Afaceri - Economic

Start- Up Nation ! Mii de companii au aplicat în cadrul programului

Aproape 20 de mii de companii au aplicat în cadrul programului Start-Up Nation, foarte multe dintre acestea obţinând punctajul maxim de 100 de puncte. Vârsta medie a celor care au aplicat este de 36 de ani, 55 la sută dintre ei fiind bărbaţi şi 45 la sută femei.

“Peste 19 mii, aproape 20 de mii de companii, au aplicat fiindcă am promis şi am livrat ce am promis. Am promis că va fi uşor de aplicat, am promis că totul se va face transparent, am promis că vom crea o aplicaţie în care veţi putea să încărcaţi planul de afaceri fără să fiţi nevoiţi să plecaţi de la calculator, fără să fiţi nevoiţi să staţi la cozi şi ne-am ţinut de cuvânt. Partea care mă bucură foarte mult este aceea că sunt foarte multe societăţi care au obţinut punctajul maxim de 100 de puncte, foarte multe cu 95 de puncte”, a afirmat Ilan Laufer.

El a precizat că prin aceste proiect a fost creat un interes real pentru antreprenoriat, iar aceste companii vor aduce plus valoare în economie.

Ministrul a mai spus  că vârsta medie a celor care au aplicat este de 36 de ani, iar dintre cei care s-au înscris în program 55 la sută sunt bărbaţi şi 45 la sută femei,

Potrivit datelor Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în topul activităţilor pentru care s-a solicitat finanţare în cadrul programului “Start-Up Nation” se află producţia de mobilier, panificaţie şi mase plastice.

Programul Start-Up Nation are, în acest an, o finanţare de 1,71 miliarde lei, care asigură, în temeiul legii, suportul activităţii a 10.000 de noi firme înfiinţate după 31 ianuarie 2017. O nouă sesiune a programului ar urma să aibă loc anul viitor.
sursa:aici 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *