Sanatate

Sezonul virozelor ! Tot mai mulţi români puşi la pat de infecţii respiratorii

Peste 80.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute s-au înregistrat la nivel naţional în ultima săptămână, cu peste 11 la sută mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Nu a fost confirmat prin analize de laborator niciun caz de gripă.

Potrivit  statisticilor  Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile,  în ultima săptămână, la nivel naţional s-au înregistrat 80.012 cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă, viroze şi pneumonii), mai mult cu 11,4 la sută faţă de perioada similară a anului trecut.

”Nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute încadrându-se în intervalul aşteptat în această săptămână”, precizează intr-un comunicat de presa specialistii centrului .

Potrivit acestora, s-au înregistrat nouă suspiciuni de gripă, comparativ cu zero cazuri înregistrate anul trecut în săptămâna 40.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute au fost confirmate prin analize de laborator 758 cazuri de gripă, fiind înregistrate 27 de decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *