Actualitate

Sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat a luat sfârșit

Elevii claselor a XII-a au susținut vineri, 30 iunie a.c., ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat. Este vorba despre proba la alegere a profilului și specializării.

Rezultatele celor trei probe scrise vor fi afișate în cursul zilei de miercuri, cel târziu până la ora 16:00, atât la afișierul liceelor, cât și pe site-ul edu.ro.

Elevii nemulțumiți de rezultatele primite vor putea depune contestații doar în ziua de miercuri, între orele 16:00 și 20:00. Rezultatele din urma contestațiilor se vor afișa între 6 și 9 iulie, urmând ca notele finale să fie anunțate în data de 10 iulie.

Candidații care nu au luat notă de trecere sau care nu s-au înscris în prima sesiune de bacalaureat pot încerca iarăși în sesiunea de toamnă. Înscrierile vor avea loc între 11 și 14 iulie.

Probele scrise ale examenului de bacalaureat din a doua sesiune vor avea loc conform următorului calendar: 21 august – Limba și literatura română; 22 august – limba și literatura maternă; 23 august – proba obligatorie a profilului; 4 august – proba la alegere a profilului și specializării.

Competențele elevilor vor fi evaluate în perioada 25-31 august. În data de 1 septembrie vor fi afișate rezultatele inițiale, iar în data de 6 septembrie – rezultatele finale, în urma contestațiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *