Externe

SOCANT – Sinucidere la tribunal american, dupa declararea unei sentinte

Un om de afaceri american a murit dupa ce a inghitit o substanta necunoscuta, intr-un tribunal din Phoenix (Arizona, Statele Unite), imediat dupa ce juriul l-a gasit vinovat ca si-a incendiat voluntar propria casa, potrivit presei locale.

Intr-o inregistrare video a audierii, facuta de postul de televiziune Fox 10 si difuzata vineri, se putea vedea cum Michael Marin, in varsta de 53 de ani, isi pune capul intre maini dupa anuntarea verdictului, dupa care inghite discret ceva.

La putin timp dupa aceasta, Michael Marin a intrat in convulsii, a ametit si s-a prabusit. Moartea lui a fost declarata in timp ce era transportat la spital.

Autoritatile locale au confirmat, pentru publicatia locala Arizona Republic, ca anchetatorii banuiesc o moarte prin otravire.

Fostul om de afaceri, din al carui cont au fost extrasi aproximativ 900.000 de dolari in anul incendiului, trebuia sa restituie 17.000 de dolari, pe langa acestia avand si o datorie de 2,3 milioane de dolari catre banca.

“Michael Marin nu-si mai putea plati datoriile lunare, si si-a dat foc la casa”, a declarat un procuror adjunct la inceputul procesului.

Proprietatea lui din Phoenix a fost mistuita de flacari in iulie 2009. Anchetatorii au reusit sa gaseasca produse inflamabile printre resturile casei.

Sursa: Mediafax