Cultura

Spectacol 3D la Teatrul de Păpuşi Baia Mare

Teatrul Municipal Baia Mare anunţă cu bucurie cea de-a doua premieră a secţiei Păpuşi, din această stagiune. Este vorba despre spectacolul ”Submarinul galben”. Reprezentaţia va avea loc sâmbătă, 13 mai, cu începere de la ora 11.00, la sala Teatrului de Păpuşi, preţul unui bilet fiind de 10 lei.

Spectacolul este produs ca urmare a experienţei echipei formate din regizorul de teatru Radu Dinulescu şi artistul belgian Armand Richelet-Kleinberg, grafist, muzician şi producător de film. Submarinul Galben propune o îmbinare a universului animaţiei păpuşilor şi a teatrului de obiecte, cu imaginile 3D stereoscopice.

Conducerea secţiei Păpuşi a Teatrului Municipal arată că cei doi oameni de cultură reprezintă prima echipă din lume care a realizat un spectacol multimedia 3D stereoscopic cu imagini 3D care se derulează pe un ecran transparent de tip tull, în spatele căruia, într-o lumină specială, evoluează actori care mânuiesc marionete, păpuşi, obiecte.
Din distribuţie fac parte actorii Iulian Bulancea, Carmen Bulancea şi Sonia Codorean.

”Într-un muzeu, printre multe exponate prezentate sub formă de holograme, se află şi epava submarinului galben, jumătate sub forma unui schelet animalic. Un grup de copii vizitează muzeul, iar telefonul unuia dintre ei intră în rezonanţă cu holograma submarinului, care ne conduce într-un univers virtual, construit din imagini în compunere permanentă prin metoda fractalilor. Dar, toate aceste lumi virtuale, nu pot fi niciodată ca acasă. Întoarcerea submarinului la „ţărm” reprezintă intrarea în normalitate şi un prilej de mare bucurie pentru părinţii şi prietenii care-l aşteaptă la ieşirea din muzeu”, a spus Radu Dinulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *