112

SITUATII DE URGENTA – Zeci de milioane de lei s-au investit pentru dotarea cu echipamente performante a ISU Maramures (VIDEO)

Vezi VIDEO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Maramures a fost dotat cu echipamente performante in ultimele 18 luni in cadrul unui proiect derulat prin Programul Operational Regional 2007-2013. Astfel pe parcursul a celor trei etape de implementare a programului au fost achizitionate mai multe autospeciale, din care una este pentru interventiile si actiunile de salvare la inaltime.

Pentru imbunatatirea calitatii serviciilor de urgenta, la nivelul Regiunii de Nord-Vest s-a derulat in ultimele 18 luni un proiect care a vizat tocmai dotarea “cu echipamente pentru interventiile in situatiile de urgenta din Transilvania de Nord”. Programul a ajuns la final, iar cei implicati au tras linie si au concluzionat ca s-au investit peste 71 de milioane de lei pentru achizitionarea mai multor autospeciale de lucru cu apa si spuma, autospeciale de interventie la accidentele colective, autospeciale de cercetare, pentru descarcerari, dar si pentru cumpararea unor ambulante de primi ajutor si pentru realizarea unui centru de comanda si control.

“Cele trei proiecte au fost in valoare de 71 de milioane de lei, din care CJ Maramures a avut 13 milioane de lei, contributie. S-a ridicat capacitatea de interventie, s-a imbunatatit nivelul tehnic de performanta si s-a consolidat capacitatea de colaborare si conlucrare operationala intre inspectoratele pentru situatii de urgenta”, a declarat Ionita Sarb, prim-adjunctul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures (ISU).

In ultima etapa, in dotarea ISU Maramures a intrat si o autospeciala de interventie si de salvare la inaltime. “In cadrul acestui proiect au fost achizitionate sase autospeciale de interventie si salvare la inaltime prin programul operational regional 2007-2013. Echipamentele achizitionate au fost distribuite la cele sase inspectorate pentru situatii de urgenta din regiunea Nord-Vest, respectiv Cluj, Bihor, Bistrita Nasaud, Maramures, Satu Mare si Salaj, iar valoarea totala a acestor autospeciale a fost de 9,2 milioane de lei, fara TVA”, a punctat seful administratiei maramuresene, Zamfir Ciceu.

Autospeciala poate opera pana la o inaltime de 32 de metri. Reprezentantii CJ Maramures au aratat ca s-a cerut expres o astfel de masina de interventie pentru obiectivele de mare inaltime care exista in municipiul Baia Mare, respectiv Spitalul Judetean de Urgenta si Catedrala Episcopala, astfel incat in cazul unor situatii de urgenta, interventiile sa fie eficiente.

Sursa: Camelia Tocaci