Politica

SIGURANTA – Dragnea: Sansele sa treaca motiunea de cenzura a PNL sunt nule

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca motiunea de cenzura depusa de liberali nu are are sanse sa treaca, pentru ca parlamentarii social-democrati, cei ai UNPR si cei ai ALDE nu o vor vota.

“Discutia pe care am purtat-o azi (luni n.r.) in partid a fost una strict politica, in primul rand PSD nu interfereaza si nu va interfera cu mersul justitiei, noi am discutat daca din punct de vedere politic, daca din punct de vedere al stabilitatii guvernamentale, respectiv al stabilitatii acestei tari, putem sa luam in discutie ca Victor Ponta sa nu mai fie premier, respectiv sa cada Guvernul. Atat in Comitetul Executiv National de astazi, cat si in discutiile care s-au purtat in partid in zilele trecute n-a existat nicio voce care sa fie impotriva ramanerii la guvernare”, a declarat Liviu Dragnea, la o emisiune a postului Antena 3.

Dragnea a mai spus ca nici parlamentarii din partidele aflate in coalitia de guvernare nu vor vota motiunea de cenzura.

Nu cred ca motiunea de cenzura are sanse, Partidul Social-Democrat, prin parlamentarii sai, nu va vota motiunea de cenzura, UNPR, prin parlamentarii sai, nu va vota motiunea de cenzura, colegii de la ALDE, la fel, nu vor vota motiunea de cenzura. Asta este situatia acum”, a aratat Dragnea.

Intrebat de moderator despre ipoteza in care Victor Ponta ar gandi sa se retraga din functie, Liviu Dragnea a precizat ca a avut duminica o discutie cu premierul, iar acesta i-a spus ca vrea sa ramana in continuare prim-ministru.

“Victor Ponta este decis sa ramana in continuare in functia de prim-ministru, in primul rand pentru a mentine stabilitatea guvernamentala, celelalte partide din coalitie doresc sa ramana la guvernare si, astfel, am avut astazi si noi si celelalte partide discutii in interior si am ajuns la rezultatul acesta”, a spus Dragnea.

Intrebat despre sansele motiunii de cenzura depuse de PNL impotriva Guvernului, Dragea a spus ca, in opinia sa, acestea “sunt nule”.
Liberalii au depus, luni, motiunea de cenzura “Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta”, semnata de 180 de parlamentari.

Motiunea de cenzura a PNL va fi citita in plenul reunit al Parlamentului miercuri, 23 septembrie, urmand ca dezbaterea si votul sa aiba loc marti, 29 septembrie.

Sursa: Mediafax