Actualitate

SINDICAT – POLITIE – Liderul sindical al agentilor de politie maramureseni, retras de la munca de teren

Viorel Stroe Vicepresedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), Viorel Stroe, este suspendat din activitatea de teren. Masura a fost ceruta de catre biroul executiv al structurii sindicale, pentru ca maramureseanul se poata ocupa mai mult de aspectul relatiilor intre angajatii din sistem si sefii unitatilor din cadrul Ministerului Internelor.

Sindicalistul maramuresean vede retragerea sa de pe teren ca o usurare. „Aceasta suspedare eu o consider de bun augur. Pentru mine inseamna practic eliberarea din cusca Inspectoratului de Politie Judeten (IPJ) Maramures, de unde eu tot timpul am scormonit ca sa ies. Consider ca un lider de sindicat nu va putea fi independent, atata timp cat este la mana conducerii”, a declarat Viorel Stroe.

Liderul sindical va avea nevoie de timp si pentru a se apara in fata conducerii din cadrul IPJ Maramures, tinand cont ca in ultimii doi ani a facut obiectul a 17 cercetari disciplinare. Stroe va avea in continuare statul de politist si isi va pastra drepturile, insa salariul ii va fi platit de catre sindicat.
Sursa: Andrei Gherghel