cineva faceti "circ", si incetul cu incetul o sa fiti respectati, daca nu o sa luati atitudine corecta in orice imprejurare lucrurile in tara aia o sa mearga mult mult mult mai rau, o sa ajungeti sa va doriti sa emigrati si in Etiopia, sintem deja imprumutati cu 46% din PIB si in afara de furat nu sa facut nimic concret in tara aia, importam peste 80% din produsele alimentare si de stricta necesitate, preturile la servicii, alimente, taxe si impozite au crescut enorm, colosal, mincarea,de exemplu aici e mult mai ieftina ca acolo si raportul de cistig mediu lunar aici e de cca. 5 ori mai mare, pe top in lume sintem tara cu cele mai multe taxe si impozite, panorama este dezolatoare si pacaliciul vrea sa ne mai afunde in alte datorii pt asi umple ei buzunarele lui si celor care il ling pa unde ii ies gazele, baimarenilor si rominilor faceti cum vreti, eu vam spus ce simt si cred... mai mult decit corect ar fi obligatoriu un referedum cu prezenta la vot de 50+1 din totalul baimarenilor cu drept de vot, sa decida cei ce vor plati daca vreau sau nu imprumutul de 23milioane de euro, in conditiile prezentate de pacalicii de la primarie, sa se stie clar cit este dobinda, chiar daca e variabila si cu ce se garanteaza etc... Scuzatim-a daca m-am intins prea mult...oricum o sa mai comentez si pe viitor...

82

Publicat la: 6 februarie 2013 ora: 08:14:15 de catre: the baimarean
nu zau. d-ta asa faci acasa ?te-ai apucat sa-ti schimbi mobila in sufragerie si le faci in vecini o casa la o familie de romi? Daca e asa, poti sa ne spui si noua de unde ai resurse de-ti permiti stilul asta de viatza? cu ce o sa ne dezvoltam noi baimarenii daca il sponsorizam pe unu’ ce face pe grandomanu’ si se declara “parintele spiritual al romilor ” sau se crede de-o seama cu The Kenedys pe banii prostimii. Asa o sa ajungem, ca si Valea Jiului, daca il mai tzinem mult timp in carca pe baiatul asta care se joaca de-a primarul intr -un film low-budget la care baimarenii se uita cu stupoare de parca nu ar plati fiecare secunda de prost gust.

83

Publicat la: 6 februarie 2013 ora: 08:20:45 de catre: the baimarean
parca primarul zicea ca parcurile industriale nu sunt fezabile. cum de sunt fezabile acum? cu ce te incalzeste pe tine ca tu si copii tai vor plati taxe marite la greu sa cumparam sediul Remin sau sa facem apartamente ptr romi? tu chiar nu ai ce face cu banii? nu ai copii de tzinut la scoala, proiecte personale de finantzat. tzii cu orice pret sa finantzezi idiotzeniile lui kake?

84

Publicat la: 6 februarie 2013 ora: 08:26:57 de catre: the baimarean
baimarenii vor plati aceste credite. din veniturile lor si a copiilor lor. un exemplu edificator a modului iresponsabil in care se gestioneaza creditele sub administratia chereches este manevra cu drumul de centura. s-a accesat initial un credit ptr soseaua de centura ce a fost folosit ptr cheltuieli operationale. indirect s-au acoperit cheltuielile ptr bairamurile organizate de chereches - peste 2 milioane euro pana acum (sursa:emm, declaratie d-l Dumitru Matei).ce este ingrijorator, chiar tragic, este ca un oras sarac ca baia mare va sponsoriza proiecte megalomanice cum ar fi: cartiere sociale ptr concitadinii nostri romi (aprox 5 milioane euro), achizitie sediu remin, parcuri in care s-au bagat deja milioane atata ca nu sunt sub egida chereches.21% grad de indatorare e enorm intr un oras care sta cu mana intinsa dupa fonduri si care face doar 100000 euro din taxare venituri agenti economici.restul e taxare pe prostime. il invit pe oricare baimarean sa reflecteze cum ar fi sa se indatoreze cu 21% din venituri, pe vremurile astea, sa-si schimbe mobila sau sa se mute intr un apartament mai mare fiindca asta se face de fapt prin accesarea acestui credit.alt aspect interesant este ca primarul orasului nu precizeaza cum se vor plati aceste credite. din ce bani?cresc nu cresc taxele in urmatorii ani?evident ca vor creste fiindca smecheria altora, domnia, fudulia si iresponsabilitatea costa. ne costa.

