Cultura

STAREA NATIUNII – Adevaruri din istoria si prezentul Romaniei, dezvaluite in cartea „Apusul Agorei”, semnata de generalul Aurel Rogojan (VIDEO)

 aurel rogojan lansare de carte emm
 aurel rogojan lansare de carte emm

Vezi VIDEO
Cronica si evaluarea unor intamplari politice, dar si o predictie a starii natiunii sunt facute de catre generalul Aurel Rogojan in cel mai recent volum al sau, „Apusul Agorei – Romanii sub al saselea …Escu”. Cartea a fost lansata astazi, 18 iunie, la Teatrul Municipal din Baia Mare in prezenta autoritatilor locale si judetene, dar si a baimarenilor dornici sa afle lucruri nestiute pana acum din istoria Romaniei.

Volumul semnat de generalul Aurel Rogojan, un cunoscut analist contemporan, vrea sa fie un protest impotriva globalizarii, fenomen care, in opinia sa, isi propune sa distruga identitatea nationala a fiecarui stat. Astfel, prin intermediul acestei carti, el aduce o serie de argumente prin care explica modul in care globalizarea poate deveni o amenintare.

„Lupta prin cuvant, lupta pentru promovarea ideilor si constientizarea idealurilor este batalia cea mare pe care trebuie sa o castigam. Impotriva cui? Impotriva politiei politice internationale a gandirii, a acelei politii politice a gandirii exercitata global, in cel mai periculos si devastator razboi dus impotriva constiintei de sine a cetateanului, razboiul informational pentru anularea identitatilor nationale si scoaterea din scena a realitatilor statelor suverane: globalizarea”, a aratat autorul cartii, generalul Aurel Rogojan.

Fostul sef al Securitatii, generalul Iulian Vlad, a fost invitatul de onoare la lansarea cartii. El a tinut sa sublinieze importanta reabilitarii unor adevaruri din istoria Romaniei pentru ca generatiile viitoare sa cunoasca realitatea despre trecutul predecesorilor lor. Totodata, generalul a aratat ca acest volum trage un semnal de alarma cu privire la un nou tip de societate care se doreste infiintata la nivel global.

„Personal, consider ca prin acest nou volum, autorul face dovada unui angajament de inalt civism si impotriva valului puternic al conformismului trage – cu forta viguroasa a verbului – semnalul de alarma, avertizandu-ne asupra declinului democratiei, ale carei resurse par a se fi epuizat in fata provocarilor unui nou tip de societate, cea globala”, a rostit generalul Iulian Vlad.

Prezent la evenimentul de lansare a cartii, primarul municipiului Baia Mare a atras atentia asupra faptului ca e nevoie de o reconsiderare a valorilor nationale, pentru a putea vorbi din nou de patriotism sau iubire de tara.

„Cred ca intr-o perioada in care de multe ori avem valorile rasturnate, intr-o perioada in care suntem tulburati de dezinformari, suntem tulburati de tot felul de elemente care ne arunca de pe drumul normal pe care ar trebui sa mergem, astfel de oameni precum domnii generali, prin exemplul lor personal, pot sa ne prezinte drumul corect spre ceea ce inseamna patriotism, iubire de tara, respect fata de stat si fata de institutiile statului”, a spus primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches.

Tot astazi a fost lansat in Baia Mare si volumul „Fereastra serviciilor secrete – Romania in jocul strategiilor globale” a generalului Aurel Rogojan. La finalul evenimentului, cei doi invitati au oferit autografe baimarenilor prezenti la lansarea volumelor.
Sursa: Adela Georgescu