Sanatate

SFATURI DE LA COSMETICIENI – Cum ne ingrijim tenul pe timp de canicula? (VIDEO)

Foto Ingrijire ten (c) ziaremondene.roVezi VIDEO
Pastrarea tenului sanatos si curat pe vreme de canicula este unul dintre aspectele care le preocupa in aceasta perioada pe maramuresence. Temperaturile ridicate, transpiratia, praful sunt factori care duc la aparitia cosurilor chiar si la femeile care au trecut pragul de 30 de ani. Pentru evitarea disfunctionalitatilor pielii, specialistii recomanda pe langa o alimentatie bogata in fructe si legume, schimbarea produselor cosmetice si renuntarea la machiajul excesiv.

Efectele caniculei din aceasta perioada se resimt si la nivelul tenului. Aerul fierbinte duce la o transpiratie abundenta care la randul ei favorizeaza aparitia acneei. Cu aceasta problema se confrunta multe dintre maramuresence, chiar daca au trecut de mult de perioada adolescentei.

Sfatul specialistilor este sa se consume multe lichide, fructe si legume, dar sa se foloseasca si produse de ingrijire care nu incarca tenul, mastile din citrice sau castraveti.

„In aceasta perioada este foarte bine sa folosim creme hidratante, cu aport de apa ridicat, creme soft care patrund in piele foarte usor. Pentru tenurile uscate, se folosesc cremele concentrate. In cabinetele cosmetice se fac diferite tratamente cu ionizari, cu suc de fructe, cu seruri concentrate, cu fiole ce contin substante pentru hidratarea pielii”, a precizat Stela Debreceni, cosmeticiana.

De asemenea, dulciurile, in special ciocolata, trebuie consumate in cantitati mai mici decat de obicei si daca se poate dimineata la o cafea si nicidecum seara sau noaptea. Pentru cele care nu pot sa reziste tentatiei mirosului de ciocolata, cosmeticienele vin cu o solutie: tratamentele cu ciocolata.

Tot in sezonul cald, doamnele si domnisoarele ar trebui sa opteze pentru un machiaj natural.

„Reducem mult din farduri, lasam machiajul sa fie cat mai natural. Mergem dupa un trend care inseamna un eyeliner si un ruj de buze, blush si un fond de ten cat mai fluid, mai mineral aplicat intr-un strat cat mai subtire”, a spus Stela Debreceni.

Totodata, servetele umede nu ar trebui sa lipseasca din geanta femeilor intrucat ajuta la revigorarea tenului.
Sursa: Diana Grad