Sport

STIRE IN CURS DE ACTUALIZARE – Perchezitii DNA in Baia Mare, intr-un dosar care vizeaza clubul de handbal HCM Baia Mare

In cursul diminetii de joi, 1 octombrie 2015, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj – Biroul Teritorial Baia Mare au demarat cercetari intr-un dosar care vizeaza activitatea clubului de handbal HCM Baia Mare. Inca de la orele diminetii au fost efectuate 12 perchezitii, majoritatea domiciliare, pe raza municipiului Baia Mare, dintre care una la sediul primariei. Contactat telefonic, primarul municipiului Baia Mare a facut o scurta declaratie pe aceasta tema.

“Am facut mereu acte de sustinere a sportului. Am considerat ca in Romania e nevoie sa avem si sport, si cultura, si sanatate. Intotdeauna exista acte normative neclare, care sunt la mana unui anchetator si care te pun intr-o situatie vulnerabila. Decizia pe care o vom lua este sa nu mai sustinem sportul si sa retragem echipa de handal din Liga Campionilor. S-au ridicat de la sediul primariei documente care tin exclusiv de finantarea acestor entitati sportive. Toate actele pe care le-a depus clubul de handbal la noi. Anchetatorii au vizat doar cluburile de handbal, baieti si fete”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Din comunicatul de presa remis de DNA reiese ca in cauza se efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza savarsirea unor infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie, comise in perioada 2014-2015. In ceea ce priveste perchezitiile, se stiu foarte putine informatii pana la aceasta ora. Se pare ca procurorii au descins in locuintele reprezentantilor conducerii clubului, dar si la sediul unor societati comerciale. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, Serviciului Judetean Anticoruptie Maramures si din partea Inspectoratului Judetean de Jandarmi Maramures.

Stire in curs de actualizare. Vom reveni cat de curand cu mai multe informatii pe aceasta tema.

Sursa: Emm