Monden

SERBARILE ZAPEZII 2013 – BORSA – Spectacol plin de foc si exuberanta sub crestele inzapezite ale Rodnei (GALERIE VIDEO)

 Foto: Serbarile zapezii Borsa, 2013 (c) eMaramures.ro
 Foto: Serbarile zapezii Borsa, 2013 (c) eMaramures.ro

Vezi VIDEO
Vezi VIDEO editat
Sute de turisti si localnici au ales sa isi petreaca weekendul la Borsa, unde au avut loc “Serbarile Zapezii”. Organizatorii editiei a XI-a si-au propus sa atraga in primul rand tinerii atat pe partie, cat si la scena amenajata in complexul turistic. Doua trupe in voga, Vunk si Hi-Q, au fost invitate sa destinda atmosfera, dar cel mai spectaculos moment s-a dovedit a fi traditionala coborare cu tortele aprinse a schiorilor borseni.

Fie ca au optat sa stea ore intregi pe partie fie ca s-au aflat in fata scenei pentru a urmari momentele artistice incluse in programul “Serbarilor Zapezii 2013”, localnicii si cei veniti din afara Borsei s-au distrat din plin.

“Traditia s-a dus mai departe in primul rand pentru a-i mai destinde pe cei din localitate, in special pe tineri, pentru ca fiind foarte departe de Bucuresti numai asa au ocazia sa intalneasca vedetele pe care altfel le vad pe micile ecrane. Desi au ramas putini tineri in Borsa inca isi mai doresc sa-i mai vada. Totodata e si o modalitate de promovare pentru a aduce si cat mai multi turisti aici”, a spus Sorin Timis, viceprimarul Borsei.

Nu au lipsit nici emotiile pentru participantii inscrisi la concursurile desfasurate pe partie, mai ales pentru cei mai mici care si-au luat pentru prima data claparii in picioare.

“E pentru prima data cand schiez. Am inceput numai de 10 minute si am invatat cum sa-mi tin controlul iar acum mai trebuie sa invat cum sa franez. Mi se pare putin greu dar speram ca o sa fie mai bine. Poate la anul viitor voi fi pe partia mare”, a marturisit Ioan Sebastian Hodea, un schior de numai 11 ani.

Mai relaxati au fost cei care cantat si au dansat in fata scenei, in atmosfera create de artistii invitati. “Am venit sa dansam, sa schiem si am venit sa organizam activitati pentru public fiind Cercetasii Rodnei, filiala Borsa. Oamenii s-au aratat incantati de activitatile nonformale si ne-a surprins numarul mare de oameni. E o atmosfera foarte placuta, multa distractie. Stam si la discoteca ”, a spus Mirela Olteanu.

“Am dansat. A fost foarte multa distractie. Am fost si pe partie, am schiat. E si acolo multa lume. Adica, e foarte, foarte fain”, a adaugat Andreea Maris.

Un moment asteptat a fost la fel ca la editia precedenta coborarea pe partie a schiorilor cu torte aprinse in maini. Spectaculoasa actiune a strans un numar mare de privitori care i-au primit pe schiori in ropote de aplauze. Jocul cu focul nu s-a oprit aici pentru ca la baza partiei, langa scena atmosfera a fost completata de numere pirotehnice.
Sursa: Diana Grad