Comunicate de presa

SPONSORIZARI – MOL Romania sustine programele de terapie pentru copii grav bolnavi. A fost lansata a saptea editie a Programului MOL pentru Sanatatea Copiilor

MOL Romania va acorda sponsorizari in valoare de 313.500 lei pentru copiii care sufera de dizabilitati, sunt afectati de boli cronice sau care se afla in curs de recuperare dupa afectiuni grave.
 
Termenul final pentru depunerea dosarelor de sponsorizare este 30 octombrie 2015.
 
Premiul MOL pentru Sanatatea Copiilor a fost acordat Asociatiei de Calarie Terapeutica Hip-Tep din Aiud.
 
In editiile anterioare ale programului, MOL Romania a sustinut 109 de proiecte cu peste 1.760.000 de lei, in folosul a peste 8.000 de copii.

MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au lansat cea de-a saptea editie a Programului MOL pentru Sanatatea Copiilor, care are ca scop finantarea proiectelor de terapie emotionala sau terapie prin arta pentru copiii cu boli grave sau care se afla in proces de recuperare dupa afectiuni severe. Sponsorizarile, in valoare totala de 313.500 de lei vor fi acordate organizatiilor non-profit care desfasoara astfel de proiecte si care indeplinesc criteriile de jurizare.

Evenimentul de lansare a celei de-a saptea editii a Programului MOL pentru Sanatatea Copiilor s-a desfasurat in Amfiteatrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Marie Curie, in prezenta reprezentantilor a 17 organizatii non-profit care au beneficiat de finantare in editia precedenta si care au prezentat proiectele implementate pe parcursul ultimului an.

„Suntem deopotriva bucurosi si emotionati ca reusim de mai bine de sase ani sa fim alaturi de copiii in suferinta prin intermediul Programului MOL pentru Sanatatea Copiilor. Pentru echipa MOL Romania, beneficiarii acestui program reprezinta un model de curaj si putere. Am fost alaturi, la bine si la greu, alaturi de micii luptatori si am considerat orice progres medical ca pe o victorie pe care am impartasit-o.”, a declarat Kinga Daradics, CEO si Country Chairman al MOL Romania.

Premiul MOL pentru Sanatatea Copiilor, decernat anul acesta pentru a doua oara, a revenit Asociatiei de Calarie Terapeutica Hip-Tep din Aiud, pentru cel mai bun proiect realizat in cadrul editiei a 6-a, 2014.

Asociatia Hip-Tep, beneficiaza la editia a saptea a programului de finantarea maxima disponibila pentru un proiect, in valoare de 20.000 de lei, fara sa se inscrie la concursul de proiecte, si desemneaza un membru al juriului.

La randul sau, Asociatia Little People Romania, cea care a fost castigatoarea primului Premiu MOL pentru Sanatatea Copiilor, a folosit banii primiti in beneficiul copiilor bolnavi de cancer, extinzand activitatea Leului Curajos la Targu Mures, in Sectia Clinica de Pediatrie a Spitalului Clinic Judetean Mures.

„Pe parcursul derularii proiectelor editiei a sasea a Prograumului MOL – Pentru sanatatea copiilor s-a intensificat colaborarea cu persoanele implicate in sectorul invatamantului. Astfel, studentii voluntari care se pregatesc pentru a deveni kinetoterapeuti elaboreaza articole de specialitate in domeniul hidroterapiei, iar cadrele universitare se implica in supervizarea activitatii de hipoterapie. De asemenea, asociatiile finantate au raspuns pozitiv solicitarii juriului si au introdus metode si instrumente de masurare si evaluare profesioniste. Astfel se largeste aria comunicarii terapiilor inca denumite alternative”, a afirmat András Imre, Director Executiv al Fundatiei pentru Comunitate.

Prin Programul MOL pentru Sanatatea Copiilor, o organizatie non-guvernamentala poate beneficia de o suma de maxim 20.000 lei sub forma de pre-finantare pentru un proiect ce urmeaza sa fie implementat in perioada decembrie 2015 – august 2016. Termenul-limita de depunere a cererilor de finantare este 30 octombrie 2015, iar fondul total al sponsorizarilor este de 313.500 lei.

De la infiintare si pana in prezent, prin Programul MOL pentru Sanatatea Copiilor s-au acordat peste 1.760.000 de lei ONG-urilor care au derulat proiecte de terapie prin arta si terapie emotionala, incluzand peste 8.000 de beneficiari in activitatile lor.

Programul MOL – Pentru Sanatatea Copiilor este organizat de Fundatia pentru Comunitate din fondurile puse la dispozitie de MOL Romania. Anuntul programului precum şi formularul de candidatura pot fi descarcate de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro şi www.molromania.ro.

Dintre proiectele realizate in cadrul editiei a şasea – 2014

Prin proiectele finantate s-au implementat terapii eficiente pentru copiii cu nevoi speciale: hipoterapie la Aiud, Timisoara si Carei, meloterapie la Sibiu si Timisoara, terapie combinata la Miercurea-Ciuc si Sfantu Gheorghe, terapie prin arta la Suceava, Bacau, Oradea si Zalau, terapie asistata de animale in Hunedoara si Harghita, tabere speciale pentru copiii cu deficiente de auz si cu boli canceroase, dramaterapie la Bucuresti, iar proiectul Leul Curajos al Asociatiei Little People a fost extins la Targu Mures.

Asociatia Spitalului de Psihiatrie Gh. Preda Sibiu a implementat primul proiect de Spital Cantator din Romania pentru 88 de copii aflati in ingrijiri de sanatate şi tratament de specialitate si a inclus 80 de apartinatori din familiile acestor copii. Deruland tot un proiect de meloterapie, Fundatia de Abilitare Speranta din Timisoara a realizat o premiera, combinand aceasta terapie cu hipoterapia in colaborare cu Asociatia Horsemotion.

Asociatia de calarie terapeutica Hip-Tep din Aiud, Asociatia Horsemotion din Timisoara si Asociatia Equus din Carei au oferit servicii gratuite de hipoterapie pentru 80 de copiii cu diferite dizabilitati si au contribuit la organizarea primei conferinte nationale de hipoterapie.

Proiectul implementat de Asociatia Little People Romania, Aventura Leului Curajos, a fost extins la Sectia Clinica de Pediatrie a Spitalului Clinic Judetean Mures.

Peste 80 de copii hipoacuzici, purtatori de aparate auditive conventionale sau de implant cohlear, au beneficiat de proiectul de terapie prin teatru al Asociatiei Audiosofia din Bucuresti, participand si in doua tabere si prezentand trei spectacole.

Fundatia Hospice Emanuel din Oradea si Asociatia Lumina din Luncani, Bacau, au derulat proiecte pentru 45 de copii diagnosticati cu boli amenintatoare de viata sau boli limitatoare de viata.

Terapiile combinate au servit imbunatatirea situatiei a 90 de copii care frecventeaza centre de reabilitare din zona Ciucului si din Covasna. Asociatia Prosperitas Vitae si Asociatia pentru Protectia Familiei Életfa au urmarit creşterea efectelor benefice ale diferitelor metode de terapie.

Asociatia Kozmutza Flóra din Cluj a implementat proiectul de Hidroterapie pentru 10 copii cu deficiente multiple si cu autism, scolarizati la Scoala Gimnaziala Speciala pentru Deficienti de Auz, incluzand 10 studenti voluntari.

La unicul centru de boli rare din tara, Asociatia Prader Willi din Zalau a organizat sedinte de terapie prin arta pentru 45 de copii. Prin proiectul Asociatiei Licuricii din Suceava, au beneficiat de terapie prin arta 20 de copii cu diabet.

Terapia asistata de animale (caini si ecvide) a fost oferita prin proiectele derulate de Asociatia Elfi din Miercurea-Ciuc si Asociatia Umanitara Ioana din Clopotiva, Hunedoara, beneficiari fiind 54 de copii din centre de plasament si centre de pedagogie curativa.

Sursa: MOL Romania