Administratie

SPRIJIN – A inceput distribuirea tichetelor sociale. 7.100 de seniori primesc sprijin din partea Municipiului Baia Mare cu ocazia Zilei Internationale a Varstnicilor, marcata anual la data de 1 octombrie (VIDEO)

Vezi VIDEO
Seniorii baimareni care au venituri sub 700 de lei primesc din partea Municipiului Baia Mare tichete sociale in valoare de 20 de lei. Demersul, initiat de primarul Catalin Chereches, reprezinta un sprijin pentru 7.100 de pensionari. Distribuirea tichetelor a inceput astazi, 7 octombrie, acestea fiind oferite cu ocazia Zilei Internationale a Varstnicilor, marcata anual la data de 1 octombrie. Este al cincilea an in care se deruleaza aceasta actiune la nivelul orasului nostru.

Incepand de astazi, 7 octombrie, tichetele in valoare de 20 de lei urmeaza sa fie distribuite, pentru ca in cateva zile fiecare pensionar al municipiului Baia Mare care are venituri sub 700 de lei sa intre in posesia tichetului.

“Sunt 7.100 de pensionari care vor primi aceste tichete. Sunt bonuri valorice pe care le acordam cu ocazia Zilei Pensionarului dar fac parte din programul de sprijin pe care l-am gandit atat pentru Craciun cat si pentru Sarbatorile de Paste, cat si pentru Ziua Pensionarului sau a persoanelor cu dizabilitati. Asadar, incepand de azi 7.100 de pensionari vor primi aceste tichete in valoare de cate 20 de lei. Eu consider ca in acest fel ne aratam pentru pensionarii, pentru seniorii nostri atasamentul, respectful, pentru ca sunt oamenii care au construit orasul, sunt oamenii care ne-au educat si sunt oamenii care de multe ori aflati in situatie dificila din punct de vedere financiar apreciaza chiar si acest tichet de 20 de lei care este un simplu gest, in aceasta conjunctura a Zilei Pensionarului. Asadar, le multumim inca o data pentru tot ceea ce au facut si fac pentru noi, pentru faptul ca au construit acest oras si pentru faptul ca ne-au educat”, a spus Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Primarul a mai aratat ca, pentru sarbatorile de Craciun, Administratia Publica Locala va gandi un pachet mult mai amplu pentru pensionari si persoanele cu dizabilitati, dar si pentru tineri. Astfel, mai multe categorii vor putea beneficia de facilitati din partea autoritatii locale.

Sursa: Simona Vasiac