112

Şi beat şi vitezoman. Unde a fost oprit de poliţişti un bărbat din Sarasău

Ieri, 13 februarie, un tânăr de 31 de ani, domiciliat în comuna Sarasău, a fost depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism pe DN 18, pe raza comunei, cu viteza peste limita legală. Oprit pentru verificări, şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce conducătorul auto a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală! Conform art. 336, alin. 1, din Codul Penal: ”Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge, se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă”.

Când conduci un autoturism, gândeşte-te că atât volanul, cât şi acceleraţia îţi aparţin! Şi că atât propria viaţă cât şi vieţile celorlalţi participanţi la trafic stau în mâinile tale! Fii responsabil şi respectă regulile de circulaţie! – sunt recomandările poliţiştilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *