112

Șeful IPJ Maramureș dezminte unele acuzații grave

În urmă cu 10 zile, un incident în care au fost implicați reprezentanții Ministerului de Interne au fost aspru criticați pe rețelele de socializare. Seful Inspectoratului, comisarul șef, GROZAVU LIVIU-CONSTANTIN, a adus unele precizări legat de acel caz pentru a corecta informarea opiniei publice:

„În legătură cu aspectele referitoare la un autoturism care ar fi derapat pentru că nu ar fi fost echipat corespunzător,  iar cei abilitaţi să constate acest lucru nu ar fi făcut verificări şi nu ar fi dispus măsuri,  vă comunicăm următoarele:  la data de 07.12.2018 pe strada Lariţei din oraşul Cavnic s-a produs un accident de circulaţie soldat cu distrugerea unui autoturism şi a gardurilor a două imobile, iar şoferul a părăsit locul faptei fără a sesiza poliţia. Poliţiştii din Cavnic au demarat activităţi specifice în vederea identificării şoferului, constatându-se că este vorba de un bărbat, domiciliat în Baia Sprie. În timp ce conducea o autoutilitară, pe o porţiune de drum în pantă, acesta a pierdut controlul volanului, acroşând cele două garduri. Precizăm că autoutilitara condusă era echipată cu anvelope de iarnă. Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale pentru neadaptarea vitezei la condiţiile de drum şi neanunţarea organelor de poliţie cu privire la producerea evenimentului rutier şi au dispus ridicarea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 30 zile.  Referitor la afirmaţiile conform cărora poliţiştii nu ar prezenţi în trafic în zona şcolilor şi în zona pârtiei de schi, vă precizăm următoarele: în week-enduri şi în sărbătorile legale polițiştii din cadrul Poliției orașului Cavnic s-au  confruntat cu o creştere a valorilor de trafic pe D.J. 109F, în special în zona domeniului schiabil. În acest context, atât în anii anteriori cât şi în acest sezon, activitatea acestora s-a concentrat pe activităţi de dirijare şi fluidizare a traficului rutier, solicitându-se ajutorul Serviciului Rutier Maramureş, atunci când situaţia a impus-o.

În perioada la care s-a făcut referire în postare, respectiv 07-09.12.2018, poliţiştii au fost prezenţi în zona domeniului schiabil, au desfăşurat activităţi de patrulare şi totodată de verificare a modului în care se desfăşoară traficul rutier. În perioada menţionată nu au fost înregistrate blocaje ale traficului rutier pe raza oraşului Cavnic şi nu au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru lipsa anvelopelor de iarnă a autovehiculelor.

 

 

În ceea ce priveşte afirmaţiile conform cărora poliţiştii nu-şi fac datoria, 80% din program lipsesc şi subunitatea de poliţie este închisă, vă comunicăm că 24 de ore din 24 este asigurată continuitatea serviciului poliţienesc. Pentru situaţiile de urgenţă, echipajul de poliţie aflat în serviciul de patrulare poate fi apelat prin SNUAU 112 precum şi pe numărul de telefon mobil de serviciu, afişat pe uşa de acces în sediul subunităţii.

 

În legătură cu afirmaţiile referitoare la compararea calităţilor şi eficienţei activităţilor poliţieneşti ale Poliţiei Cavnic şi Poliţiei Şişeşti, prin raportare la numărul de locuitori şi numărul de poliţişti încadraţi, precizăm că evaluarea rezultatelor profesionale obţinute de către poliţiştii maramureşeni constituie un atribut legal exclusiv al conducerii inspectoratului, care monitorizează permanent activitatea structurilor de poliţie.

 

Referitor la faptul că niciun poliţist nu a fost prezent la evenimentul organizat în oraş la data de 1 decembrie, vă informăm faptul că poliţiştii  Poliţiei oraşului Cavnic au participat, alături de jandarmi, la  evenimentul “Marea Unire în Arta Artiştilor Locali”, organizat de Primăria Oraşului Cavnic în faţa Casei de Cultură Cavnic, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice pe timpul desfăşurării acestuia.

 

Aşa cum am precizat şi cu alte ocazii, corectitudinea şi implicarea profesională a poliţiştilor constituie o preocupare permanentă a conducerii inspectoratului.

 

Suntem siguri că toţi putem deveni mai buni, concentrându-ne exclusiv atât în sensul îndeplinirii şi evaluării modului de exercitare a propriilor responsabilităţi legale, cât şi pe cooperarea cu alte instituţii, bazată pe buna credinţă şi respect, în vederea realizării dezideratelor comune.”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *