Actualitate

Sindicaliştii din penitenciare ies în stradă. Vor majorarea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă

Reprezentanţii sindicatelor din penitenciare, care din 1 august au declanşat proteste prin refuzul de a face ore suplimentare îi reproşează ministrului Justitiei, Tudorel Toader, lipsa de implicare în rezolvarea problemelor din penitenciare şi îi cer demisia.

Sindicaliştii solicită îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, eliminarea deficitului de personal, majorarea salariilor cu 15 la sută, reorganizarea unităţilor şi construirea unora noi, precum şi diminuarea orelor suplimentare şi “asigurarea unei protecţii reale” pentru angajaţii din penitenciare.

Potrivit lui Ştefan Teoroc, preşedinte sindicat ANP, gardienii sunt supăraţi că nu au fost trecuţi în lista majorărilor salariale şi ameninţă cu mitinguri dacă nu se vor găsi soluţii. Teoroc a anunţat că în 17 august sindicaliştii din penitenciare vor ieşi în stradă pentru a- şi fac auzite nemulţumirile. Acesta arată că mitingul de protest va avea loc în faţă Ministerului Justiţiei şi că la acesta sunt aşteptaţi să participe aproximativ 2000 de sindicalişti. Teoroc mai spune că în lipsa unor raspunsuri din partea guvernaţilor vor avea loc proteste similare în faţă ministerului Muncii dar şi a Administraţiei Naţionale a penitenciarelor. De asemenea nu este exclusă declasarea acţiunilor protestare în teritoriu pe modelul celor puse în practică anul trecut.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *