Actualitate

Șefii Jandarmeriei, puși sub învinuire în dosarul intervenției violente a forțelor de ordine la mitingul din 10 august

foto digisport.ro

Actualul șef al Jandarmeriei, Ionuţ Sindile, și fostul șef al instituției, Sebastian Cucoș, au fost puși sub învinuire, vineri, pentru modul în care s-a intervenit împotriva protestatarilor din Piaţa Victoriei, pe 10 august.

Șeful Jandarmeriei Romane, Ionuț Sindile, a fost pus sub învinuire în dosarul intervenției violente a forțelor de ordine la mitingul din 10 august. După Sindile, a venit rândul lui Sebastian Cucoș, fostul șef al instituției, pus sub învinuire pentru aceleași acuzații, anunţă Realitatea TV.

”Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect cu privire la complicitate la abuz în și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă”, a spus Sindile la ieșirea de la Parchet.

Întrebat dacă își cere scuze cetățenilor agresați nejustificate, Sindile a răspuns: ”Din punct de vedere moral, instituția și-a anunțat scuzele. Acum urmează partea legală”.

Sebastian Cucoș a evitat să facă vreo declarație la ieșirea de la Parchet. Laurențiu Cazan, cel care a comandat efectiv trupele aflate în piaţă, este la rândul său așteptat în fața procurorilor.

Mai mulți oameni au venit, vineri, la Parchet pentru a protesta față de șefii Jandarmeriei. Oficialii Jandarmeriei au fost huiduiți. Au existat și îmbrânceli între forțele de ordine și protestatarii care strigau: ”La pușcărie!”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *