112

SFATURI – Trei pietoni au murit, in weekend, dupa ce au traversat strada prin loc nemarcat. Vezi ce sfaturi dau oamenii legii pentru a se evita astfel de evenimente

Traversarea strazii prin locurile nepermise sau traversarea incorecta va poate transforma in victime ale unui accident de circulatie. La sfarsitul saptamanii trecute, trei pietoni si-au pierdut viata pentru ca au facut gestul imprudent de a trece strada prin loc nemarcat. Pentru a evita situatiile neplacute, politistii maramureseni recomanda mai multa prudenta, de multe ori pietonii find cei vinovati de producerea unor evenimente rutiere.

Mai multi pietoni indisciplinati, care nu au fost atenti cand au traversat strada si au incalcat anumite reguli rutiere, au fost amendati de catre politistii maramureseni in timpul unei campanii de educatie rutiera.

“Siguranta pietonilor reprezinta una dintre prioritatile politistilor maramureseni. Astfel, in cadrul campaniei de educatie rutiera “Nu trece dincolo”, politistii au continuat activitatile pentru prevenirea accidentelor de circulatie soldate cu ranirea pietonilor si impunerea legislatiei rutiere. Pe parcursul acestei saptamani politistii au aplicat 41 de amenzi contraventionale pietonilor indisciplinati in valoare de peste 10.000 de lei”, a declarat Florina Metes, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Maramures.

Pentru a evita sa devina victime ale accidentelor de circulatie, pietonii trebuie sa respecte anumite reguli.

“Sa traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colt de strada. Atunci cand aleg sa traverseze prin locul nemarcate este responsabilitatea lor deoarece autovehiculele au prioritate. Copiii nu trebuie sa fie lasati sa traverseze singuri deoarece sunt imprevizibili si nu pot aprecia corect distantele si vitezele. Sa nu traverseze prin fata sau spatele autovehiculelor oprite”, a mai adaugat Florina Metes, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Maramures.

De asemenea, pietonii trebuie sa stie ca traversarea strazii se face perpendicular pe axul drumului, adica pe cel mai scurt drum, numai pe marcajul pietonal.

Sursa: Simona Vasiac