Actualitate

SENTINTA – Borseanul Daniel Grec, condamnat de doua ori in aceeasi luna pentru scandalurile pe care le-a provocat

Foto Daniel Grec (c) eMM.roNumeroasele probleme pe care borseanul Daniel Grec, fiul consilierului judetean Gheorghe Grec, le-a avut cu legea incep sa il ajunga din urma. ”Tanarul problema” din Borsa, care de la inceputul anului este arestat preventiv in penitenciarul din Gherla, a primit anul acesta doua condamnari pentru doua dintre scandalurile rasunatoare la care a fost partas. Trei ani ar trebui sa stea dupa gratii Daniel Grec, insa durata se poate modifica deoarece una dintre condamnari nu este definitiva.

Cea mai recenta condamnare care il vizeaza pe Daniel Grec a fost data de Judecatoria Viseu de Sus, in 15 iunie, cand magistratii au decis ca pentru scandalul din noiembrie 2010, atunci cand tanarul a atacat cu pusca sase muncitori care lucrau la un parchet de masa lemnoasa din zona Novat. Judecatorii au decis ca borseanul in varsta de 21 ani sa fie condamnat la 1 an si 6 luni de inchisoare pentru violare de domiciliu, respectiv la 4 luni de inchisoare pentru vatamare corporala, inculpatul urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv 1 an si 6 luni inchisoare.

Daniel Grec a mai fost obligat de instanta sa ii plateasca uneia dintre victime 5.000 lei, reprezentand despagubiri civile, 5.000 lei daune morale si suma de 3.000 lei cheltuieli judiciare. Sentinta a fost atacata cu recurs de toate partile implicate in proces, magistratii Curtii de Apel Cluj urmand sa dea sentinta definitiva in acest dosar.

La inceputul lunii iunie, magistratii de la Curtea de Apel Cluj s-au pronuntat in dosarul in care Daniel Grec a fost acuzat de ultraj, dupa ce in 3 ianuarie, impreuna cu un alt amic de-al sau s-a luat la harta cu un echipaj de politie, dupa ce oamenii legii au oprit pentru control un autoturism de teren fara numere de inmatriculare.

Daniel Grec a fost condamnat la 2 ani inchisoare pentru ultraj, 1 an inchisoare pentru favorizarea infractorului, respectiv 8 luni pentru sfidarea organelor judiciare. El va executa doar cea mai grea pedeapsa, respectiv 2 ani inchisoare.

Dumitru Danci, zis Hazbei, a primit 1 an si 2 luni inchisoare pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat, respectiv 1 an si 2 luni pentru conducere fara permis.

Marian Timis, zis Hau, cel de-al treilea inculpat din acest dosar a scapat cel mai usor, primind 3 luni de inchisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului, termenul de incercare fiind de 2 ani si 3 luni.

Condamnarile date de magistratii clujeni au fost mai aspre decat cele ale Judecatoriei Viseu de Sus, unde in acelasi dosar pedeapsa cea mai grea aplicata lui Daniel Grec a fost de 1 an de inchisoare, Dumitru Danci ar fi primit 8 luni de inchisoare, iar Marian Timis ar fi scapat doar cu 300 lei amenda.
Sursa: Andrei Gherghel