112

SOCANT – Doi copilasi abandonati in carucior, in fata Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare (VIDEO)

Vezi VIDEO
Caz cutremurator la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare. Un baietel de doua luni si o fetita de un an si patru luni au fost gasiti intr-un carucior abandonati de parinti in imediata apropiere a Unitatii Primire Ugenta (UPU-SMURD) a Spitalului Judetean Baia Mare. Angajatul firmei de securitate a fost cel care a vazut caruciorul cu cei doi copilasi si a alertat medicul de garda a UPU.

Duminica, la ora 16.00, angajatul firmei Quick Security care era in timpul serviciului la UPU-SMURD a Spitalului Judetean Baia Mare a vazut un carucior, in care erau doi copilasi, abandonat langa intrare.

Acesta a anuntat imediat medicul de garda de la urgenta. Micutii au fost dusi inauntru si examinati medical. Apoi au fost internati in sectia de Pediatrie Copii. Starea lor de sanatate este buna, insa vor ramane internati pentru recuperare.

La gatul unuia dintre copii medicii au gasit un biletel in care erau scrise toate datele de identificare ale micutilor dar si ale mamei copiilor: Mama este din orasul Jibou (judetul Salaj) si are 30 de ani. Fetita de un an si patru luni se numeste Andreea Roberta Kis, iar baietelul de doua luni se numeste Ramon Kiss. La finalul biletelului era scris urmatorul mesaj “Va rog aveti grija de ei. Dumnezeu sa va ajute!”. 

Reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului Maramures au fost sesizati despre acest caz si au aflat ca micutii au fost abandonati de un barbat, concubinul mamei. Femeia i-a lasat in grija barbatului copiii, spunandu-i ca merge pentru cateva zile din oras. Cum barbatul nu s-a descurcat, mai ales cu bebelusul, acesta s-a gandit sa ii lase in grija unor persoane specializate.

Mama copilasilor a fost cautata de autoritati insa nu a fost gasita la domiciliul cunoscut. Cel mai probabil cei doi vor ajunge in grija statului, la un asistent maternal.

Sursa: Vasile Dale