Portal eMaramures.ro - PAGINA START
Cauta in:


30.04.2015 13:08:30
Euro - 4,4198 lei

Dolar SUA - 3,9528 lei 

Lira - 6,1047 lei

Aur (gr.) - 152,8980 lei


Foto soare si noriVezi VIDEO
 1 mai

Max:      8/ 19  grade Celsius
Min:        6/ 12 grade Celsius
 

Vreme schimbatoare, dar cu temperaturi destul de ridicate este asteptata maine in intreg judetul. Prognozele arata ca in majoritatea regiunilor cerul va fi partial senin, dar sunt asteptate ploi, insotite de tunete si fulgere. Maximele termice vor fi similare cu cele din intervalul precedent, astfel ca se vor inregistra 19 grade Celsius in Baia Mare si Seini, 18 grade vom avea la Sighetu Marmatiei, 17 grade vor indica tremometrele in Targu Lapus, in timp ce la Cavnic si Borsa se vor inregistra cel mult 13 grade Celsius.

Baia Mare: Vreme schimbatoare este asteptata in urmatoarele doua zile in Baia Mare. Prognozele arata ca sambata cerul va fi predominant noros si sunt asteptate ploi in averse, in timp ce duminica soarele isi va face aparitia, iar sansele de precipitatii vor fi extrem de reduse. Maximele termice vor fi cuprinse intre 16 si 19 grade Celsius, in timp ce minimele vor fi de 8-10 grade.

Sighetu Marmatiei: Si la Sighetu Marmatiei vremea va fi capricioasa in urmatoarele doua zile. Meteorologii spun ca sambata va ploua in averse, in timp ce duminica norii vor disparea, iar soarele isi va face tot mai des aparitia. Temperaturile maxime vor fi de 19 grade Celsius, in timp ce noaptea minimele nu vor depasi valoarea de 9 grade.

Borsa
:
Vreme inchisa si ploi in averse sunt asteptate in urmatoarele doua zile si la Borsa. Meteorologii spun ca atat sambata, cat si duminica, cerul va fi mai mult noros si vom avea parte de precipitatii. Maximele termice vor fi cuprinse intre 10 si 14 grade Celsius, in timp ce noaptea va fi mai rece, cu minime de 4 grade.

Cavnic
: Vreme schimbatoare si precipitatii vom avea si la Cavnic in urmatoarele doua zile. Potrivit prognozelor ploile sunt asteptate cu precadere in timpul zilei de sambata, in timp ce duminica, cerul va ramane partial acoperit dar sansele de precipitatii scad tot mai mult. Meteorologii spun ca temperaturile vor fi similare cu cele din intervalul precedent, astfel ca se vor inregistra maxime de 14 grade Celsius si minime nocturne intre 5 si 7 grade.

Targu LapusIn In urmatoarele doua zile si in Targu Lapus va fi vreme capricioasa. Meteorologii spun ca sambata cerul va fi acoperit si va ploua in averse, in timp ce duminica ploile vor disparea, dar vremea va ramane inchisa. Maximele termice vor oscila intre 14 si 17 grade Celsius, in timp ce minimele nocturne vor fi de 7-9 grade.

Seini: Vreme schimbatoare cu ploi se anunta in urmatoarele doua zile si la Seini. Meterologii spun ca maximele termice vor fi similare cu cele din intervalul precedent, astfel ca se vor inregistra circa 19 grade Celsius, pe timpul zilei, in timp ce minimele nocturne vor oscila in jurul a 8-10 grade.
Comunitate
NOUTATI – LEGISLATIE – S-a redus perioada pentru depunerea dosarelor de pensionare (VIDEO)
16:12:33 19 aprilie 2010  | autor:  Angela Sabau

Vezi VIDEO
Varstnicii din Maramures trebuie sa stie ca incepand din aceasta luna au aparut noutati in ceea ce priveste termenul de depunere a dosarului de pensionare. Daca pana acum aveau la dispozitie trei luni dupa varsta de pensionare ca sa faca acest lucru, acum pot sa depuna actele in termen de 30 de zile calendaristice, si asta inainte de implinirea varstei de pensionare.


Noutati la depunerea cererii de pensionare. Daca pana acum dosarul se putea depune in termen de 90 de zile de la data indeplinirii conditiilor de pensionare, de la 1 aprilie, varstnicii trebuie sa se grabeasca sa-si completeze actele.

„Acum, cererea se depune cu 30 de zile inainte de momentul indeplinirii conditiilor de pensionare. Daca cererea se depune dupa acest moment, atunci drepturile de pensie se cuvin si se datoreaza numai de la data depunerii cererii. Daca se depune in acest termen de 30 de zile inainte de data prevazuta, atunci drepturile de pensie se platesc de la data indeplinirii conditiilor de pensionare”, a precizat Gavril Cherhat, directorul adjunct al Casei Judetene de Pensii Maramures. 

O alta noutate este legata de continuarea activitatii in campul muncii chiar si dupa pensionare. „Cei care au indeplinit deja conditiile de pensionare (au ajuns la varsta pensionarii, n.r.) pot sa-si continue activitatea numai cu acordul angajatorului”, a mai precizat Gavril Cherhat.

Cu alte cuvinte, daca o persoana indeplineste conditiile de pensionare si nu si-a depus dosarul cu 30 de zile calendaristice inainte de data indeplinirii acestor conditii, ea va putea munci doar cu acordul angajatorului. Daca acesta din urma vrea sa renunte la serviciile sale, cel in cauza poate sa-si depuna cererea de pensionare. Diferenta este ca in aceasta situatie el va primi drepturile banesti doar de la data in care a depus cererea si nu de la data la care a implinit varsta pensionarii, asa cum era pana acum.

Pensionarii trebuie de asemenea sa aiba grija ca in dosarul de pensionare sa fie inclus un document din care sa rezulte adresa angajatorului, act care pana acum nu era necesar. Asta pentru ca, spune Gavril Cherhat, angajatorul va fi anuntat in legatura cu decizia de pensionare a angajatului.

Alte acte pe care solicitantul trebuie sa le aiba in dosarul de pensionare sunt carnetul de munca in copie si original, adeverinta de absolvire a unei forme de invatamant superior la zi (acolo unde este cazul, deoarece aceasta este o perioada care se cumuleaza la vechime in munca), livret militar (pentru cei care au stagiul militar satisfacut), precum si toate documentele in original din care sa rezulte sporuri de orice fel (vechime, conditii speciale ori deosebite de munca etc).

 
Versiunea pentru tiparire
Trimite stirea pe email
Trimite stirea pe Yahoo! Messenger
Adauga comentariu


Nu exista comentarii la aceasta stire

Adauga comentariul tau referitor la aceasta stire
Numele:
Subiect:
Comentariu:
DACA MESAJUL DVS. NU APARE IMEDIAT INSEAMNA CA E IN CURS DE VALIDARE.
Va rugam sa formulati comentarii civilizate, fara calomnii, injurii sau trivialitati. Nu instigati la ura, violenta sau acte de discriminare. Argumentati-va opiniile.
Respectarea regulilor va ofera garantia publicarii comentariului.
Va multumim
Atentie: Intreaga responsabilitate asupra mesajului trimis apartine in exclusivitate autorului.Sondaj de opinieOferta speciala
Anunturi imobiliare MARAMURES
De vanzare case 120 mp+4 arii de teren in Tautii Magheraus. Pret 49500 euro, semifinisat. Relatii: 0748.974.926...
[ citeste tot anuntul ]
Anunturi imobiliare MARAMURES
Vand spatiu comercial (8 garsoniere – aproximativ 200 de metri patrati surafata), parter, strada Electrolizei, nr. 10. Utilitati – curent trifazic, ac...
[ citeste tot anuntul ]
Inchiriez in Tautii de Sus apartament rezidential ( vis a vis de scoala ) spatios , 5 camere, bucatarie ,baie , hol ( 240 de m2).Ideal pentru sediu f...
[ citeste tot anuntul ]
Ultimele anunturi imobiliare gratuite
[ toate anunturile imobiliare ] [ publica anunt gratuit ]

[ toate anunturile auto ] [ publica anunt gratuit ]

Oferta speciala
Anunturi diverse MARAMURES
Vand andezit pentru pavaj din cariera Blidari. Grosimea variaza intre 2 si 7cm. Greutate totala cca. 7,5to. Pretul este pt 1to de material. Prefer sa ...
[ Citeste tot anuntul ]
Anunturi diverse MARAMURES
Vând parchet masiv din lemn de paltin, cca. 33mp, grosime 20mm + cca. 1-2mp șipci de rezerva. Diverse dimensiuni între 400-1000mm lungime. Nou, nemont...
[ Citeste tot anuntul ]
Ultimele anunturi diverse gratuite
[ toate anunturile ] [ publica anunt gratuit ]

Oferta speciala
Locuri de munca MARAMURES
LOCURI DE MUNCĂ ÎN BAIA MARE TRW AUTOMOTIVE, Lider mondial în producerea sistemelor de siguranţă pentru automobile angajează în Baia Mare: -OPER...
[ citeste tot anuntul ]
Locuri de munca MARAMURES
Trustul de presa Emaramures Media recruteaza personal in vederea ocuparii postului de director vanzari marketing/publicitate. Principalele respon...
[ citeste tot anuntul ]
Locuri de munca MARAMURES
Vino in echipa PRESSCO! Cafeaua este o parte importanta din viata noastra, majoritatea o bem in fiecare zi. La PRESSCO vrem sa preparam cea mai bun...
[ citeste tot anuntul ]
Ultimele Locuri de munca
mecanic
Postat in categoria Mecanica-Service auto
[ toate locurile de munca ] [ publica oferta ]