85

Publicat la: 6 februarie 2013 ora: 12:09:03 de catre: pandora
Daca te vedeam asa de indarjit, in toti anii astia, in fata parlamentului sau a guvernului sa nu imprumute Romania bani, te-as intelege , zau . Pai noi am luat miliarde imprumut pentru niste banci straine, de la care culmea, ne-am imprumutat si am pierdut alti bani doar tinand cursul la un anumit nivel. De ce nu te plangi ca luam vreo 4 miliarde de euro/ an, bani imprumut pentru niste pensii si cine stie cat pentru salarii ? Eu de ce nu as fi suparat ca cineva ma indatoreaza pentru pensia nu stiu cui ? Te-ai gasit tu acum sa protejezi baimareanul. Baimareanul e dator vandut national si nu a beneficiat de mai nimic . . Mai baiatule, suntem zero, oras fantoma, fara investitii, cu salarii de 600-700 lei /luna si ce e mai rau ,fara nici o perspectiva . Uita-te la spatiile goale in tot orasul, numara societatile care mai exista si o sa ramai foarte dezamagit.Crezi ca stand in starea asta mai avem vreo sansa sa revenim ? La cate o amarata de fabrica sunt cate 600 de CV-uri, pentru un salariu minim pe economie, despre ce rau mai vorbesti ? Sau vrei sa ajungi primar si te gandesti ca daca primarul se indatoreaza prea mult nu mai ramane cascaval ? Si tu nu confunda o persoana fizica cu o persoana juridica. Ai auzit stat executat ? Americanii in plina recesiune faceau baraje, sa aiba oamenii de lucru. Pe gandirea ta, nu ar fi trebuit in criza sa se faca ceva. Nu ti-ar parea rau ca intr-o zi sa se spuna: ,canci national la imprumuturi' si tu sa nu fi luat nimic, pe ideea sa nu indatorezi cetateanul ? Vreau sa spun ca in capitala pentru 2,7 km de strada se toaca 77 mil lei iar in cate un catun se cumpara clopot cu 300 000 de euro. Care e gradul de indatorare a unei comune care din taxe si impozite nu-si acopera nici salariile si cumpara clopot cu 300000 de euro ? Si o parte din bani se intorc de la ministere , doar nu ai crezut ca tu personal vei plati factura de la sincai ? In blocurile renovate primaria va lua chirie. Cat crezi ca ne costa acum un astfel de bloc ? Crezi ca azi baimareanul nu plateste ? E iarna . Numara in cate zone activeaza primaria : centru, victoriei, crisan, centru vechi -monetariei, centrale termice, progresului-arhiva, gara -arhiva ,etc si gandeste-te cat costa doar intretinerea de spatii diferite , caldura , niste taxe si impozite pierdute ( daca se dau in chirie la terti ), personalul imprastiat , etc . Si acum sa te gandesti ca poate Reminul datoreaza ceva bani din taxe si impozite municipalitatii (ma gandesc eu), nu ti-ar parea rau sa nu incerci o stingere a datoriilor ? Eu asa as face. Mai e varianta sa nu iei nimic. Vezi, ne dam cu parerea dar nici tu si nici eu nu avem toate datele problemelor .Si apropo de idiotenii, poti sa spui ce e idiotenie si ce nu este ? Unul sarac va spune ca doar un idiot poate sa dea pe o masina 30000 de euro . Altul care isi face vacantele la Lapusel sau pe malul lacului Firiza va considera ca doar un idiot poate sa mearga la mare in vreo insula exotica si sa sparga cat salariul lui pe intreg anul . Daca mai punem ca merge unul in vreo vacanta exotica cu bani dintr-un salar sau vreo pensie din imprumutul tarii, incepi sa te gandesti ca se datoreaza si idiotenii tale, fara voia ta . Cel cu salar sau pensie ( din imprumut national ) crezi ca se gandeste ca statul pierde TVA de 24 % si impozit de 16 % prin plecarea lui afara ? Despre ce vorbim ?

86

Publicat la: 6 februarie 2013 ora: 15:21:15 de catre: nu-l stiu
citez pandora: " Publicat la: 6 februarie 2013 ora: 12:09:03 de catre: pandora Daca te vedeam asa de indarjit, in toti anii astia, in fata parlamentului sau a guvernului sa nu imprumute Romania bani, te-as intelege , zau . Pai noi am luat miliarde imprumut pentru niste banci straine, de la care culmea, ne-am imprumutat si am pierdut alti bani doar tinand cursul la un anumit nivel. De ce nu te plangi ca luam vreo 4 miliarde de euro/ an, bani imprumut pentru niste pensii si cine stie cat pentru salarii ? Eu de ce nu as fi suparat ca cineva ma indatoreaza pentru pensia nu stiu cui ? Te-ai gasit tu acum sa protejezi baimareanul. Baimareanul e dator vandut national si nu a beneficiat de mai nimic . . Mai baiatule, suntem zero, oras fantoma, fara investitii, cu salarii de 600-700 lei /luna si ce e mai rau ,fara nici o perspectiva . Uita-te la spatiile goale in tot orasul, numara societatile care mai exista si o sa ramai foarte dezamagit.Crezi ca stand in starea asta mai avem vreo sansa sa revenim ? La cate o amarata de fabrica sunt cate 600 de CV-uri, pentru un salariu minim pe economie, despre ce rau mai vorbesti ? Sau vrei sa ajungi primar si te gandesti ca daca primarul se indatoreaza prea mult nu mai ramane cascaval ? Si tu nu confunda o persoana fizica cu o persoana juridica. Ai auzit stat executat ? Americanii in plina recesiune faceau baraje, sa aiba oamenii de lucru. Pe gandirea ta, nu ar fi trebuit in criza sa se faca ceva." pandora as putea sati spun foarte multe, e clar ca tu esti unul care umbla tot timpul dupa cascaval, nuti pasa de alt lucru si de nimeni, e drept nici eu nu am auzit de nicio o tara executata, dar declarata in pragul falimentului da ca am auzit, stii care sint consecintele pt. cetatenii respectivi, pun pariu ca nici nu te intereseaza, dar de razboaie ai auzit, sigur ca da, si oricare tara care nu-si plateste datoriile risca sa fie agresata fizic din cauza incapacitati de plata a datoriilor, dar presupun ca nici asta nu te intereseaza, tu vrei doar portia ta de cascaval, vorbesti de America prea usor, mi se pare ca habar nu ai ca se afla en un colaps economic sustinut artificial, informeazate, Rezeva Federala a Americi este in miinile private a unor banci, f. mullti americani traiesc cu mai putin de 200$ pe luna si numarul lor creste desproportionat in fiecare zi, se elimina la clase media si o sa ramina doar doua, bogati si saraci si multe altele care nu le voi comenta de moment, se vede clar ca tu esti unul din cei interesati pt. a pune mina pe bani, dupa cum te exprimi, "salarii si pensii( din imprumut national) tu sigur ai vreo firma, prieteni si relatii pe unde ai corupt si pupat in fu.d, si de aceea te rog nu mai desinforma lumea cu cometariile tale, vrei mila, dute si cerseste,in tara aia va-ti invatat numai sa furati si sa nu faci nici un lucru de treaba, dar ce sa va pese voua de lucruri bine facute cita vreme e mult mai simplu sa inselati si sa furati, faptele vorbesc de la sine: Rominia are datorii de peste 50 de miliarde de euro, in 23 de ani a ajuns lla o datorie de 46% din PIB, si avem vreo 90km de autostrada plina de gropi, fara investitori, infrastructura distrusa, agricultura distrusa, ce sa mai enumar, dezastru, si aici in tara in care am ajuns in 2000 cu 25 de ani de buni gospodari si o datorie din PIB actuala de 36% era o frumusete de tara, acum evident este mult mai frumoasa ca acum 12 ani si am vazut shimbarile cu ochii mei, acum e greu si aici dar ne bucuram de realizarile din trecut, taxele si impozitele nu ajung la numar nici 20% din cite le platesc rominii la ora actuala,poate ca pina la urma am sa vind tot ce am in Rominia, si am sa ma stabilesc definitiv aici, la ce sa-mi duc eu doi copii intr-o tara corupta cu o societate ce pare ca e in moarte clinica si incapabila sa mai resusciteze... nu sinteti de vina voi ce furati si umblati tot timpul dupa cascaval,ar fi pacat sa va comportati altfel cind sinteti inconjurati de atitia prosti indiferenti care stiu numai sa cirteasca pe la colturi si au uitat pt. ce se foloseste o bita, in schimb se uita mai tot timpul la cer asteptind sa se faca vreo minune.... pandora tu stii sigur ca cascavalul nu cade din cer, de aceea tu nu apartii clasei sociale ce se uita des la cer, deci de tine mie sila... de unii mie sila, de altii mie mila !!!!!

87

Publicat la: 6 februarie 2013 ora: 15:21:35 de catre: Ghici
"In blocurile renovate primaria va lua chirie." Ma ingrozesti! Vrei sa spui ca daca imi renoveaza blocul (anvelopare cladiri P-ta Revolutiei) voi fi chiriasa la primarie?

88

Publicat la: 6 februarie 2013 ora: 17:07:36 de catre: Cetateanul
Care sunt domeniile care merg foarte bine si pe criza si DE CE statul nu investeste in acele domenii masiv ? Pai eu ca privat daca iau imprumut iau ca sa produc bani, nu pentru ca vreau sa-mi cumpar mobila noua, sistem audio high-end si alte cele ... Ne miram ca e "criza", criza e de fapt provocata de faptul ca ies foarte multi bani din tara pe benzina, gaze, alimente. Daca statul care misiunea de baza de a sprijini economia tarii nu isi face datoria si lasa domeniile cheie la cheremul "pietei libere" ne miram ca suntem din ce in ce mai saraci ? Nu v-ati intrebat de ce statul nu investeste in hidrocentrale noi, productia de masini electrice, sprijinirea reala a producatorilor agricoli, medicamente generice accesibile oricarui bolnav ? Ginditi-va doar citi bani s-ar economisi anual daca toti consumatorii casnici macar s-ar incalzi electric cu energie foarte ieftina produsa de hidrocentrale/ parcuri de turbine eoliene . Nu mai vorbim de faptul ca anual sute de milioane de euro nu ar mai iesi din tara !!! Oameni buni, treziti-va !!! Statul ne lasa prada companiilor multinationale, el isi ia partea din taxe si impozite si restul Dumnezeu cu mila ! E complice la toata treaba asta .

89

Publicat la: 7 februarie 2013 ora: 11:10:54 de catre: pandora
Era vorba de cele doua blocuri facute praf. Daca ai locui in vecinatatea acestora sigur ai vorbii altfel. In legatura cu America, vorbesti prostii, de asta nu ne dau vize si acces ca traiesc ca niste boschetari ? Au si ei boschetarii lor, dar tu nu-i vezi probabil pe ai nostrii, sau boschetarii nostrii sunt mai tari decat ai lor ? Inainte sa vorbesti de mizeria lor, fa o plimbare in cartierele sarace de la noi (Pirita, Craica, Melodiei 4, Horea 46 b, Ferneziu si poate te trezesti la realitate, dar repet, nu de la distanta, iti dai fundul jos din masina, intri in cartier sau in bloc si iti ceri voie la o mica vizita. Dupa aia ai tot dreptul sa ma combati si sa avem o polemica pe tema). Iar orasul nu a inventat saracia acum, inainte de anii 70 punga de saracie a orasului era de la Unic spre EM Sasar si de la RFN spre Universitate ( celebrele 10 case ) iar in locul Spitalului Judetean erau cotetele de porci ale cartierului, cu sobolani cu tot. Iar in legatura cu cascavalul iar vorbesti prostii, lucrez la privat, intr-un loc in care se munceste pe niste salarii de mizerie si unde stau la poarta alti amarati pentru un loc de munca. Stii somajul cica e de 5 %, din statistici, iar la poarta vin sute de persoane, pentru un salariu minim.

90

Publicat la: 7 februarie 2013 ora: 15:06:25 de catre: senatorul gogoman
Bine ca va gasiti sa-l atacati pe kake in cor cu limbistii din presa, care dau in schimb ode trantotilor nostrii din parlament. Vorba celor de la gazeta, dupa ce au promis tampenii pentru prosti in campanie , pot sa stea linistiti si sigur ca pe ei o sa-i apreciati.

91

Publicat la: 8 februarie 2013 ora: 11:29:15 de catre: the baimarean
pandora, sunt primarii in MM care nu mai au din ce plati lumina fiindca primari corupti au risipit resursele.sunt primarii care sunt obligate sa mareasca taxele din cauza arieratelor cu statul. deci statul nu ne mai salveaza sau nu ne mai iarta daca ne risipim resursele-intelege te rog d-le/d-na nimic nu mai e pe gratis, nu se mai redistribuie in oala comuna ca in comunism. in conditiile in care orasul e mort din pdv economic singura noastra sansa sa platim datoria lui kake, fara sa clacam sau sa ne cocosam cu taxe, e sa investim banii contractati intr un mod in care sa produca crestere economica pe termen lung fiindca plata creditului se va face pe urmatorii 20 de ani..spune mi te rog ce crestere economica pe termen lung va genera constructia blocurilor ptr romi, cumparare sediu Remin, reabilitari parcuri in care s-au bagat deja milioane sau parcul industrial fara infrastructura dezvoltata - chiar kake declara ca parcurile industriale nu sunt fezabile atunci cand ne vrajea cu modelul "constructie hala pentru locuri de munca". dadea chiar exemple din tzara despre parcuri industriale cu grad f redus de ocupare (declaratiie lui au fost publice, consemnate online sau in presa scrisa). daca tot vorbesti de americani, ai auzit de "fiscal cliff"?americanii sunt intr o criza fiindca sunt pusi in situatia de a reduce cheltuielile si a creste taxele pentru a reduce deficitul. si ei sunt fortzati sa reduca cheltuielile, la fel ca restul lumii. numai noi ne permitem bairamuri, filantropii si grandomanii. chiar ne permitem, sau ne lasam apatici si neputinciosi pe mana unei mintzi bolnave, caz in care e vina noastra nu a lui.ce zici?

92

Publicat la: 8 februarie 2013 ora: 14:32:09 de catre: filantropul si grandomanul in bairam
ce sula masii , doar o viata avem . Bairam , ca daca vine vreun asteroid si ne face praf ,cu ce e mai presus Clujul ca are 5 tetarom-uri ? Noi avem multe rom-uri , iar romul subtire cu cheltuiala se tine , nu ai stiut ?

93

Publicat la: 9 februarie 2013 ora: 07:45:53 de catre: lumealuibanciu
Stai linistit, uite o compensare cu imprumutul mult hulit de catre tine. Maramuresul nu primeste niciun sfant datorita ilustrilor parlamentari care au stat ca ,vaca' la votarea bugetului . E de apreciat pozitia d-lui Tataru care a sustinut amendamentele pentru Maramures. In schimb slugile au tacut malc. Trebuie sa vedem si partea buna, uite nu o sa ne mai simtim vinovati pentru cresterea datoriei externe. Sper ca te incanta ideea ! Tot linistit vei putea sta si datorita altor pampalai care sunt sigur ca nu vor rezolva banii pentru extinderea aeroportului, ceea ce ne va costa prin lipsa investitiilor in zona . Prin comparatie, Satu Mare prinde inceperea investitiei in drumul rapid si soseaua de centura. Satu Mare se dezvolta, astfel incat doar intr-un spa se investesc vreo 10 mil de euro. Salajul ne-a intrecut demult, iar recent o firma straina a cumparat peste 20 ha de teren si investeste peste 20 mil de euro, in apropiere de Zalau. Conducatorii mediocri ne-au dus la rezultate mediocre.

94

Publicat la: 10 februarie 2013 ora: 13:54:16 de catre: the baimarean
asa prezinti lucrurile de parca un purcoi de bani, la discretie , pe mana lui kake ar rezulta in beneficii sa ni se merite ptr noi.te rog fii specific, da-mi exemplu de investitii facute pana acum de acest individ care sa fie altceva decat 1 leu ptr noi 2 ptr el. Tataru poate sa sustina ce vrea cine ia serios un pastos ca el -un personaj prolix si grotesc. Nu inteleg de ce pui in contrast nerealizarile politicienilor locali cu creditul pe care kake spera sa-l acceseze.vorbim de kake ce a tocat milioane pe credit pana acum fara sa se vada nimic.

95

Publicat la: 11 februarie 2013 ora: 16:30:53 de catre: chibit
O parte din baimareni sunt alaturi de el , are omul circumstante atenuante, desigur pana la proba contrara , dar lasati-l sa vedem ce poate si pe urma comentarii . Am ajuns ca oltenii , cand unul vrea sa ne ridice toti il tragem inapoi. Timpul ne va spune daca am gresit sau nu , dar nici nu mi-ar convenii sa-l stiu un pampalau ca majoritatea celor care ne reprezinta .

96

Publicat la: 12 februarie 2013 ora: 01:44:36 de catre: the baimarean
timpul si-a spus cuvantul. sunt 20 de luni de iresponsabilitate si nesimtzire. cate probe contrare mai vrei sa numeri, ce mai vrei sa vezi pana sa realizezi ca esti luat de prost.

97

Publicat la: 14 februarie 2013 ora: 11:23:05 de catre: 37
Maramuresul e pe locul 37 din 41 in ceea ce priveste veniturile cetatenilor, ceea ce inseamna ca si nivelul de trai e tot pe acolo. Salajul e cu mult inaintea tuturor ( locul 22 ) iar Satu Mare ( locul 31 ) e cu 3 pozitii inaintea Bistritei Nasaud. Asta spune mult despre ceea ce suntem la nivel national iar daca nici acum nu ne trezim, riscam sa ajungem cei mai amarati din tara cea mai amarata din cadrul UE.

98

Publicat la: 14 februarie 2013 ora: 11:49:01 de catre: je
Da prietene ai dreptate pina la un punct. Chestia e ca neinvestind in ceva care sa produca , va da chix , va pleca si noi va trebui sa platim pt. prostiile lui. Asa poti sa-mi dai si mie niste bani si daca nu-mi iese tu ramai si platesti prostiile mele.

99

Publicat la: 20 iulie 2013 ora: 19:39:45 de catre: dl George
Ești în nevoie de un private sau de afaceri împrumuturi la 2% rata pentru diverse scopuri? Dacă da, Contactati-ne prin: andresloanfirm07@sify.com nume: Suma necesara: durata: țară Nu celulă: sex: dl George

Adauga comentariul tau referitor la aceasta stire
Numele:
Subiect:
Comentariu:
DACA MESAJUL DVS. NU APARE IMEDIAT INSEAMNA CA E IN CURS DE VALIDARE.
Va rugam sa formulati comentarii civilizate, fara calomnii, injurii sau trivialitati. Nu instigati la ura, violenta sau acte de discriminare. Argumentati-va opiniile.
Respectarea regulilor va ofera garantia publicarii comentariului.
Va multumim
Atentie: Intreaga responsabilitate asupra mesajului trimis apartine in exclusivitate autorului.Sondaj de opinie[ toate anunturile imobiliare ] [ publica anunt gratuit ]

[ toate anunturile auto ] [ publica anunt gratuit ]

[ toate anunturile ] [ publica anunt gratuit ]

Oferta speciala
Locuri de munca MARAMURES
Impecadium Group - Constructii industriale si civile angajeaza: lacatus structuri metalice, fierar betonist, dulgher, finisor. Conditii avantajoase, ...
[ citeste tot anuntul ]
Ultimele Locuri de munca
Sofer TIR
Postat in categoria Transporturi
Restaurant manager
Postat in categoria Alte joburi
[ toate locurile de munca ] [ publica oferta ]