Actualitate

Spectacol pe cer ! O ploaie de meteori luminează cerul în acest weekend

O ploaie de meteori va brazda cerul noptii de sambata spre duminica. Orionidele – cum au fost denumite –  sunt particule provenite de la cometa 1P/Halley, corp ceresc care trece prin apropierea Terrei la fiecare 75 — 76 de ani. Pe măsură ce cometa înghețată se îndreaptă către Soare, lasă în urma sa praf de cometă, cu care Pământul, în timpul deplasării pe orbită în jurul Soarelui, se intersectează în anumite momente ale anului.

Orionidele sunt denumite astfel după direcția din care par să radieze, care este aproape de constelația Orion, vizibilă cel mai bine în luna octombrie. Numărul de meteori vizibili va fi între 80 și 20 pe oră , cu conditia ca cerul sa fie senin . Potrivit estimărilor în 2017 numărul de ”stele căzătoare” va fi mai aproape de minimul fenomenului.

Așa cum se întâmplă de obicei în cazul spectacolelor cerești nocturne, poluarea luminoasă poate stânjeni observarea Orionidelor.

Prin urmare cei care doresc să vadă fenomenul spectaculos trebuie să se deplaseze în afara orașului, într-un loc cu foarte puține lumini.

 

 

 

 

 

sursa:aici

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *