Sport

SPORT SI ARMONIE – 19 voluntari din 9 tari au alergat prin Maramuresul istoric pentru promovarea armoniei globale

19 voluntari din noua tari au alergat, timp de doua zile, prin Maramuresul istoric, in cadrul miscarii “Alergare pentru Armonie Mondiala”. La un sfert de secol distanta de cand aceasta stafeta globala a fost lansata, sportivii amatori si profesionisti alearga purtand tortele “World Harmony Run” si facand din sport un ambasador al armoniei globale. Delegatia internationala se va afla in Romania pana in 13 iulie.

Totul a inceput in luna mai a anului 1986, cu o intrebare lansata de liderul spiritual Sri Chinmoy, daca ar putea fi organizata o stafeta globala, in cadrul careia tortele sa reprezinte aspiratia pentru o lume armonioasa. Ideea a fost pusa in practica in 1987, lansata fiind “World Harmony Run”, adica “Alergarea pentru Armonie Mondiala”. In un sfert de secol de existenta, stafeta a ajuns in peste 140 de tari de pe sase continente, voluntarii – impreuna cu oamenii din locurile vizitate – alergand pentru a promova armonia internationala, ducand mai departe ideea fondatorului Sri Chinmoy ca sportul este un instrument foarte puternic de promovare a armoniei globale.

O delegatie “World Harmony Run” , formata din 19 sportivi, a intrat in 28 iunie in Romania, urmand sa ramana in tara noastra pana in 13 iulie, cand delegatia va trece granita in Bulgaria. Timp de doua zile (sambata si duminica), stafeta a avut traseu maramuresean: Sapanta, Sighetu Marmatiei, Rona,Viseu, Borsa fiind cateva dintre escalele unde delegatia internationala (sportivii, amatori sau profesionisti, provin din Austria, Italia, Germania, Croatia, Rusia, Slovacia, Serbia, Ungaria si Romania) a poposit, provocand localnicii – cu mic, cu mare – sa poarte torta “World Harmony Run”.

Foto (c) worldharmonyrun.org.
Sursa: George Dragu