Politica

SEFI DE INSTITUTII – “Vom cauta solutii legale de a-i schimba pe toti”, sustine presedintele PSD Maramures

Institutiile deconcentrate si functiile de conducere din Maramures sunt moneda de schimb in pregatirea referendumului de la finalul lunii. Membrii USL care vor sa avanseze pe un post caldut sunt pusi sa isi dovedeasca inca o data “buna-credinta” fata de partidele din care fac parte si sa puna umarul in noua campanie electorala. Astazi, 19 iulie, liderii filialelor maramuresene ale PSD, PNL si PC au aratat ca numirile in functii au fost amanate pana luna viitoare, insa s-au dat asigurari ca niciunul dintre apropiatii PDL nu va scapa de tavalugul schimbarilor.

Intrebati de eMaramures cum vor opera modificarile de personal in cazul institutiilor in care s-a dat concurs pe post si unde o astfel de decizie poate fi atacata in instanta, uselistii s-au ferit sa vina cu un raspuns clar.

Daca libealul Radu Stef a dat de inteles ca nu ar exista situatii care sa puna probleme, social-democratul Mircea Ursache a mentionat ca se tatoneaza terenul. “Vom cauta solutii legale de a-i inlocui pe toti”, a spus el, subliniind ca nu ii place “niciun democrat-liberal”.

Exista totusi o lista a directorilor care sunt avuti in vedere pentru a fi mentinuti in functii. Este vorba de Florin Urs (APIA), Virgil Tantas (Directia Agricola) si Olivia Ardelean (Protectia Consumatorilor), care au ramas la conducerea unor istitutii inca din vremea cand PNL, respectiv PSD au fost la guvernare. Primii doi au rezistat pe pozitii tocmai pentru ca au atacat in instanta o decizie de schimbare venita de la PDL.

Conform intelegerilor facute de catre uselisti, 50% dintre posturile de conducere vor reveni PSD Maramures, 40% vor fi ocupate de catre persoane nominalizate de catre PNL iar 10% vor fi distribuite conservatorilor.

Pana acum s-a mentionat doar faptul ca Inspectoratul Scolar, unde astazi s-a anuntat numirea Anei Moldovan la conducere, respectiv Comsiariatul pentru Protectia Consumatorilor vor fi incredintate PSD, avand in vedere ca social-democratii le-au cedat liberalilor un post de vicepresedinte in cadrul Consiliului Judetean.

Sursele eMaramures spun ca in termen scurt se asteapta si o numire la Directia Silvica, unde sansele cele mai mari pe postul de conducere le are seful ocolului Mara, Adrian Danci, care e sustinut de catre PNL. In institutie s-a mai operat de altfel o schimbare, directorul economic fiind acum Claudia Daniela Tatar.

Aceleasi surse politice mentioneaza ca se fac tatonari si in privinta manageriatului de la Spitalul Judetean Baia Mare. Postul de conducere, care acum e ocupat de catre Calin Pop (PDL) ar fi dorit de catre directoarea de la TBC, Sorina Pintea, iar propunerea de numire ar fi deja pe masa ministrului Sanatatii.

CITESTE SI:
SEFA ISJ – Social-democrata Ana Moldovan a fost numita, azi, la conducerea Inspectoratului Scolar Maramures
Sursa: Larisa Cordea