Comunitate

STATIUNI – Miile de pensionari care au cerut un bilet la tratament mai au la dispozitie cinci serii pentru a putea pleca intr-o statiune

Foto pensionari (c) eMaramures.roInca cinci serii de bilete la tratament se vor mai distribui in acest an pentru pensionarii maramureseni. Pana acum la Casa Judeteana de Pensii Maramures s-au inregistrat peste 8.000 de cereri pentru un sejur intr-o statiune. In ciuda numeroaselor solicitari au existat si bilete ramase nevalorificate care nu au fost solicitate nici macar de judetele limitrofe.

O noua serie de pensionari va pleca intr-o statiune prin Casa Judeteana de Pensii Maramures, la finele acestei luni. Va fi cea de-a 15-a serie organizata in acest an. Listele cu beneficiarii au fost afisate deja la sediul institutiei. Varstnicii doritori sa plece intr-un sejur in statiune trebuie sa se grabeasca sa-si ridice biletul repartizat.

“In cursul anului s-au desfasurat deja 15 serii de bilete de tratament. A 15-a serie incepe la finele lunii septembrie, in 28 septembrie. Pentru aceasta serie avem alocate 399 de bilete. Aceste bilete au fost repartizate. Sunt la liber bilete ramase la Bizusa, Sangeorz Bai si Moneasa. Pentru a 16-a serie avem alocate 262 de bilete. Aceasta serie va incepe in cursul lunii octombrie, in jurul datei de 14 octombrie. Au fost repartizate si biletele pentru aceasta serie”, a declarat directorul executiv al Casei Judetene de Pensii Maramures, Lucica Pop.

De-a lungul seriilor organizate in acest an au existat si bilete ramase nevalorificate, in ciuda numarului ridicat de cereri depuse de pensionarii din judet. Astfel pana acum s-au primit in jur de 8.200 de solicitari din partea varstnicilor dornici sa prinda un sejur la tratament. Oficialii institutiei au precizat ca pana la finele anului nu vor mai exista oferte pentru Sangeorz Bai si Tasnad, din cauza ca nu s-au incheiat contracte pentru aceasta perioada.

“Ne-am confruntat in cursul anului cu bilete ramase in special in statiunea Bizusa si Sangeorz Bai. Sunt cele doua statiuni unde am avut repartizate mai multe bilete decat am avut cereri. In general le-am dat liber, dar au fost luni in care nu le-am putut valorifica suta la suta biletele pentru aceste statiuni. De regula daca judetele limitrofe au cereri mai multe ni le solicita Casa Nationala pentru a le repartiza din nou, dar o parte au ramas nevalorificate”, a adaugat Lucica Pop.

Cele mai solicitate statiuni s-au dovedit cele in care se trateaza afectiunile cardiace si reumatologice, respectiv Covasna, Vatra Dornei, Baile Felix si 1 Mai. Pentru anul 2015 s-a prevazut organizarea a 19 serii la tratament. Ultima serie va fi organizata incepand cu data de 1 decembrie. 

Sursa: C.T.