Comunitate

SOCIAL – Un tata a ajuns in pragul disperarii: de cinci luni nu si-a mai primit banii de asistent personal, iar starea de sanatate a fetitei lui se agraveaza pe zi ce trece

 
 

Un asistent personal din Viseu de Jos reclama ca nu si-a primit salariul de cinci luni. Barbatul este cu atat mai suparat, cu cat o are in grija pe propria fetita care are nevoie de tratament, astfel incat starea ei de sanatate sa nu se agraveze. Micuta are doar doi ani si sapte luni, insa medicii i-au descoperit pana acum 11 afectiuni.

Pentru a fi in permanenta alaturi de micuta sa care e grav bolnava, Viorel Stoica a ales sa fie asistentul personal al acesteia. Lunar, barbatul ar trebui sa primeasca de la primarie un salariu de 730 de lei. Numai ca din luna mai maramureseanul n-a mai incasat niciun leu. Barbatul a mai aratat ca si-ar fi dorit sa incaseze macar indemnizatia de concediu, tinand cont ca nici nu poate fi vorba sa-si efectueze concediul de odihna. Legea are insa anumite lacune, ceea ce impiedica autoritatile sa-i acorde acest drept. 

„In acest moment n-am mai primit salariul de la primarie de cinci luni. Ne-am dus la primarie. Vesnica problema: nu au fonduri, nu au bani. La prefectura am sunat, de acolo ni se spunea ca s-au alocat banii de salariu. Mai sunt si alte persoane care sunt in situatia mea si tot asa ne amana: ba in 5, ba in 10. Ultima data au invocat ca n-a alocat Bucurestiul, ceea ce nu cred, ca in celelalte comune banii sunt la zi, la noi nu sunt fonduri pentru salarii”, a semnalat asistentul personal Viorel Stoica.

Pana acum, barbatul a reusit sa se descurce cu alocatia copilei, de 200 de lei, si cu imprumuturi de la cunoscuti. Acum a ramas fara resurse financiare, motiv pentru care a fost nevoit sa intrerupa si tratamentul micutei Alina. De cateva zile, starea fetitei s-a inrautatit. Cu fiecare zi care trece, viata acesteia e pusa in pericol. „Din cauza ca nu ne-am primit banii, nu am mai putut sa continuam tratamentul starea fetitei s-a inrautatit. Au mai aparut niste probleme printre care si autismul, aici trebuie tratament de specialitate. Imprumut am luat, deja avem peste 10.000 de lei luati. 730 de lei incasam plus alocatia fetitei. Avem restante de 3.600 si ceva, cu concediu cu tot. Tratamentul pentru fetita pentru creier costa in jur de 200 de lei, pentru epilepsie avem gratuit, plus recuperarea la domiciliu, care costa 50 de lei/sedinta. Acest lucru ii afecteaza starea sanatatii pe zi ce trece, pentru ca orice criza pe care o face ii afecteaza si mai mult creierul”, a punctat Viorel Stoica.

Maramureseanul spera sa se gaseasca o solutie la problema sa financiara, iar reprezentantii Primariei din Viseu de Jos sa-i acorde drepturile banesti restante. Conducerea primariei n-a putut fi contactata telefonic pentru a-si spune punctul de vedere.

Viorel Stoica face un apel la cunoscuti pentru a-i intinde o mana de ajutor. Cei care doresc s-o ajute pe Alina Raluca Stoica ne pot contacta pe adresa redactiei: bulevardul Bucuresti nr. 3, Baia Mare, telefon 0262-221.600, de luni pana vineri, intre orele 9.00 si 17.00.

De asemenea, se pot face donatii in unul din cele doua conturi bancare deschise de familie. Pentru donatii in euro: RO88BTRL02504201136282XX, iar in lei se pot face donatii in contul RO42BTRL02501201136282XX, pe numele Viorel Stoica.

Sursa: Camelia Tocaci