Politica

SPERANTA – Cezar Preda (PNL): Vor fi si voturi de la PSD la motiunea de cenzura

Deputatul Cezar Preda, copresedinte al PNL Buzau, sustine ca “motiunea de cenzura este un demers obligatoriu pentru opozitie si cu ocazia votului se va vedea cat de mare este interesul national al tuturor partidelor reprezentate in Parlament”. Totodata, el a spus ca, desi social-democratii nu sustin motiunea, crede ca “vor fi si destule voturi de la PSD”.

“Este cea mai simpla motiune de cenzura depusa in ultimii 25 de ani, era obligatoriu sa fie introdusa in momentul in care prim-ministrul a fost trimis in judecata, caci acesta este cel mai important ordonator de credite si nu poate coordona functia pe care o ocupa in conditiile in care este trimis in judecata pentru infractiuni care se pliaza peste atributiunile sale de serviciu”, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, deputatul Cezar Preda.

Acesta sustine ca “pozitia lui Victor Ponta este pur si simplu anacronica si este in total dezacord cu ceea ce inseamna legislatia romaneasca”.

“Victor Ponta nu poate sa fie prim-ministru al unei tari democrate, sa gestioneze fonduri publice, sa gestioneze politica fiscala a Romaniei, sa gestioneze si sa gireze lupta impotriva evaziunii fiscale atat timp cat pentru aceste acuzatii este trimis in judecata. In aceasta tara, oricare din cei 300.000 de functionari publici care indeplinesc atributiunile de serviciu sunt suspendati din functie in momentul in care sunt trimisi in judecata pentru asemenea infractiuni”, a mai spus Cezar Preda.

Sursa: Agerpres