Actualitate Vremea

Starea drumurilor şi a vremii în Maramureş vineri, 15 februarie

Vremea a fost în 14 februarie apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul a fost temporar noros. Pe arii restrânse s-au semnalat precipitații slabe cantitativ, iar în zona montană înalta sub formă de ninsoare. Cantitatea maximă de precipitații înregistrată a fost de 0,5 l/mp, la Suciu de Jos. Vântul a suflat slab la moderat cu intensificări temporare de până la 43 km/h, în Baia Mare), iar în zona montană înalta de până la 47 km/h, la Vf. Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 1 grad la Ocna Șugatag și 3 grade în Baia Mare, Sighetu Marmației. Izolat la munte s-a semnalat ceață.

Stratul de zăpadă este prezent în zona montană și măsură, aseară, până la 40 cm la Baraj Firiza. La primele ore ale dimineții temperatura aerului era cuprinsă între -1 grad la Târgu Lăpuș și 2 grade la Ocna Șugatag.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este uscat în zona de câmpie, respectiv parțial uscat și umed în zona de deal și de munte. Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km 165 și km 175. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu nouă utilaje și au împrăștiat 32 tone de material antiderapant.

Nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ au fost în scădere. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță. Toate localitățile sunt alimentate cu energie electrică.

Stratul de zăpadă măsoară: 82 cm la Cavnic, 61 cm în Pasul Gutâi, 60 cm la Băiuţ, 58 cm la Firiza, 45 cm la Vf. Iezer, 28 cm la Luhei, 25 cm la Ruscova, 23 cm în Baia Borșa, 21 cm la Coroieni, 16 cm în Poiana Borșa, 9 cm la Târgu Lăpuș.

Valori ale temperaturii aerului la această oră: -1 grad la Târgu Lăpuș, Cavnic, Ocna Șugatag, Vișeu de Sus și Borșa, 0 grade în Baia Mare, Baia Sprie, Sighetu Marmației, 1 grad la Seini și Șomcuța Mare.

Vremea se va încălzi astăzi în județ față de zilele precedente. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 8 grade, iar cele minime între -6 și -2 grade. Noaptea și dimineață izolat, în zonele joase, vor fi condiții de ceață.

Mâine, 16 februarie, prognoza meteorologică prevede că vremea va fi mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 8 grade, iar cele minime între -3 și 0 grade. Noaptea și dimineață izolat, în zonele joase, vor fi condiții de ceață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *