112

Solicitări …fără număr pentru poliţiştii maramureşeni, prin 112

Apelurile maramureşenilor la 112 au curs în primele şase luni din acest an. O arată statisticile întocmite de specialiştii Inspectoratului judeţean de Poliţie Maramureş. Potrivit acestora în perioada amintită poliţiştii maramureşeni au avut 7212 intervenţii la evenimente sesizate prin intermediul Servicului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă.

Un calcul sumar arată în medie aceştia au trebuit să intervină de 40 de ori într-zi doar la apelurile primate la 112, iar potrivit oficialilor Inspectoratului judeţean de Poliţie Maramureş în aceste condiţii timpul de intervenţie al echipajelor de ordine publică a fost de sub 10 minute, în 70 la sută dintre cazurile sesizate .
Comisarul şef de poliţie Ionel Todoran, adjunct al IPJ Maramureş spune că în perioada supusă analizei în mediul urban criminalitatea a scăzut cu 9%, în mediul rural au fost sesizate cu 16% mai puţine infracţiuni, iar infracţiunile comise în străinătate au scăzut cu 3%.

În mediul urban, infracţionalitatea sesizată a înregistrat scăderi la Săliştea de Sus, Vişeu de Sus şi la Târgu Lăpuş şi usoarecresteri la Baia Mare şi Ulmeni.  Pe acest segment, în mediul rural, criminalitatea a înregistrat scăderi în zonele semtrru, Cicarlau, Sarasau şi Farcasa şi creşteri în zonele Groşi , Recea, respectiv Siseşti .

Potrivit comisarului şef Ionel Todoran în zonele cu creşteri au fost planificate activităţi de prevenire şi combatere mai ample fapt ce a dus la identificarea autorilor în multe dintre aceste cazuri.

De menţionat faptul că în primele şase luni ale acestui an au scăzut infracţiunile contra patrimoniului, furturile sesizate spre exemplu, fiind în număr mai mic în zone precum Sighetu Marmaţiei, Borşa, Şomcuţa Mare şi Ulmeni.

Din păcate însă sunt creşteri la acelaşi capitol în municipiul reşedinţa de judeţ, dar şi în unele dintre localităţile din Maramureşul istoric .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *