Comunitate

STATIUNI – Bilete la liber oferite prin Casa Judeteana de Pensii pentru asiguratii maramureseni

Statiunea Ocna Sugatag isi inchide portile pentru pensionarii maramureseni. Pentru ultima parte a anului, prin Casa Judeteana de Pensii nu se mai repartizeaza bilete pentru aceasta statiune, din cauza ca perioada de sejur s-a incheiat mai repede. In schimb, pensionarii, dar si asiguratii maramureseni au sansa sa obtina un bilet in alte statiuni din tara pentru care sunt disponibile oferte.

Una din cele mai cautate statiuni, Ocna Sugatag, nu mai organizeaza sejururi pentru pensionari in aceasta perioada. Alte doua statiuni din tara trebuie evitate din acelasi motiv de pensionarii maramureseni in cazul in care acestia si-au facut planuri de calatorie spre destinatiile respective si au sperat sa obtina un bilet prin Casa Judeteana de Pensii.

“Foarte important de anuntat e ca pentru seriile urmatoare nu se mai vand bilete la Ocna Sugatag, Tasnad si Sangeorz. La Ocna Sugatag de regula sunt cereri foarte multe. Statiunea va inchide sejurul mai repede. Nu a mai contactat pentru aceasta perioada bilete de tratament, deci cei care doreau in urmatoarea perioada Ocna Sugatag vor trebui sa-si revizuiasca cererea si sa opteze pentru alta statiune unde se fac tratamente pentru aceleasi afectiuni”, a explicat directorul executiv al Casei Judetene de Pensii Maramures, Lucica Pop.

In schimb, sunt disponibile bilete la liber in alte trei statiuni din tara care nu au prea mare cautare in randul varstnicilor din judet. Pentru cele trei destinatii pot solicita un bilet si angajatii care sunt asigurati in sistemul public de pensii. Oficialii Casei Judetene de Pensii au mentionat ca asiguratii care au un venit mai mic decat salariul mediu/economie platesc jumatate din valoarea sejurului, in schimb pentru cei care au leafa mai mare decat salariul mediu, e nevoie sa fie achitat pretul integral.

“Inca de la repartizartea din seria aceasta avem disponibile 30 de bilete la Bizusa, 6 la Moneasa si 9 la Geoagiu. Pentru statiunile respective nu au fost cereri pentru aceasta perioada, drept pentru care noi le-am scos la liber si le vom repartiza in functie de solicitarile pe care le vom avea. Pot sa solicite si asiguratii. Procentul la noi este de 80% bilete pentru pensionari, iar 20% pentru asigurati. Toti cei care au un loc de munca si contribuie la sistemul public de pensii au sansa si pot obtine un bilet daca au probleme medicale”, a precizat Lucica Pop.

Pentru cea de-a 17-a serie Maramuresului i-au fost repartizate 244 de bilete. Pana la finele anului vor mai fi organizate inca doua serii, ultima incepnd in 1 decembrie. Pana in acest moment la institutia judeteana au fost inregistrate peste 8.400 de cereri de bilete de tratament si au fost repartizate 4.900 de bilete, ceea ce inseamna ca au fost onorate 60% dintre solicitari.

Sursa: Camelia Tocaci