Monden

SPECIE DISPARUTA – O broasca testoasa unicat a murit in Insulele Galapagos

Broasca testoasa cunoscuta sub porecla Singuraticul George (Lonesome George), considerata ultima reprezentanta a subspeciei Chelonoidis nigra abingdoni, localizata pe insula Pinta din Galapagos si considerata cea mai rara creatura vie din lume, a murit la aproape o suta de ani, in arhipelagul din Pacific, administrat de Ecuador, transmite luni agentia de presa AP.

Oamenii de stiinta l-au descoperit pe Singuraticul George in decembrie 1972 in iunsula Pinto din Galapagos, numinid-o in onoarea actorului american George Gobel. Ulterior, broasca, unica reprezentanta a subspeciei amintite, a fost transferata la statia de cercetare Charles Darwin din arhipelag.

In decurs de zeci de ani, oamenii de stiinta au incercat sa obtina pui in urma uniunii dintre Singuraticul George si broaste testoase din alte subspecii din Galapagos, dar fara rezultat.

La momentul decesului, broasca testoasa cantarea 88 de kilograme, iar lungimea sa se apropia de 180 de centimetri. Singuraticul George, dupa cum sustin oamenii de stiinta, nici nu era atat de batran, deoarece reprezentantii acestei subspecii, spun ei, isi pot pastra capacitatea de reproducere pana la varsta de 200 de ani.

Sursa: Agerpres