Politica

SOC – REACTII – Gestul sinucigas al lui Adrian Nastase i-a socat pe colaboratorii sai din Maramures (VIDEO)

Lansare de carte - Adrian Nastase (c) eMM.roVezi VIDEO
Numeroase comentarii au facut azi, 21 iunie, colegii din PSD Maramures ai lui Adrian Nastase, inca socati dupa aflarea vestii ca fostul premier a incercat sa isi ia viata inainte sa ajunga dupa gratii. Social-democratii care il cunosc au explicat gestul sau sinucigas prin dorinta de protejare a familiei. Niciunul dintre colaboratorii sai nu s-a gandit insa ca se va impusca, precizand ca Adrian Nastase era un om care stia sa isi stapaneasca emotiile si care avea un echilibru de invidiat.

La mai putin opt ore de la tentativa de sinucidere a fostului premier, pritenii si colaboratorii sai din Maramures au acceptat insa ca intr-un moment cheie al vietii oricine isi poate pierde stapanirea de sine. Liderul PSD Maramures, Mircea Ursache, care a lucrat in subordinea lui Adrian Nastase in perioada 2001 -2004, a considerat ca presiunile asupra fostului sef al guvernului, dar si interminabilele procese l-au slabit pe acesta.

“E evident ca a dorit sa-si protejeze familia, a vrut sa protejeze imaginea si constructia lui, apeland la un gest extrem. A avut capacitatea de a rezista pana in aceasta noapte cand se vede ca acest cumul de presiuni asupra lui a rabufnit undeva si a rabufnit intr-o zona sensibila pe care nu i-o cunosteam”, a declarat Mircea Ursache.

Apropiata a lui Adrian Nastase a fost si social-democrata Elena Carausan, care in mandatul Cabinetului Nastase a fost sef la Protectia Consumatorilor Maramures.

“In ceea ce priveste echilibrul psihic, eu asa il stiu: foarte echilibrat, foarte rational si nu era usor de impresionat atunci cand logica ii spunea altceva. In momentele acelea de tensiune spun din nou: fiecare avem alte reactii. Ce stiu, e ca e foarte demn si tine foarte mult la comportamentul pe care si l-a croit de-a lungul anilor. S-a simtit probabil nedreptatit, n-a putut duce o astfel de nedreptate asa ca a decis ca e mai bine pentru el personal”, a explicat Elena Carausan.

Maramureseanca s-a numarat printre martorii citati in dosarul “Trofeul calitatii”, care acum a dus la condamnarea la 2 de inchisoare cu executare a lui Adrian Nastase. Elena Carausan a precizat ca a fost invitata sa participe la manifestarea despre care s-a spus ca s-ar fi organizat pentru a colecta bani din teritoriu pentru campania electorala a lui Nastase.

“In calitate de martor au fost citate 986 de persoane, ce pot sa va spun? Nu cunosc piesele dosarului. Eu stiu ca personal am fost invitata sa particip la acel trofeu si personal nu am participat. Atat am declarat. Despre piesele dosarului nu ma pricep si nu-mi permit sa am vreo opinie in sensul acesta”, a spus social-democrata.

Adrian Nastase a fost condamnat definitiv in dosarul “Trofeul Calitatii” la doi ani de inchisoare cu executare si interzicerea mai multor drepturi pe o perioada de cinci ani. Azi noapte, cand politistii i-au prezentat mandatul de arestare, fostul premier a incercat sa se sinucida, tragandu-si un glont in zona gatului.

CITESTE SI:

Sursa: Camelia Tocaci