Actualitate

SENAT – REVOCARE – Vasile Blaga a fost revocat din functia de presedinte al Senatului

Presedintele PDL Vasile Blaga a fost revocat, marti, 3 iulie, din functia de presedinte al Senatului, cu 70 de voturi “pentru” si o abtinere. Votul a fost, potrivit presedintelui de sedinta Ioan Chelaru, secret electronic.

Chelaru a anuntat rezultatul votului: 70 de voturi “pentru” revocare si o abtinere.
Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Toni Grebla (PSD), a declarat, marti, 3 iulie, in sedinta de revocare a presedintelui acestei Camere, Vasile Blaga, ca acesta a incalcat principiul de independenta si impartialitate in exercitarea functiei si ca se impune revocarea acestuia.

In propunerea de revocare, Grebla a precizat ca, potrivit Curtii Constitutionale, presedintele Senatului, in exercitarea functiei, trebuie sa fie echidistant deoarece acesta nu poate reprezenta pozitia politica si interesele unui partid politic, ci reprezinta Senatul in integralitatea sa.

“Majoritatea senatorilor opineaza ca, datorita contextului actual, presedintele Senatului, Vasile Blaga, a abdicat de la acest rol constitutional, utilizand institutia presedintelui Senatului in scopul realizarii exclusive a obiectivelor impuse de partidul politic din care face parte“, a aratat acesta.

Singurul senator PDL prezent la sedinta in care se va vota revocarea lui Vasile Blaga, Alexandru Peres, a vrut sa tina un discurs in plen, insa dupa 3 minute Ioan Chelaru i-a taiat microfonul, iar la cererea lui Gyorgy Frunda i-au acordat totusi cinci minute.
Sursa: Mediafax