Actualitate Administratie

Soluții temporare pentru depozitarea gunoaielor

Săptămâna trecută a avut loc o întâlnire a membrilor Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Menajere Maramureș, în Sala de Ședințe a Consiliului Județean Maramureș. S-a discutat despre situația nefavorabilă legată de gropile de gunoi neconforme din județ, în contextul în care acestea trebuie închise după data de 16 iulie 2017, măsura fiind impusă de Comisia Europeană.

„Până la operaționalizarea, măcar parțială, a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, autoritățile locale au obligația de a găsi soluții pentru gestionarea depozitării deșeurilor menajere din fiecare localitate.”, a declarat președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Au fost identificate două soluții temporare în acest caz. Concret, se ia în calcul construirea unor platforme de depozitare, una la Sighetu Marmației, pentru zona de nord a județului, iar alta la Satu Nou de Jos, pentru zona sudică. La finalul perioadei de depozitare, operatorii acestor platforme trebuie să reloce deșeurile la groapa de gunoi ecologică de la Sîrbi, comuna Fărcașa, ce va fi finalizată între timp.

Gabriel Zetea speră că această perioadă intermediară de depozitare a deșeurilor să fie cât mai scurtă, de maxim un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *