112

Simulatorul de accidente la dispoziţia băimărenilor ! Vezi unde poate fi testat

Timp de două zile începând din 6 octombrie, băimărenii sunt aşteptaţi să testeze simulatorul de accidente. Campania este parte integrantă a Zilei Securităţii rutiere care are loc astăzi 6 octombrie şi care încheie Săptămâna Prevenirii Criminalităţii.

Activitatea este organizată de  Biroul Rutier Baia Mare  în colaborare cu ROTARACT CLUB BAIA MARE şi ROTARACT CLUB BAIA MARE TEAM (societăţi nonprofit), în cadrul proiectului „Condu prudent, alege viaţa!”, pentru a conştientiza cetăţenii cu privire la  importanţa  adaptării vitezei de deplasare şi a utilizării centurii de siguranţă pe timpul deplasării pe drumurile publice, în calitate de  conducători auto sau pasageri  în autovehicule.

Modalitatea folosită în cadrul acestei activităţi va fi simularea unui accident rutier frontal la o viteză de deplasare a autovehiculului de aproximativ 30 km/h. Pentru aceasta, persoanele în cauză vor fi supuse unui test prin folosirea simulatorului pus la dispoziţie de către cele două cluburi colaboratoare, efectele testului fiind similare cu cele produse de impactul resimţit în cadrul unui accident rutier real. În acest fel, persoanele care vor fi supuse testului vor avea ocazia să simtă „pe viu” ce înseamnă urmările implicării într-un accident rutier.

Toţi cei interesaţi să testeze simulatorul de accidente sunt aşteptaţi pe strada Şcolii din municipiul Baia Mare, în parcarea Serviciului Permise Auto şi Înmatriculări , in perioada 6-8 octombrie , intre orele 13.00 – 17.00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *