Comunitate

SPECIAL – Studenții băimăreni au răspuns la întrebarea “Cine sunt eu?”

În cursul zilei de ieri, 12 decembrie, a avut loc un workshop în care studenții au susținut prezentări pe baza temelor și titlurilor alese. Toate proiectele s-au prezentat in Aula Centrului Universitar Nord Baia Mare, de pe str. Victor Babeș.

Studenții înscriși la workshop au fost de la specializări precum Filosofie, Jurnalism, respectiv Comunicare și Relații Publice.

Prezentările s-au făcut în intervalul orar 10:00 – 20:00. În jurul prânzului, timp de 20 de minute, studenții au împărtășit idei în cadrul unei pauze de cafea. De la ora 14:00 până la ora 16:00, participanții au luat prânzul împreună, ocazie în care au mai discutat despre problematica sinelui.

Deși cei doi organizatori au încercat să îi pună în dificultate cu întrebările adresate, studenții au reușit să își prezinte ideile și să își susțină argumentele cu brio.

Prima etapă a fost destinată prezentărilor susținute în diferite moduri. În următoarea etapă a workshopului au început dezbaterile, iar cei prezenți au avut ocazia de pune multe întrebări ca să se lămurească de anumite aspecte.

Cele mai multe prezentări au început de la sintagma “Cine sunt eu?”. Această întrebare poate fi dezbătută foarte ușor, deoarece fiecare trebuie să știe cine este, ce vrea să realizeze și ce face pentru a-și materializa visele.

La final, fiecare a plecat cu zâmbetul pe buze, cu multe informații acumulate și, de ce nu?, cu o anumită experiență.

Ziua s-a încheiat cu dicursurile ținute de conf. Univ. Dr. Daniela Dunca, de Lect. Univ. Dr. Cătălin Bob și de Conf. univ. dr. Claudia Marian. Studenții au ieșit din aulă pe ritmul piesei Tears In Heaven – Eric Clapton.

Organizatori:

  • Conf. univ. dr. Daniela Dunca
  • Lect. univ. dr. Cătălin Bob

Invitați:

  • Conf. univ. dr. Claudia Marian
  • Prof. univ. dr. Petru Dunca

Declarații de la fața locului

Alex C: “Pentru mine, acest workshop a însemnat ceva inedit. De obicei, studenții fug de “vorbitul în public”, ceea ce e total greșit. Suntem la facultate ca să ne afirmăm, nu să stăm în banca noastră și să vedem cum trec zilele, fără ca noi să facem ceva pentru formarea noastră. Încurajez aceste workshop-uri, deoarece învățăm să comunicăm, să ne învingem emoțiile și să ne depășim limitele.”

Daniel S.: “Ce este mai important pentru mine este că am învățat să îmi elimin emoțiile și că am reușit să pun întrebări fără să-mi fie frică de presoanele care ar putea să izbucnească în râs. Am reușit să învăț multe, și asta datorită faptului că am rămas până la sfârșit și am ascultat părerile tuturor.”

Andra V.: “Mi s-a părut super faină chestia cu coffee break-ul, mi s-a părut totul bine pus la punct, o idee bine gândită la care s-a muncit cu greu. Sunt sigură că acest workshop nu o să fie ultimul la care o sa particip și îi încurajez  pe toți studenții să participe la astfel de exepriențe inedite. Profesorii ar trebui să facă multe workshop-uri de genul ăsta.”

Anamaria Ungur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *