Comunicate de presa

SIGURANTA RUTIERA – Doua ore de actiune, peste 100 de autovehicule controlate, 81 de sanctiuni aplicate de politisti in Baia Mare

Politistii rutieri au desfasurat azi, 9 octombrie, o ampla actiune pe principalele artere de circulatie din municipiul resedinta de judet. Activitatile au avut ca scop cresterea gradului de siguranta rutiera prin depistarea si tragerea la raspundere a participantilor la trafic care nu respecta regulile de circulatie pe drumurile publice.

Intre orele 10.00 si 12.00, politistii Biroului Rutier Baia Mare, impreuna cu cei din cadrul Sectiei 1 Politie Rurala Grosi si Postului de Politie Recea, au actionat cu sapte autospeciale, una dintre ele prevazuta cu aparatura radar, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Politistii au urmarit sa-i determine pe conducatorii auto sa adopte un comportament preventiv in trafic si sa-i constientizeze de pericolele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulatie.

Pe parcursul celor doua ore, politistii au controlat 103 autovehicule si au constatat 81 de abateri contraventionale. Valoarea totala a amenzilor aplicate este de 21 900 de lei. Cele mai frecvente nereguli constatate au fost nerespectarea regimului legal de viteza si indisciplina pietonilor. Totodata, politistii au retinut patru permise in vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. 

Actiuni similare au fost desfasurate saptamana aceasta pe drumurile publice din judet. In urma controalelor efectuate, politistii au constatat peste 300 de contraventii ce au fost sanctionate cu amenzi de aproximativ 80.000 de lei. De asemenea, ca masura complementara, au fost retinute 39 permise de conducere si au fost retrase 11 certificate de inmatriculare.

Sursa: IPJ Maramures